slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απώλεια των εσόδων προβλέπει η επιστημονική Έκθεση του ΚΕΠΕ

Με  αφορμή την πρόβλεψη του ΚΕΠΕ για μείωση των φορολογικών εσόδων, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Η πρώτη επιστημονική αξιολόγηση για τη φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, που πραγματοποιήθηκε από το ΚΕΠΕ, επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις για την πορεία των φορολογικών εσόδων.

Συγκεκριμένα, η απώλεια των εσόδων με βάση την Έκθεση, προβλέπεται  να ανέλθει περίπου στα 778 εκατ. €. Πρόβλεψη, που αν τελικά επαληθευτεί, θέτει ουσιαστικά εκτός στόχου την υλοποίηση του Προϋπολογισμού για το 2011.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, δυστυχώς, έρχονται να επιβεβαιώσουν τις βάσιμες ενστάσεις της Ν.Δ. σχετικά με την εμμονή της κυβέρνησης να υιοθετήσει υπέρμετρους φορολογικούς συντελεστές.

Επισημαίνεται ότι η μελέτη δεν έχει συμπεριλάβει στην αξιολόγησή της τις επιπτώσεις που θα έχουν στα έσοδα, η μείωση του αριθμού και των κερδών των επιχειρήσεων, καθώς και η μείωση των εισοδημάτων.

Καλούμε την κυβέρνηση, όσο είναι ακόμη καιρός, να αλλάξει πολιτική και να λάβει υπόψη της, τις προτάσεις της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά στη χάραξη οικονομικής πολιτικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: