slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καταργούν τα Λιμενικά Ταμεία

Αντίθετη στο ‘’Λιμενικό Καλλικράτη’’ δηλαδή την κατάργηση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων δηλώνει με σχετική επιστολή που αποστέλλει προς προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, κ.κ. Γιάννη Ραγκούση και Γιάννη Διαμαντίδη, η ΤΕΔΚ .

«Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,
Με ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό πληροφορηθήκαμε μέσω του τοπικού τύπου, την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, για την δημιουργία ενός νέου εθνικού λιμενικού συστήματος με την επωνυμία «Λιμενικός Καλλικράτης» το οποίο θα στηρίζεται σε ενοποιήσεις Οργανισμών Λιμένων και Λιμενικών Ταμείων.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά από μακρόχρονους αγώνες πέτυχε το...
αυτονόητο, το να διαχειρίζεται δηλαδή τα λιμάνια των νησιών με τη σύσταση και λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.
Το έργο το οποίο έχει παραχθεί παρά τον ασφυκτικό έλεγχο και τα γραφειοκρατικά εμπόδια που τίθενται από το αρμόδιο Υπουργείο, είναι μεγάλο και σημαντικό. Οι πόροι αυξήθηκαν και όλες οι άμεσες ανάγκες των λιμανιών μας, όπως είναι η καθαριότητα, ο φωτισμός, η εξυπηρέτηση των επιβατών, κλπ, αντιμετωπίζονται άμεσα και σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό.
Στο νόμο 3852/10 «Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» και στο άρθρο 103, προβλέπεται η διοίκηση και η διαχείριση της ζώνης λιμένος μέσω Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Με βάση τ΄ ανωτέρω δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, τι σκοπιμότητα μπορεί να έχει η δημοσιοποίηση σχεδιασμών για τη συγχώνευση των υφιστάμενων Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και τη δημιουργία Οργανισμών ή Ανωνύμων Εταιρειών, την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου των οποίων θα κατέχει με 51% το δημόσιο.
Δεν μπορούμε επίσης να κατανοήσουμε, πως η ίδια η Πολιτεία καταρτίζει σχέδια ενοποίησης των λιμανιών, μόλις έξι μήνες από την ψήφιση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Κυκλάδων, δεν είμαστε διατεθειμένοι σε καμία περίπτωση να απεμπολήσουμε το δικαίωμα της εκμετάλλευσης των λιμανιών μας και θα είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια μεταβολής του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, το οποίο θα αντιτίθεται στα συμφέροντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κατοίκων των νησιών μας.
Τέλος, θα θέλαμε να γνωρίζουμε την άποψη του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το θέμα αυτό, καθώς επίσης ζητάμε από το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, όταν συζητάει για θέματα τόσο σημαντικά που αφορούν τη ζωή των νησιωτών, να ζητά τις απόψεις και τις θέσεις των θεσμικών τους φορέων.»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσα περισσότερα Λιμενικά Ταμεία τόσο περισσότεροι βρωμιάρηδες και αεριτζήδες. Α να χαθείτε παλιόσκυλα που δε διορθώνεστε με τίποτα.

ο αυτοδοιικητικος είπε...

και τι θα κανει ο μαμουζελος ρε παιδια¨????κατι ακουγεται οτι ερχοντε να <<>>>ο κοκοτας και 0 δημητροκαλης !!!!!!!ελεος κυριε μαργαριτη ,εμεις σας ψηφισαμε γιατι πιστευαμε οτι μπορειτε να τα βγαλετε περα στα δυσκολα ,μη μας απογοητευσετε