slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Να απομακρυνθεί η παγίδα απο τον Άγιο Προκόπιο


Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ξεκίνησε τον καθαρισμό των παραλιών αρχής γενομένης, την περασμένη Παρασκευή, από τον Άγιο Γεώργιο και τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί με τις παραλίες του Αγίου Προκοπίου, Αγίας Άννας, Πλάκα κ.λ.π.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναφερθούμε σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια τους λουόμενους της παραλίας του Αγίου Προκοπίου, της ομορφότερης παραλίας της Ελλάδας.

Μπροστά από το εκκλησάκι, λίγα μόλις μέτρα από την ακτή, στον βυθό της θάλασσας, βρίσκεται παρατημένο το κουφάρι μιας μηχανής πλοίου μαζί με την αλυσίδα και την άγκυρα(φώτο αριστερά).
Επειδή το βάθος στο συγκεκριμένο σημείο δεν είναι μεγάλο αρκετοί άνθρωποι, νομίζοντας ότι πρόκειται περί κάποιου βράχου, επιχειρούν να σταθούν πάνω του με αποτέλεσμα να τραυματίζονται από τα ελάσματα και τις βίδες που εξέχουν. Το εν λόγω πρόβλημα έχει αναφερθεί πολλές φορές και οι περισσότεροι από τους τοπικούς φορείς του νησιού το γνωρίζουν.
Παρόλα αυτά κανείς μέχρι τώρα δεν έδειξε την ανάλογη υπευθυνότητα για να ασχοληθεί μαζί του ώστε να δοθεί επιτελους μια λύση.
Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι από καταγγελία που έκανε στο naxosfan ένα από τα δεκάδες θύματα αυτού του ναυαγίου.
Καλούμε λοιπόν τις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν άμεσα του προβλήματος, να ανασύρουν και να απομακρύνουν από την παραλία αυτή την επικίνδυνη παγίδα
naxosfan

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποια ειναι η παγιδα δεν καταλαβενουμε?

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΓΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΔΑ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΜΕΝΕ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ. ΕΚΕΙ ΠΑΡΑΔΙΠΛΑ. ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΩΝΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΡΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΨΟΝΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑΡΙΑ ΝΤΟΝΕ. ΘΑ ΕΧΕΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΦΕΤΟ?