Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Μετά από 1,5 χρόνο κατάλαβαν ότι είχε δίκιο ο Καραμανλής και ξαναέφεραν το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄Οίκον»

http://img.protothema.gr/AB3AB1BB2DE3705283787201F2B51AC9.jpgΤο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄Οίκον» που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει η Κυβέρνηση ΝΔ και έκοψε το ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο του 2009, μόλις ήρθε στην εξουσία, επαναφέρουν με Κοινή Υπουργική Απόφαση η Τίνα Μπιρμπίλη, και Παναγιώτης Ρήγας.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τις συνεργαζόμενες τράπεζες και τη συνεπένδυση των πόρων του Ταμείου και των κεφαλαίων των Τραπεζών, εξασφαλίστηκε η χορήγηση στους πολίτες άτοκων ή χαμηλότοκων δανείων χωρίς εξασφαλίσεις (προσημείωση ακινήτου), για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στις κατοικίες τους.

Με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να ενταχθούν στο Πρόγραμμα, τα κριτήρια και τα κίνητρα του Προγράμματος έχουν βελτιωθεί.

Πλέον η ανώτατη επιλέξιμη τιμή ζώνης ανέρχεται σε 1.750 ¤/τ.μ, ενώ τα εισοδηματικά όρια των τριών κατηγοριών ωφελουμένων και τα αντίστοιχα κίνητρα μεταβλήθηκαν όπως παρακάτω:

Κατηγορία Α
Ιδιοκτήτες επιλέξιμων κατοικιών, των οποίων το ατομικό ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα δεν ξεπερνά τις 22.000 ¤ ή τις 40.000 ¤ αντίστοιχα.

Τα κίνητρα περιλαμβάνουν επιδότηση επιτοκίου 100% (άτοκο δάνειο) σε συνδυασμό με επιχορήγηση ύψους 30% επί του τελικού επιλέξιμου προϋπολογισμού. Δηλαδή ένας πολίτης για επιλέξιμο προϋπολογισμό 10.000¤ θα λάβει άτοκο δάνειο 7.000 ¤ και επιχορήγηση 3.000¤.

Κατηγορία Β
Ιδιοκτήτες επιλέξιμων κατοικιών, των οποίων το ατομικό ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα βρίσκεται μεταξύ 22.000 και 40.000 ¤ ή 40.000 και 60.000 ¤ αντίστοιχα.

Τα κίνητρα περιλαμβάνουν χαμηλότοκο δάνειο με σταθερό επιτόκιο 4,93% για 4 έτη σε συνδυασμό με επιχορήγηση ύψους 15% του τελικού επιλέξιμου προϋπολογισμού. Δηλαδή ένας πολίτης για επιλέξιμο προϋπολογισμό 10.000¤ θα λάβει χαμηλότοκο δάνειο 8.500 ¤ και επιχορήγηση 1.500¤.

Κατηγορία Γ
Ιδιοκτήτες επιλέξιμων κατοικιών, των οποίων το ατομικό ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα υπερβαίνει τα όρια της Κατηγορίας Β και μέχρι ύψος δηλωθέντος ατομικού εισοδήματος 60.000 ¤ ή οικογενειακού εισοδήματος 75.000 ¤. Το κίνητρο αφορά στη χορήγηση χαμηλότοκου δανείου το οποίο ανέρχεται στο 100% του τελικού επιλέξιμου προϋπολογισμού, με σταθερό επιτόκιο 4,93% για 4 έτη.

Οι Τράπεζες που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, ύστερα από διαγωνιστική διαδικασία, είναι οι (αναφέρονται αλφαβητικά):

1. ¶λφα Τράπεζα Α.Ε.
2. Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.
3. Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.
4. Τράπεζα E.F.G. Eurobank - Ergasias A.E.

Οι πολίτες μπορούν να εξετάσουν σε συνεργασία με τις Τράπεζες την πιστοληπτική τους ικανότητα και να απευθύνονται σε ενεργειακό επιθεωρητή για την ενεργειακή επιθεώρηση της κατοικίας τους και την έκδοση του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) που αποτελεί προαπαιτούμενο για την υποβολή αίτησης.
Για τους πολίτες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδοτείται 100% η διενέργεια της ενεργειακής επιθεώρησης (προ και μετά των παρεμβάσεων).

Η υποβολή αιτήσεων στις Τράπεζες θα γίνεται από 1η Φεβρουαρίου 2011 μέχρι και 31 Μαρτίου 2011 (διάρκεια 2 μήνες).

Για την επιλογή ενεργειακού επιθεωρητή, έχει δημιουργηθεί Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα https://www.buildingcert.gr/inspectors, ή/και www.ypeka.gr, καθώς και προσβάσιμο από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Για την υποστήριξη των πολιτών τόσο κατά για το στάδιο υποβολής αίτησης στο πρόγραμμα όσο και κατά την υλοποίηση του έργου, λειτουργεί, γραμμή αρωγής χρηστών (helpdesk) στο 210 9797400. Ο Οδηγός εφαρμογής και τα έντυπα του Προγράμματος βρίσκονται αναρτημένα στο διαδικτυακό τόπο http://exoikonomisi.ypeka.gr/ .

Δεξί Εξτρέμ

3 σχόλια :

Ντορικός εξ' Απειράνθου είπε...

Βρε αθεόφοβοι Πασόκια τώρα αρχίζετε να ξυπνάτε; Xάθηκαν 15 μήνες για να εφαρμόσετε τα νομοσχέδια της ΝΔ και οδηγήσατε τη χώρα στη χρεοκοπία. Η ΝΔ για 66 μήνες έφτιαχνε νομοσχέδια και ήταν έτοιμη να τα εφαρμόσει όλα και ήρθατε, ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή και μείνανε όλα στα συρτάρια. Βγάλτε τα γρήγορα από τα συρτάρια γιατί χανόμαστε.

Ο είπε...

ΩΡΑΙ ΤΑΛΕΣ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΝΤΟΡΙΚΟΣ ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΛΑΣ ΟΛΑ?

Ντορικός είπε...

Γιατί ρε φίλε σε ενοχλεί το Ντορικός. Ανήκω στο χώρο της κεντροδεξιάς και έζησα την ΝΔ της αλητείας και της ρεμούλας των τελευταίων 3 χρόνων από μέσα και ξέρω πρόσωπα και πράγματα.