slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ευχαριστώ Σχοινούσας στον Γιάννη Μαμουζέλο



Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σχοινούσας, Γιώργος Γρίσπος απευθύνει δημοσιές ευχαριστίες προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου και μικρών Κυκλάδων Γιάννη Μαμουζέλο διότι εγκρίθηκαν και εντάχτηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα των έργων και μελετών αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου όλα τα έργα και οι μελέτες που ζητήθηκαν από τη Δ. Κ. Σχοινούσας. Μοναδικό σημείο διαφωνίας του κ. Γρίσπου και του συμβούλιου της Δημοτικής Κοινότητας Σχοινούσας είναι η εξομοίωση της παραλιακής περιοχής Ψιλής Άμμου με την ζώνη λιμένα. Και συγκεκριμένα συμφωνούν μεν με το αίτημα της προηγούμενης κοινοτικής αρχής για χάραξη αιγιαλού και παραλίας, όμως ζητούν να προστατευθεί η μικρή αυτή παρθένα παραλία από μελλοντικές παρεμβάσεις ιδιωτικής ή άλλης πρωτοβουλίας και δεν επιθυμούν, σε καμία περίπτωση, την εξομοίωσή της περιοχής Ψιλής Άμμου Σχοινούσας με την ζώνη λιμένα, όπως είναι η κοινή απαίτηση του λαού της Σχοινούσας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ
Σχοινούσα, 11 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την κατάθεση του τεχνικού προγράμματος στο Λιμενικό Ταμείο Νάξου, διαπιστώσαμε με μεγάλη μας έκπληξη ότι εγκρίθηκαν όλα τα έργα και οι μελέτες που ζητήθηκαν από τη Δημοτική Κοινότητα Σχοινούσας και συγκεκριμένα:

Δύο Έργα:
1. Βελτίωση - επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού λιμένα Σχοινούσας (40.000 ευρώ)
2. Αποκατάσταση ζημιών παραλιακού δρόμου λιμένα Σχοινούσας από την κακοκαιρία του Φεβρουαρίου (12.000 ευρώ)

Τρεις Μελέτες:
1. Εξομοίωση περιοχής Ψιλής Άμμου Σχοινούσας με ζώνη λιμένα (2.400 ευρώ)
2. Κτιριακές εγκαταστάσεις λιμένα Σχοινούσας (15.000 ευρώ)
3. Αναγκαία έργα βελτίωσης ασφάλειας και λειτουργικότητας λιμένα Σχοινούσας (30.000 ευρώ)

Εντούτοις, σχετικά με την πρώτη μελέτη έχουμε σοβαρές ενστάσεις. Η προηγούμενη κοινοτική αρχή αιτήθηκε τη χάραξη του αιγιαλού στην παραλία της Ψιλής Άμμου. Σαν νέο κοινοτικό συμβούλιο συμφωνούμε απόλυτα με αυτό και το θεωρούμε αναγκαίο καθώς στη γύρω περιοχή υπάρχουν ιδιοκτησίες. Στόχος μας όμως είναι να προστατεύσουμε την παραλία αυτή και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να γίνει εξομοίωσή της με ζώνη λιμένα.
Η Ψιλή Άμμος είναι μια μικρή παρθένα παραλία, με φυσικούς αμμόλοφους και θεωρείται μια από τις ωραιότερες της Σχοινούσας. Αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού μας, όχι μόνο λόγω της ομορφιάς της, αλλά κυρίως λόγω αυτής της φυσικής ιδιαιτερότητάς της. Είναι κοινή απαίτηση του λαού της Σχοινούσας να παραμείνει ως έχει και φυσικά να προστατευτεί από μελλοντικές παρεμβάσεις ιδιωτικής ή άλλης πρωτοβουλίας.
Γνωρίζοντας και τις αιτήσεις των προηγούμενων τοπικών κοινοτήτων προς το Λιμενικό Ταμείο για την κάλυψη των αναγκών μας, νιώθουμε σήμερα την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Μαμουζέλο Ιωάννη, για την ευαισθησία που δείχνει για τη Σχοινούσα και τα άλλα μικρά νησιά, εγκρίνοντας ένα πλούσιο τεχνικό πρόγραμμα.

Ελπίζουμε στην υλοποίησή του.

Ο Πρόεδρος της Δ. Κ. Σχοινούσας
Γρίσπος Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: