slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρέπει να καταλάβετε ότι για την ανάπτυξη των δικών μας νησιών η αυτονομία μας είναι μονόδρομος


                                                      
Όπως μας διαβεβαίωσαν προεκλογικά οι εμπνευστές του Καλλικράτη , η συνένωση μας με το Δήμο Νάξου έχει γίνει με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη των νησιών μας . Κανείς όμως δεν έλαβε υπόψη του την ιδιαιτερότητά μας και την θαλάσσια απόστασή μας από την έδρα του Δήμου , παρά τις έντονες αντιδράσεις μας.
  
             
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                              
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                               
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΟΝΟΥΣΑΣ
                                                                  
               
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                      
Όπως μας διαβεβαίωσαν προεκλογικά οι εμπνευστές του Καλλικράτη , η συνένωση μας με το Δήμο Νάξου έχει γίνει με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη των νησιών μας . Κανείς όμως δεν έλαβε υπόψη του την ιδιαιτερότητά μας και την θαλάσσια απόστασή μας από την έδρα του Δήμου , παρά τις έντονες αντιδράσεις μας.
Σήμερα, έξι μήνες μετά , ζούμε την πλήρη απαξίωση και υποβάθμιση των νησιών μας . Τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά . Ακόμα και οι βασικές λειτουργίες των Κοινοτήτων μας γίνονται αναγκαστικά με εθελοντική εργασία !! .
Τώρα με εντελώς πρόχειρο τρόπο , χωρίς να εξεταστεί και να ληφθεί υπόψη η βούληση των νησιωτών , έρχεται το Υπουργείο και ορίζει ως Αντιδημάρχους τους Δημοτικούς Συμβούλους .
Μα κύριε Υπουργέ , ο κόσμος κλήθηκε στις κάλπες να ψηφίσει τους υποψήφιους που ήθελε για συγκεκριμένες θέσεις (Πρόεδρο , Αντιπρόεδρο και Δημοτικό Σύμβουλο ).Πώς μπορείτε εσείς έξι μήνες μετά  να τα ισοπεδώσετε και να καταργήσετε τις δημοκρατικές διαδικασίες .
Σας επαναλαμβάνουμε ότι οφείλετε να επανεξετάσετε το ενδεχόμενο τα νησιά μας να γίνουν αυτόνομοι Δήμοι . Έτσι άλλωστε κρίνατε και για τα υπόλοιπα νησιά, τα οποία εξασφαλίζουν την ανάπτυξή τους με σταθερά βήματα , αποφασίζοντας οι ίδιοι για τον τόπο τους.
Για τα δικά μας νησιά η όλη λειτουργία του Καλλικράτη είναι ιδιαιτέρως προβληματική .
Έρχεστε τώρα και «βαπτίζετε» Αντιδήμαρχο τον Δημοτικό Σύμβουλο , ο οποίος εκλέγεται από όλη την εκλογική περιφέρεια και όχι μόνο από τους κατοίκους του κάθε νησιού .
Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό το να είναι και πρόεδρος (ο Αντιδήμαρχος) αν δεν εκλέγεται μόνο από τους κατοίκους του νησιού . Ο Αντιδήμαρχος (Δημοτικός Σύμβουλος ) δεν έχει δικαίωμα ψήφου στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας άρα και επιρροής και εδώ γεννιέται ένα νέο πρόβλημα .
Τι γίνεται όταν απουσιάζει ένας  σύμβουλος από το 5μελές; (Πολύ συχνό φαινόμενο).
Πώς θα παίρνονται αποφάσεις σε περίπτωση ισοψηφίας;
Θεωρούμε ότι :
Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή θα πρέπει οι χωρικοί αντιδήμαρχοι να έχουν μόνο τις αρμοδιότητες της εκπροσώπησής μας στο Δήμο και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων, τους οποίους εξέλεξαν οι κάτοικοι , να εξακολουθήσουν να ασκούν όλες τις αρμοδιότητες σε ότι αφορά στη διοίκηση των Κοινοτήτων τους .
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας θα καλείτε  υποχρεωτικά στα Δημοτικά συμβούλια με δικαίωμα ψήφου όταν υπάρχει θέμα το οποίο αφορά την Δημοτική Κοινότητα (Σύμφωνα και με τον ισχύοντα Νόμο) .
Εκτός αυτών όμως εμείς θεωρούμε ότι όλες αυτές οι κινήσεις δεν μας λύνουν ουσιαστικά το πρόβλημα την στιγμή που ανήκουμε στο Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων που εκτός από την ακτοπλοϊκή απόσταση , είναι ένας Δήμος με 26 κοινότητες και πάμπολα προβλήματα και δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε την μέριμνα που απαιτείται για την ανάπτυξή μας .
Πρέπει να καταλάβετε  ότι για την ανάπτυξη των δικών μας νησιών
 η αυτονομία μας είναι μονόδρομος . 



                                                                                                                                                                Ο Πρόεδρος της Δημοτ.      Ο Πρόεδρος της Δημοτ.    Ο Πρόεδρος της Δημοτ.
Κοινότητας Κουφονησίων    Κοινότητας Σχοινούσας     Κοινότητας Ηρακλείας

   Κωβαίος Αντώνιος              Γρίσπος Γεώργιος           Πράσινος Δημήτριος




1 σχόλιο:

Ναξιώτης είπε...

Το πρόβλημα σας φίλοι των Μικρών Κυκλάδων θα είχε λυθεί αν ο δήμαρχος είχε ορίσει αντιδήμαρχο ένα δημοτικιό σύμβουλο από τα νησιά σας με αρμοδιότητες και στα 4 νησιά. Δεν το έκαναν γιατί αυτό είναι το ενδιαφέρον τους για τα νησιά σας. Να τους χαίρεστε λοιπόν που τους ψηφίσατε και τώρα σας δουλεύουν και πρώτα ο δήμαρχος.