slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η έγκυρη οικονομική σελίδα www.capital.gr δικαιώνει το αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ» Γιάννη Βρούτση

Απώλεια εσόδων έως 778 εκατ. ευρώ το χρόνο, τα οποία ενδεχομένως να υποχρεώσουν την κυβέρνηση να λάβει νέα εισπρακτικά μέτρα, είναι το αποτέλεσμα του φορονομοσχεδίου που ψηφίστηκε το 2010.

Η αύξηση των φορολογικών συντελεστών και η ένταξη στη κλίμακα των αυτοτελώς φορολογούμενων εισοδημάτων προκάλεσε μεγαλύτερη τάση για φοροδιαφυγή, κυρίως αυτών που... μπορούσαν να το κάνουν, δηλαδή των υψηλότερων εισοδημάτων. Αντιθέτως, οι «φτωχοί» και μεγάλο μέρος των μισθωτών και των συνταξιούχων που δεν λαμβάνουν εισοδήματα από άλλη πηγή είναι οι μόνοι που τελικά θα καταβάλουν υψηλότερο φόρο.

Οι παραπάνω εκτιμήσεις περιλαμβάνονται σε ενημερωτικό δελτίο του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών – ΚΕΠΕ το οποίο παρουσιάζει μελέτη για την Αξιολόγηση της φορολογικής μεταρρύθμισης του 2010.

Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν εκτιμήθηκε σωστά κατά την επιλογή των μέτρων η αντίδραση ομάδων φορολογουμένων σε αυτά, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος σοβαρής μείωσης των εσόδων λόγω υψηλής τάσης για φοροδιαφυγή.

Η μεγαλύτερη απώλεια εσόδων εκτιμάται ότι θα προέλθει από εισοδηματίες που ανήκουν στα εισοδηματικά κλιμάκια άνω των 100.000 ευρώ. Έπονται οι μισθωτοί που έχουν και άλλες πηγές εισοδήματος, τις οποίες θα επιχειρήσουν πλέον να αποκρύψουν, έμποροι και βιοτέχνες.

Αντιθέτως αυξημένους φόρους θα κληθούν να πληρώσουν μισθωτοί που ανήκουν στα 2 πρώτα εισοδηματικά κλιμάκια (έως 22.000 ευρώ τον χρόνο) αλλά και συνταξιούχοι με εισοδήματα έως 16.000 ευρώ τον χρόνο.

Πηγή:www.capital.gr

6 σχόλια:

Ορεινός είπε...

Στις ανακοινώσεις, τις επερωτήσεις και στα δελτία τύπου, ο τύπος καλά τα πάει. Είναι μια δουλειά που την ξέρει καλά και θα συνεχίσει να την κάνει για πολλά χρόνια. Για φαντάσου να κάνουν κρητική και να προσπαθούν να βγουν από πάνω αυτοί που αντί να κάνουν επανίδρυση του κράτους έκαναν επανίδρυση του κομματικού, διεφθαρμένου και διαπλεκόμενου κράτους. Τώρα γίνεται η επανίδρυση του κράτους και θα πονέσαν πολύ τα λαμόγια, οι διαπλεκόμενοι και οι συντεχνίες τους. Ο Ναξιώτης τοπάρχης της διεφθαρμένης δεξιάς, γιατί υπάρχει και η έντιμη δεξιά και ο θίασος τους είναι εκτός πραγματικότητας και πολιτικού παιχνιδιού.

ο δεξιος είπε...

κριμα γιατι εγω οσους ορεινους ξερω ειναι σοβαροι ανθρωποι και οχι γελοια πασοκοσκυλα,και ΠΑΣΟΚΟΡΑΓΙΑΔΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Μη γράφετε βρε παιδιά τέτοια λόγια για τον Αθυπο-υποτομεάρχη και σταναχωρείτε τον παρατρεχάμενο του το Δεξί Εξτρέμ δηλαδή τον ορεινό αξιοθρήνητο Bloger της πλάκας. Για φαντάσου σε τι οικονομολόγους θέλουν να εμπιστευτούμε την οικονομία μας.
Μην ασχολείστε μαζί τους. Χάνετε το χρόνο σας.

ο δεξιος είπε...

EXETE MEINEI ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΑΣΟΚΟΡΑΓΙΑΔΕΣ.ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Από το γράψιμο αυτού του δεξιού ή δεξί εξτρέμ, φαίνεται το χαμηλό επίπεδο του ανθρώπου. Είναι ζήτημα αν έβγαλε το Δημοτικό. Και κτηνοτρόφος να είναι πρέπει να έχει κάποια μόρφωση, αυτός τι δουλειά κάνει. Για φαντάσου ποιος ενημερώνει τους Ναξιώτες. Κατάντια.

Dexi Extrem είπε...

Ανώνυμος
βοσκός είμαι βρε, το γράφω και στο προφίλ μου εδώ...
βόσκω κάτι πρόβατα σαν και σένα...