slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αγαπητέ κ. Ρήγα δε θα πανηγυρίσουμε για τα αυτονόητα

Ρυθμίζεται το θέμα της επανακατάταξης του Νοσοκομείου Σύρου και των υπολοίπων μονάδων Υγείας που ανήκουν στη διοικητικού του δύναμη, από τη Ζώνη Β’ στην Ζώνη Γ’ των άγονων μονάδων Υγείας.

Υγείας που ανήκουν στη διοικητικού του δύναμη, από τη Ζώνη Β’ στην Ζώνη Γ’ των άγονων μονάδων Υγείας.

Ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Παναγιώτης Ρήγας, σε δελτίο τύπου μας λέει ότι το υπουργείο Υγείας διορθώνει την εσφαλμένη απόφαση ένταξης του Νοσοκομείου Σύρου στη Ζώνη Β’ μέσα από το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής υπό τον τίτλο «Διαθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις» στο άρθρο 55.

Διότι με το προαναφερόμενο άρθρο τα μεν Κέντρα Υγείας των νησιωτικών περιοχών κατατάσσονται όλα ανεξαιρέτως στην Γ΄ζώνη ,τα δε νοσοκομεία των άγονων ή απομακρυσμένων ή νησιωτικών ή προβληματικών περιοχών θα ενταχθούν στην Ζώνη αυτή με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας.

Αυτό σημαίνει ότι το υπουργείο Υγείας διορθώνει μια μεγάλη γκάφα που είχε κάνει, υποβαθμίζοντας προσωρινά τις μονάδες Υγείας των νησιών. Δε σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να πανηγυρίζουμε. Δεν υπήρξε κάποια αναβάθμιση του Νοσοκομείου ή κάποια αξιόλογη πρόοδος. Απλά επιστρέφει στο καθεστώς που υπάγονταν εδώ και πολλά χρόνια. Οπότε, κανένας διθύραμβος ή πανηγυρισμός δεν αξίζει για το συγκεκριμένο θέμα.

Και ορθώς επισημαίνει ο φίλος Συριανός Πολίτης . Δεν κερδίσαμε απολύτως τίποτα. Απλά κρατήσαμε τα αυτονόητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: