slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαμαράς: θα κερδίσουμε τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν

Τα ψέματα της Κυβέρνησης τελείωσαν και ήλθε η ώρα της αλήθειας. Οι εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα τις προκαλέσουν τα αδιέξοδα, οι παλινωδίες και οι αντιφάσεις του ΠΑΣΟΚ. Τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, να ξέρετε ότι θα τις κερδίσουμε εμείς! Γιατί αφουγκραζόμαστε τον κόσμο, πλησιάζουμε τον κόσμο και, με τη συμπεριφορά μας, κερδίζουμε τον κόσμο.Θα τις κερδίσουμε, όχι για να ικανοποιήσουμε τις δικές μας φιλοδοξίες, αλλά για να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας και να ξανα-στήσουμε τη...
...χώρα στα πόδια της.

Γι’ αυτό χρειαζόμαστε ένα πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα. Που θα προκύψει, όχι απλά από οριακές μετακινήσεις οριακών ψηφοφόρων (ΣΣ πάει ο “μεσαίος χώρος), αλλά από τη συνολική μετατόπιση της κοινωνίας στις ιδέες της Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, στα ιδανικά της Πατρίδας, της Δημοκρατίας, της Ανταγωνιστικότητας, της Ατομικής ευθύνης και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Και στις πιο σύγχρονες πολιτικές της Κεντροδεξιάς. Αυτά που εμείς υποστηρίζουμε σήμερα, απηχούν τις αγωνίες της Κοινωνίας και αντηχούν τα μηνύματα των καιρών. Η κοινωνία εγκαταλείπει το ΠΑΣΟΚ και περιμένει να την κερδίσουμε εμείς.

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, καλώντας τους βουλευτές να περάσουν παντού το μήνυμα ότι αυτή η Κυβέρνηση εμπαίζει τον Ελληνικό λαό.

Δεν πρέπει να εγκλωβιστούμε σε ένα ακόμα πιο ασφυκτικό «Μνημόνιο νούμερο 2», τόνισε ακόμα ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει τους όρους του Μνημονίου. Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που θα αλλάξει τους όρους του Μνημονίου, ώστε να υπάρξει Ανάκαμψη. Να μπορέσουμε να μειώσουμε τα ελλείμματα με Ανάπτυξη και να βγούμε από το Μνημόνιο μιαν ώρα αρχύτερα. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι αυτή η κυβέρνηση.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς:

Τόνισε οτι η περιβόητη συνταγή του Μνημονίου έχει αποτύχει! Κι ότι τώρα προσπαθούν να «επιδιορθώσουν» αυτό που δεν δουλεύει, που σήμερα το κατάλαβαν, ενώ πέρσι το υπέγραψαν πανηγυρίζοντας. Η επιμήκυνση αποπληρωμής, η μείωση του επιτοκίου, η μείωση του χρέους μέσω εθελοντικής επαναγοράς ομολόγων με έκπτωση, όλες αυτές οι ιδέες που σήμερα συζητιούνται δείχνουν ακριβώς αυτό: Ότι το Μνημόνιο, όπως εμείς το είχαμε προβλέψει, απέτυχε! Διότι αν απέδιδε, δεν θα τα είχαμε ανάγκη όλα αυτά.

Είπε όχι σε νέα μέτρα: Το νέο «πακέτο ασφυξίας» φτάνει τα 12 δισεκατομμύρια για το 2012 και 2013. Κι αυτό θα είναι νέο χτύπημα σε μια οικονομία που ήδη ασφυκτιά.

Εμείς λοιπόν, λέμε, σε κάθε περίπτωση, όχι σε νέα μέτρα! Δεν τα αντέχει ούτε η Οικονομία ούτε η Κοινωνία. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη χώρα, όπως μια εταιρία «υπό εκκαθάριση»… Μια χώρα όμως δεν «εκκαθαρίζεται», δεν κλείνει, δεν τεμαχίζεται, δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται! Μια χώρα μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης ή βυθίζεται ακόμα περισσότερο σε χρέη. Εμείς εγκαίρως προτείναμε μιαν ολόκληρη στρατηγική για να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Με ταυτόχρονη εξυγίανση! Δεν θα δεχθούμε νέο πακέτο ασφυξίας – να αλλάξουμε δραστικά τους όρους του Μνημονίου. Δεν κρίνουμε αυτό που ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί τελειωτικά και δεν έχει προταθεί επισήμως. Αλλά αν πρόκειται για νέο «πακέτο ασφυξίας», με αντάλλαγμα «διευκολύνσεις αποπληρωμής», δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Ζητάμε διευκολύνσεις αποπληρωμής των δανείων, αλλά με ταυτόχρονα μέτρα Ανάπτυξης, όχι με περισσότερη Ασφυξία.


Η κυβερνητική αναλγησία πυροδοτεί φαινόμενα ανυπακοής και αυτοδικίας.

Το πρόβλημα της «ανυπακοής»: Εδώ χρειάζεται προσοχή. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ούτε να νομιμοποιήσουμε την παραβίαση των νόμων. Σε μια Δημοκρατία οι νόμοι είναι υποχρεωτικοί για όλους. Δεν είναι εθελοντική η συμμόρφωση στους νόμους. Γιατί αυτό δεν θα οδηγήσει σε «περισσότερη Ελευθερία», θα οδηγήσει στην τυραννία της αυθαιρεσίας και στον εφιάλτη της αυτοδικίας. Η ανυπακοή στους νόμους της Δημοκρατίας είναι αντικοινωνική συμπεριφορά ή οδηγεί σε αντικοινωνικές συμπεριφορές. Αλλά αυτό είναι μόνον η μισή αλήθεια… Η άλλη μισή – και οφείλουμε να την πούμε – είναι ότι η αναλγησία της κυβέρνησης πυροδοτεί κάθε είδους αντικοινωνικές συμπεριφορές. Δεν μπορεί η περικοπή των προνομίων των ολίγων να μετατρέπεται σε οριζόντια περικοπή σε βάρος όλων. Δεν μπορεί η «μπάλα» να παίρνει όλους τους εργαζόμενους.

Όσοι μιλούν για δεξιά στροφή είναι ανόητοι

Κάποιοι ανόητοι βγήκαν και μιλούν για δήθεν «στροφή» της Νέας Δημοκρατίας σε «ακραίες θέσεις». Τι άλλη κουταμάρα θα ακούσουμε ακόμα;Έχουν ιδέα τι ακριβώς έχουν κάνει Κεντροδεξιές και Κεντροαριστερές κυβερνήσεις στην Ιταλία και την Ισπανία τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια για το Μεταναστευτικό; Εμείς δεν κάνουμε «στροφή», ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Ανοίγουμε την πολιτική μας και καλύπτουμε ολόκληρη την Κοινωνία. Υποσχόμαστε ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο με Ισονομία και Ευκαιρίες για όλους. Με Ανάπτυξη και Εξωστρέφεια. Με Δικαιώματα για όλους, υποχρεώσεις για όλους και Προνόμια για κανένα. Με Δικαιοσύνη για όλους. Με Ασφάλεια στους Πολίτες. Με διάχυση της ευημερίας σε όλους. Χωρίς στεγανά και χωρίς «προστατευμένους χώρους» από το Νόμο. Με Δημοκρατία και Εθνική ανεξαρτησία.

Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει, μπορεί να ξεκινήσουμε την κάθαρση από αύριο…

Πρόσφατα έκανα μια ριζοσπαστική πρόταση:Να ελεγχθεί από ειδικό σώμα Δικαστών, το «πόθεν έσχες» όσων διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974. Με κύρια σημεία αναφοράς, όταν εκλέχθηκαν για πρώτη φορά κι όταν τερμάτισαν τη σταδιοδρομία τους. Ή σήμερα, αν παραμένουν εν ενεργεία. Να δούμε τι περιουσία είχαν όταν μπήκαν και τι είχαν όταν βγήκαν, ή τι έχουν σήμερα…Αυτό δεν εξαρτάται από «παραγραφή», ούτε εμπλέκεται με «συνταγματικά κωλύματα». Και είναι πολύ χρήσιμο να ξέρουν οι πολίτες τι έκανε καθένας που διαχειρίστηκε το δημόσιο χρήμα. Εμείς δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε. Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει, μπορεί να το ξεκινήσουμε από αύριο…


Καθαρές κουβέντες, όχι στρογγυλεμένες γενικολογίες

Θέλω η Νέα Δημοκρατία να δίνει το «παρών» καθημερινά, παντού, σε όλα.Θέλω να απαντά συνεχώς στις προκλήσεις. Όχι μόνο στις προκλήσεις της κυβέρνησης, όπως έχουμε υποχρέωση. Αλλά και στις προκλήσεις των καιρών, όπως έχουμε καθήκον.

Θέλω να παρεμβαίνετε παντού. Στο κοινοβουλευτικό έργο, στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης. Να μην αφήνετε τίποτε να πέσει κάτω. Να εξαντλείτε την κριτική με μαχητικότητα, αλλά χωρίς κακοπιστία. Με συνέπεια, αλλά χωρίς απολογητική διάθεση. Με αιχμηρό λόγο, με καθαρές κουβέντες, όχι με στρογγυλεμένες γενικολογίες.

Αλλάζουμε τα πάντα: Την προς τα έξω εμφάνισή μας, την αποτελεσματικότητα της πολιτικής μας παρέμβασης, την εσωτερική λειτουργία μας και το κλίμα ανάμεσά μας. Αλλάζουμε συμβολικά και ουσιαστικά.Βήμα-βήμα χτίζουμε τη νέα οργανωτική μας δομή.

Και αρχίζουμε αληθινή εκστρατεία Εξωστρέφειας: Ήδη προγραμματίζω επισκέψεις σε όλη την Ελληνική Περιφέρεια.

Η ΝΔ απευθύνεται σε όλους (και όχι μόνο στους …»μεσαίους»)

Να κατοχυρώσουμε την Οικονομική μας αυτοτέλεια. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν εξορθολογήσουμε τα οικονομικά μας, πράγμα που ήδη ξεκίνησε και προχωρά. Αλλά και να απευθυνθούμε για συνδρομή στον κόσμο μας, στην ελληνική κοινωνία, που μας θέλει ανεξάρτητους από κάθε είδους κέντρα και πιέσεις.

Γι’ αυτό απευθύνομαι σήμερα πρώτα σε σας, στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στους αντιπροσώπους του Ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο, δημόσια, για να γίνετε κήρυκες σε αυτόν τον αγώνα.

Έτσι δείχνουμε σε όλους ότι η σχέση μας με τους πολίτες είναι άμεση, αδιαπραγμάτευτη και αδιαμεσολάβητη.

Η Νέα Δημοκρατία είναι λαϊκό κόμμα, στηρίζεται στο λαό και μόνον σ’ αυτόν. Εκπροσωπεί το λαό και μόνον αυτόν. Αγωνίζεται για το λαό και μόνο γι’ αυτόν.

Κι απευθυνόμαστε σε όλο το λαό. Πέρα από στεγανά. Πέρα από ιδεολογικά τείχη.

– Απευθυνόμαστε στους ανθρώπους μας, στα μέλη και τους ψηφοφόρους μας. Και δεν τους θεωρούμε «δεδομένους»…

– Απευθυνόμαστε σε όσους κάποτε μας ψήφισαν και σήμερα δεν ψηφίζουν τίποτε. Αυτούς τους ξαναφέρνουμε κοντά μας και ξανακερδίζουμε την εμπιστοσύνη τους…

– Απευθυνόμαστε σε όσους κάποτε μας ψήφισαν και ύστερα, για κάποιο λόγο, απογοητεύθηκαν και ψήφισαν κάτι άλλο. Αυτούς, που έχουν απογοητευθεί ξανά και ξανά απ’ όλα τα κόμματα, προσπαθούμε να τους ξαναφέρουμε κοντά μας.

– Απευθυνόμαστε και σε όσους δεν μας ψήφισαν ποτέ: αυτούς προσπαθούμε να τους κερδίσουμε για πρώτη φορά.

Κανένα δεν θεωρούμε «δεδομένο». Και κανένα δεν χαρίζουμε!

Από μας εξαρτάται. Και δεν έχουμε δικαίωμα να χάνουμε χρόνο. Ούτε να χάνουμε ευκαιρίες.

Η κοινωνία από μας περιμένει να τη βγάλουμε από την κρίση.

Και θα το κάνουμε!

Το οφείλουμε στην ιστορία της Παράταξής μας, το οφείλουμε στο λαό μας, το οφείλουμε στην Πατρίδα μας.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα παπαρια μου θα παρετε!!!!

Ο ΔΕΞΙΟΣ είπε...

βαλτα εκει που ξερεις γελοιο υποκημενο ΠΑΣΟΚΟΡΑΓΙΑ

Ανώνυμος είπε...

PARTE KAI TA DIKA MOY MALAKES N,D

Ανώνυμος είπε...

KAI TO PASOK TA ARXDIA MOY UA PARH MALAKA ΔΕΞΙΟΣ

ο δεξιος είπε...

για σας πασκοραγιαδες πηδηκουλες ,θα μας βαλετε να φορεσουμε τσιγκινα σοβρακακια χαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΡΟΙΙΙΙΙΙΙΙ ΠΕΣΤΕ ΑΛΕΥΡΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ ΣΑΣ ΓΥΡΕΥΕΙ

Παριανός είπε...

Έλα παλικάρι μας, λεβέντη μας, αρχηγάρα μας. Θα μας τρελάνεις. Πότε θα έρθεις στην εξουσία. Ο λαός σε περιμένει με αγωνία. Έλα να μας σώσεις από τα κλεφτρόνια, τα λαμόγια και τον αρχιερέα της διαπλοκής ΓΑΠ. Μην αργείς. Ο λαός δεν τους αντέχει άλλο. Θέλει όλους εσάς που οδηγήσατε την Ελλάδα στην πρόοδο, την ανάπτυξη, ζηλευτή και υπόδειγμα στην Ευρώπη. Με ήθος, διαφάνεια και αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα. Εσάς που εμπεδώσατε το κύρος μας σε όλο τον κόσμο. Εσάς τους πρωτεργάτες του οικονομικού θαύματος της Ελλάδας. Εσάς που αφήσατε πλούτο για να τρώνε και τα δισέγγονα μας.

Ανώνυμος είπε...

Εουτός α'ώ πίσω του είναι πιο τρέλα. Ετσά να τσι δω ούλοιντονε