slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε Σύρο και Νάξο οι αντιπεριφερειάρχες Δέσποινα Διακοσταυριανού και Σωτήρης Παμπάκας – Σε πρώτη προτεραιότητα, Τουρισμός και Πρωτογενής Τομέας

Σε Σύρο και Νάξο περιοδεύουν το τελευταίο τριήμερο οι αντιπεριφερειάρχες Δέσποινα Διακοσταυριανού και Σωτήρης Παμπάκας, πραγματοποιώντας σειρά επαφών με αντικείμενο θέματα της αρμοδιότητάς τους.

 

Τουρισμός και πρωτογενής τομέας, αντίστοιχα, είναι οι τομείς που προτάσσονται στις επαφές και τις συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς, ενώ παράλληλα είχαν συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας.

 

Η κα Δέσποινα Διακοσταυριανού είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους τουριστικούς φορείς της Νάξου, σε μια πρώτη διερευνητική συνάντηση γνωριμίας όπου τέθηκε το πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Ό, τι πετύχαμε στα Δωδεκάνησα, το πετύχαμε πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. Το ίδιο θα γίνει και στις Κυκλάδες, το ίδιο θα γίνεται συνολικά για το Νότιο Αιγαίο» τόνισε εμφατικά η αντιπεριφερειάρχης, δεσμευόμενη ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες συναντήσεις στη Νάξο και στα άλλα νησιά της Περιφέρειας.

 

Στο πλαίσιο του διαλόγου που αναπτύχθηκε με τους εκπροσώπους των φορέων και των τοπικών αρχών, η κ. Δέσποινα Διακοσταυριανού έδωσε το περίγραμμα της πολιτικής που θα ακολουθηθεί, καθώς στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει πλαίσιο εξειδικευμένων προτάσεων, ώστε «να υπηρετηθεί ο κοινός μας στόχος, που είναι η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στη Σύρο, η αντιπεριφερειάρχης είχε συνεργασία με τα στελέχη της Αναπτυξιακής Κυκλάδων για θέματα τουριστικής προβολής, ενώ με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας ασχολήθηκε και με τον άλλο τομέα ευθύνης της, τη διά βίου μάθηση.

 

Ο κ. Σωτήρης Παμπάκας συναντήθηκε στη Σύρο με υπηρεσιακούς παράγοντες των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής και Αλιείας, με τους οποίους αποφασίστηκαν οι κατευθύνσεις της συνολικής πολιτικής που θα χαραχθεί στην Περιφέρεια.

 

Κατευθύνσεις που ανέλυσε στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Γιάννη Πουλή και τον προϊστάμενο Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Παγανέλη.

Εκεί, αναδείχθηκαν οι προοπτικές στήριξης του πρωτογενή τομέα, με την ταυτοποίηση των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας, με πρώτο βήμα τη δημιουργία του «καλαθιού του Αιγαίου», που θα περιγράφει και θα συμβολίζει τον χαρακτήρα της αγροτικής παραγωγής των νησιών.

 

Και τους δύο αντιπεριφερειάρχες συνόδευε ο Ναξιώτης πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Γκούφας, ενώ πραγματοποίησαν από κοινού συνάντηση με τον δήμαρχο Αμοργού Νικήτα Ρούσσο.

 

«Τα προβλήματα των νησιών μας είναι κοινά και θα προχωρήσουμε ενωμένοι» επεσήμανε ο κ. Παμπάκας, που το απόγευμα επιστρέφει στη Σύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: