slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Συμπαράταξη Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» το έργο αυτό αποτελεί όραμα και πρωτοβουλία του Νικόλα Μαράκη


 «Παιδικός Σταθμός Χώρας Νάξου. Χρηματοδοτείται άλλο
ένα ώριμο έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής»
Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Φώτη Χατζημιχάλη για την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 του έργου «Παιδικός Σταθμός Χώρας Νάξου» με προϋπολογισμό 980.000€. Ο νέος Παιδικός Σταθμός θα βελτιώσει σημαντικά τις αυξημένες ανάγκες φροντίδας και ασφάλειας των νηπίων της Πόλης της Νάξου.
Το έργο αυτό αποτελεί όραμα και πρωτοβουλία της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Δήμου Νάξου, καθώς προέβη στις ακόλουθες ενέργειες για την ωρίμανσή του:
1. Κατεδάφιση παλιών αποθηκών Δήμου προκειμένου να είναι έτοιμο το γήπεδο για την ανέγερση του Παιδικού Σταθμού
2. Εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών
3. Αδειοδότηση έργου (συμπεριλαμβανομένων και των αδειών από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες)
4. Διαπραγμάτευση με την Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος και Σύνταξη Φακέλου


Η ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα εγγυάται την χρηματοδότησή του (που άλλωστε ήταν εξασφαλισμένη και από ιδίους πόρους του Δήμου Νάξου), αλλά είναι ευθύνη της νέας δημοτικής αρχής να παρακολουθεί την πορεία εκτέλεσής του, προκειμένου να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν προς χρήση στους νέους γονείς του τόπου μας.

Εμείς θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη τόσο αυτού του έργου όσο και των υπολοίπων ώριμων έργων (όπως το γήπεδο της Νάξου, ο δρόμος των Καλαμουριών και η αποχέτευση των νοτίων παραλιών και των χωριών του τέως Δήμου Νάξου) της προηγούμενης δημοτικής περιόδου που κληρονομήθηκαν στην νέα δημοτική αρχή, ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.

Εκ του Γραφείου Τύπου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ανατριχιασα ρε παιδια. οταν κοιμοταν αυτο οραματιζοταν

Ανώνυμος είπε...

Γιακουμη μου αρεσουν τα δελτία τύπου που γράφεις, αλλά μου θυμίζουν αμερικανιές (εκτος τόπου και χρόνου) γλύφε τον Μαράκη για να τεθείς επικεφαλεις στις επόμενες εκλογές.