slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Καλλικράτης" και στην …. παιδεία!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohnn@yahoo.gr

Διαβάσαμε τις προηγούμενες μέρες για τις προθέσεις της υπουργού παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου να εφαρμόσει τον “Καλλικράτη” και στην δημόσια εκπαίδευση!... δηλ. μιλάει για συγχωνεύσεις σχολείων οι οποίες εκτός του ότι θα αυξήσουν των αριθμό των μαθητών κατά τάξη υποβαθμίζοντας την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου, σίγουρα θα φέρουν και σε πολλές περιπτώσεις αναστάτωση ως προς την απόσταση και τον απαιτούμενο χρόνο τον οποίο θα χρειάζονται πολλοί μαθητές για να πάνε στο σχολείο τους.
Η κ. Διαμαντοπούλου βέβαια από ότι γνωρίζουμε η ίδια, δεν εμπιστεύεται την δημόσια εκπαίδευση της οποίας προΐσταται και θέλει να εφαρμόσει της καινοτόμες ιδέες της! …. το δικό της το παιδί το στέλνει σε ένα πρωτοκλασάτο ιδιωτικό σχολείο όπου παρακολουθεί την ειδική τάξη για συνέχεια των σπουδών του στο εξωτερικό!!! (σίγουρα στο μέλλον θα μας προκύψει άλλος ένας πολιτικός γόνος ο οποίος θα πάρει ως προίκα την κομματική και πολιτική σταδιοδρομία του γονιού του.)

Τελικά ζούμε ή στην εποχή της απόλυτης παράνοιας ή στην εποχή της απόλυτης και ξεδιάντροπης υποτίμησης της νοημοσύνης μας!!!

κ. Διαμαντοπούλου είναι γνωστό ότι η μέχρι πριν από λίγα χρόνια ακολουθούμενη εκπαιδευτική τακτική βασιζόταν στο Γερμανικό μοντέλο το οποίο ήταν καθαρά δασκαλοκεντρικό. Τα τελευταία χρόνια με την αλλαγή των σχολικών βιβλίων και της διδακτικής ύλης φάνηκε καθαρά η στροφή προς το Αγγλικό μοντέλο εκπαίδευσης το οποίο βασίζεται στην συνεργασία των μαθητών και στην αφομοίωση και εμπέδωση της γνώσης εντός της τάξης και στα όρια του σχολικού χρόνου.

Αυτό για έναν νοήμονα άνθρωπο αλλά και από την μέχρι τώρα πολυετή επιτυχημένη εφαρμογή του σε άλλες χώρες απαιτεί ολιγομελή τμήματα και όχι αυτό που πάτε να κάνετε εσείς με τις συγχωνεύσεις που προαναγγέλλετε!!!

Οι συγχωνεύσεις αυτές αν γίνουν σίγουρα θα αυξήσουν δραματικά των αριθμό των μαθητών, δοκιμάζοντας για άλλη μια φορά τα όρια και τις αντοχές των εκπαιδευτικών τους οποίους εδώ και καιρό μεθοδευμένα όλοι σας έχετε υποβαθμίσει σαν κλάδο αλλά και σαν λειτούργημα στην Ελληνική κοινωνία.

κ. Διαμαντοπούλου πρέπει να ξέρετε ότι η προκοπή και η συνέχεια ενός λαού εξαρτάτε κατά πολύ από την ποιότητα και την συνεχή αναβάθμιση της παιδείας του οπότε τα σχέδια και οι πρακτικές σας φαντάζουν ως εσκεμμένη δολιοφθορά για το μέλλον μας ως έθνος!!!

Αν θέλετε να κάνετε συγχωνεύσεις και να μειώσετε τα έξοδα για να καταβάλετε τις δόσεις στους τοκογλύφους που μας έφερε η κυβέρνηση σας συγχωνεύστε τους 300 της Βουλής και κάντε τους 150. Εκτός του ότι θα μειωθούν τα προκλητικά έξοδα από τους 150 περιττούς!... σίγουρα θα νιώσουμε και εμείς καλύτερα γνωρίζοντας ότι, την ανομία την ασυδοσία και την νομοθετημένη παραγραφή της …. την απολαμβάνουν μόνο 150 εθνοπατέρες!!!