slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

H ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Ν.Δ ΘΗΡΑΣ για την Διακοπή διαδικασιών του έργου << Νέος Λιμένας Θήρας>>

Νέα Δημοκρατία

  Σαντορίνης

 


 


ΤΗΛ:22860-33540                                     ΘΗΡΑ: 8/2/2011

ΦΑΞ:22860-31351                                                 ΠΡΟΣ

ΚΙΝ:6946448471                                          κ.ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

e-mail: info@ndsantorinis.gr           ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

http: //www.ndsantorinis.gr                       ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ          

                                                                                     ΚΟΙΝ/ΣΗ       

                                                            ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ       

                                                             ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

                                           κ.ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

ΘΕΜΑ: Διακοπή διαδικασιών έργου << Νέος Λιμένας Θήρας>>

Κύριε Βουλευτά

Προ ημερών οι θηραίοι πολίτες με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το έργο του Νέου εμπορικού Λιμένα Θήρας στη θέση Βλυχάδα ακυρώνεται διότι , δεν εγκρίνεται τάχα η περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Η απογοήτευση μας είναι μεγάλη διότι η θέση είχε οριοθετηθεί από αρμόδια Υπηρεσία κατόπι επιστημονικής επιτόπιας έρευνας και είχε γίνει αποδεκτή από όλους τους φορείς του νησιού.

Η μελέτη του έργου είχε χρηματοδοτηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ με 2.500.000 ευρώ και η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε δεσμεύσει 20.0000.000 ευρώ από το πρόγραμμα <<ενίσχυσης  Προσπελασιμότητας >> του ΕΣΠΑ για την εκτέλεση του.

 Κατόπιν αυτών, Κύριε Βουλευτά , οι Θηραίοι πολίτες ζητούν από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ να καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων ερώτηση για το πρόβλημα και να στηλιτεύσει την ασυνέπεια της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που ως αντιπολίτευση ασκούσε έντονη κριτική για την καθυστέρηση των έργων υποδομής και τώρα εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα σε βάρος του τόπου μας.

 Επειδή το νησί μας έχει απόλυτη ανάγκη για πολλούς λόγους την ύπαρξη ενός ασφαλούς λιμένα θα θέλαμε η παράταξη μας να μας υποσχεθεί ότι θα βάλει ξανά στις προτεραιότητες της το έργο όταν θα γίνει Κυβέρνηση.

Συνημμένα

Έγγραφα ΥΠΕΚΑ                                   

Ερώτηση Γιάννη Βρούτση προς το ΥΠΕΧΩΔΕ 29/10/2008

Απάντηση ΥΠΕΧΩΔΕ 24/11/2008

-          

-          Ο –

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΗΛΙΑΣ ΠΕΛΕΚΗΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"...το έργο του Νέου εμπορικού Λιμένα Θήρας στη θέση Βλυχάδα ακυρώνεται διότι , δεν εγκρίνεται τάχα η περιβαλλοντική αδειοδότηση."
Απύθμενο θράσος. Παρά την πρόβλεψη του νόμου κάποιοι θέλουν την παράκαμψη του.Δεν υπάρχει ελπίδα για αυτό το τόπο.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τα παληκάρια θέλουν να δεσμευθεί η Νέα Δημοκρατία τώρα ότι θα τους φτιάξει το λιμάνι ανεξάρτητα από τις προυποθέσεις που (δεν) πληρεί;

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλουμε λιμάνια. Παιδεία θέλουμε ώστε να αντιλαμβανόμαστε το Νόμο πάνω από τα μικροσυμφέροντα. Αν κατάλαβα καλά αυτοί θέλουνε λιμάνι παρά την πρόβλεψη του Νόμου. Κάτι μου θυμίζει.

Παριανός είπε...

Τα λαμόγια για να κάνουν αντιπολίτευση θέλουν οι νόμοι να εφαρμόζονται αλα καρτ. Εάν υπήρχε π.χ. απαγόρευση για περιβαλλοντικούς λόγους για να ένα ΧΥΤΑ όπως αυτός που πάει να γίνει στη Νάξο, θα χαλούσαν τον κόσμο αν δεν εφαρμοζόταν η απαγόρευση. Τώρα θέλουν να μην εφαρμοστεί η απαγόρευση, γιατί έτσι τους βολεύει να κάνουν αντιπολίτευση. Το άλλο δε είναι ότι ανακοινώνανε χρηματοδοτήσεις έργων μόνο στα χαρτιά χωρίς να υπάρχουν τα χρήματα. Τώρα έρχονται και κοροϊδεύουν τον κοσμάκη ότι δήθεν είχαν χρηματοδοτήσει το Α ή το Β έργο. Τέρμα οι ψευτιές και οι λαμογιές. Το ίδιο κάνανε και για έργα που ήταν μόνο στα χαρτιά και στην Πάρο.