slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πολύωρη, αλλά ενδιαφέρουσα συνεδρίαση

O πρόεδρος  της Επιτροπής Τουρισμού, Γιάννης  Μαργαρίτης ενημερώνει τα μέλη  
Την πρώτη, πολύωρη, όμως εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πλούσια σε ιδέες και προτάσεις, συνεδρίαση, πραγματοποίησε η Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού χθες, Τετάρτη. Αιφνιδίασε θετικά το γεγονός, ότι αν και συμμετείχαν τουλάχιστον 40 από τα 51 μέλη που την απαρτίζουν, η σχεδόν άψογη διαδικασία και ο σεβασμός στην άποψη του άλλου, επικράτησαν σε όλη τη διάρκειά της. Είναι η πρώτη φορά που σε επιτροπή συμμετέχει εκπρόσωπος της εκκλησίας, γεγονός που διαγράφει το ενδιαφέρον και για τον θρησκευτικό τουρισμό. Η αρκετά μεγάλη συμμετοχή νέων σ’ αυτήν την επιτροπή, σηματοδοτεί, ότι η Νάξος σε σχέση με τον τουρισμό, αλλάζει σελίδα, φυσικό επακόλουθο άλλωστε, αφού τα χρόνια πέρασαν. Δεν ξέρω, αν αυτή η επιτροπή θα είναι η καλύτερη, όπως είπε ο κ. Βασίλης Βαλληνδράς, που συμμετέχει σε αντίστοιχες από το 1982, σίγουρα πάντως, είναι διαφορετική.

Με την ενημέρωση του προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού, Γιάννη Μαργαρίτη, από την παρουσία της Νάξου σε Εκθέσεις του εξωτερικού και την προβολή του video που παρουσιάστηκε σ’ αυτές, ξεκίνησε η συνεδρίαση.


Αν και πρώτη συνεδρίαση, μίλησαν σχεδόν όλα τα παρόντα μέλη, που ανέπτυξαν είτε γενικές πολιτικές είτε εξειδικευμένα θέματα είτε πρότειναν ζητήματα με τα οποία πιστεύουν ότι πρέπει να ασχοληθεί η επιτροπή. Κάποιοι άλλοι, αναφέρθηκαν σε πιο πρακτικά ζητήματα.

Μερικές από τις τοποθετήσεις:

Θέκλα Κίζη: Η επικεφαλής των Πολιτών για τα νησιά μας, Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επισήμανε τη θεση για ήπιας μορφής ανάπτυξη, ανάδειξη και άλλων περιοχών και θεματικών, όπως η ορεινή Νάξος, τα σμυριδορυχεία-ο εναέριος, αλλά και ο ελαιώνας της Τραγαίας. Πρότεινε παράλληλα, να προσδιοριστεί η τουριστική πολιτική που θα ακολουθηθεί και υπογράμμισε την εκπόνηση μελετών όπου απαιτούνται.

Γιάννης Παπαδόπουλος: Ο πρόεδρος της Μαζικής Εστίασης, επισήμανε, ότι πρέπει να καταρτιστούν ομάδες εργασίας ώστε να παραχθεί έργο, ενώ ζήτησε να προσδιοριστεί ποιο είναι το ποσόν που σκοπεύει να διαθέσει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την προβολή και την τουριστική ανάπτυξη γενικότερα, καθώς και τις προθέσεις που έχει για τη σύσταση Ενιαίου Φορέα Ανάπτυξης. Ενημέρωσε σχετικά με το Travel Plan που έχει καταρτιστεί και έχουν πληρώσει οι δημότες και το οποίο μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ιεράρχηση των θεμάτων, που όπως επισήμανε, αποτελεί τη βάση της δράσης που θα έχουν.


Βασίλης Βαλληνδράς: Συμμετέχει συνεχώς από το 1982 στις Επιτροπές Τουρισμού και όπως επισήμανε, πιστεύει, ότι η παρούσα είναι η καλύτερη και θα παραχθεί έργο, ενώ από τις προηγούμενες "μόνο λόγια και αποτέλεσμα, τίποτα". Ο κ. Βαλληνδράς, ανέφερε, ότι πράγματι όπως μεταφέρθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής, τα στοιχεία για το ενδιαφέρον από προορισμούς του εξωτερικού είναι πολύ θετικά, όμως δεν ισχύει το ίδιο για τον εγχώριο τουρισμό. Πρότεινε να προσκληθούν δημοσιογράφοι από περιοχές της Ελλάδας, που στη συνέχεια θα γράψουν και θα προβάλλουν τη Νάξο, αλλά να επιλεγούν κάποιες περιοχές και να μεταβούν εκεί εκπρόσωποι της Νάξου για να την προβάλλουν.
Αλέξης Φρατζέσκος: Την ανάγκη εκπόνησης αναπτυξιακών μελετών, πρότεινε το μέλος της Επιτροπής-ξενοδόχος και επισήμανε ότι θα πρέπει να καταγραφούν πρώτα οι στόχοι και στη συνέχεια να αποφασιστεί με ποιον τρόπο θα επιτευχθούν.Οργάνωση, προγραματισμός και υλοποίηση, το τρίπτυχο που πρότεινε να ακολουθήσει η επιτροπή.
Σοφία Βερώνη: Επισήμανε τις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν ώστε η Νάξος και ιδιαίτερα οι τουριστικές περοχές και η Χώρα Νάξου, να είναι καθαρές και να μην υπάρξουν οι εικόνες προηγούμενων χρόνων. Αναφέρθηκε στην απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων από την παραλιακή οδό.

Ανακοίνωση της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού (7-4-2011)

"Το προεδρείο της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού συναντήθηκε με τον κ. Τσολάκη Γιάννη με σκοπό να δοθούν διευκρινήσεις για την αιτία της παραίτησης του από την εν λόγω επιτροπή.
Κατόπιν διαλογικής συζήτησης διαπιστώθηκε ότι προέχει η ανάγκη συνεργασίας και προσφοράς για το κοινό καλό.
Τον ευχαριστούμε για την ενεργή συμμετοχή του στην πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού".
naxosnews

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από μπλα μπλα θα πάνε καλλά. Ουσιαστικό όμως έργο και αποτελέσματα μη περιμένετε. Αυτό ισχύει για όλες τις επιτροπες.