slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Είμαστε για γέλια ή για κλάματα; Ψευδής η είδηση ότι σκότωσαν και έφαγαν άλογο στην Πάρο

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα γνωστό ιστολόγιο της Πάρου έγραψε ότι κάποιοι (πιθανόν αλλοδαποί ασιατικής καταγωγής) έσφαξαν άλογο στην περιοχή των μαρμάρων και το έφαγαν (;) και για να γίνει πιο πιστευτό το νέο αναφερόταν στο δημοσίευμα ότι η είδηση προερχόταν από την Αστυνομία.
Η είδηση φυσικά προκάλεσε σοκ σε όσους το διάβασαν και παράλληλα δημιούργησε αισθήματα αηδίας και απέχθειας σε αυτούς που υποτίθεται ότι το έκαναν και λέμε υποτίθεται γιατί μετά από μια μικρή έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι το περιστατικό είναι αναληθές και αυτός που πρώτος το διέδωσε είναι ο γνωστός "πολυεκατομμυριούχος" των Μαρμάρων "Μυτιληνιός".
Φυσικά, το ότι η είδηση αυτή γράφτηκε στο συγκεκριμένο ιστολόγιο, καμία εντύπωση δεν μας προκαλεί, αφού ο συντάκτης του "ρέπει" προς την ψευδολογία και την υπερβολή.
Η διάδοση και η δημοσίευση τέτοιου είδους περιστατικών, καλό θα ήταν να αποφεύγεται αν εκ των προτέρων δεν διασταυρώνεται από επίσημες πηγές.
ΥΓ: Καλά τα ιστολόγια πολλές φορές αναπαραγάγουν ότι βλακεία γράψει κάποιος, οι δημοσιογράφοι όμως; δεν μπαίνουν στον κόπο να πάρουν ένα τηλέφωνο στην Αστυνομία να πληροφορηθούν τι ακριβώς έχει συμβεί; ή δεν είναι έτσι "κύριοι" του NewsIt; (Newshit)
Parospress

Δεν υπάρχουν σχόλια: