slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διαμαρτυρία Κοινότητας Χαλκείου για το κλείσιμο σχολείων

Εκφράζοντας το σύνολο των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Χαλκείου, μαθητών, γονέων –κηδεμόνων, τοπικών συλλόγων και φορέων, διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλλουμε την πρόθεσή σας να κλείσετε τα Δημοτικά Σχολεία του Τοπικού μας ΔιαμερίσματοςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Χαλκί 15 – 03 - 2011 ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Αρ. Πρωτ.: 03 ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Τοπική Κοινότητα Χαλκείου Διεύθυνση : Χαλκείου Τ.Κ. 84302 Τηλ– FAX : 2285031208

Προς: Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης

και Θρησκευμάτων

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Περ/κή Δ/νση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης

Μ.Μ.Ε.

Θέμα: Διαμαρτυρία για το κλείσιμο σχολείων

Εκφράζοντας το σύνολο των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Χαλκείου, μαθητών, γονέων –κηδεμόνων, τοπικών συλλόγων και φορέων, διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλλουμε την πρόθεσή σας να κλείσετε τα Δημοτικά Σχολεία του Τοπικού μας Διαμερίσματος.

Θεωρούμε ότι εκ μέρους της πολιτείας δε λήφθηκαν υπόψη η κομβική θέση της περιοχής μας (έδρα του καταργηθέντος Δήμου Δρυμαλίας και έδρα της Δημοτικής Ενότητας Δρυμαλίας), η υπερεπάρκεια των υλικοτεχνικών υποδομών των υπαρχόντων σχολικών χώρων, η ιστορική, κοινωνική και παιδαγωγική σημασία διατήρησής τους, με αποτέλεσμα να οδηγηθείτε σε μια λανθασμένη και άδικη απόφαση. Τονίζουμε ότι η μετακίνηση μαθητών τόσο μικρής ηλικίας σε ένα προβληματικό οδικό δίκτυο, όπως είναι αυτό της περιοχής μας, εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλειά τους και δημιουργεί την εύλογη ανησυχία των γονιών.

Προτείνουμε την άμεση επανεξέταση του θέματος με στόχο την καλύτερη δυνατή λύση για όλους.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας

Ιωάννης Ανδριέλος



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η φωτογραφία για να παραπλανήσουν είναι από το Γυμνάσιο και όχι από το Δημοτικό που είναι σαράβαλο. Τόσα χρόνια δεν ενδιαφέρθηκαν να φιάξουν ένα καλό σχολείο και τώρα που φιάχτηκε στο Δαμαριώνα με αγώνες των Δαμριωνιτών και του Χωματά τι γυρεύουν. Όλα τα θέλουν εκεί ο Δαμαριώνας είναι ένα ζωντανό χωριό και με πολά παιδιά στο σχολείο. Στο Χαλκί τα περισότερα είναι αλβανάκια και από άλλα χωριά.

Ανώνυμος είπε...

Το Χωματά τον θέλανε για να τους κάνει προσωπικά ρουσφετάκια και όχι για να κάνουν κάτι για την Τραγαία. Τώρα είναι αργά φίλοι μας, χάσατε το τραίνο.

Ανώνυμος είπε...

O Γκούφας που είναι πρόεδρος στο συμβούλιο της Περιφέρειας γιατί δεν μιλάει. Μήπως επειδή δεν έχουν δίκιο και σωστό είναι αυτό που έγινε. Ο Δαμαριώνας έχει το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο Σχολείο. Έχει δίπλα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο για όλες τις εκδηλώσεις των μαθητών. Έχει τους περισσότερους μαθητές και αξίζει στους Δαμαριωνίτες που αγωνίστηκαν και πρόσφεραν και οι ίδιοι για να γίνουν όλα αυτά που έγιναν στο Σχολείο τους. Είναι αξιέπαινοι και μπράβο τους.

Ανώνυμος είπε...

Οι Τραγαιάτες ξέρουν να αγωνίζονται και θα το πετύχουν. Δεν μοιάζουν κάποιων Φιλοτιτών που πρόδωσαν τον αγώνα των χωριανών τους και πούλησαν την έδρα για να πάρουν την εξουσία του δήμου Δρυμαλίας. Τα ξεχάσαμε αυτά; Δεν τους μοιάζουν οι Βλησίδηδες, οι Ανδριέλοι και οι Γκούφιδες.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΦΙΛΕ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΟΦΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΔΌΤΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΤΙΟΥ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ. ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΤΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝΕ.