slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σφαλιάρα στον Παπακωνσταντίνου απ' όλους τους βουλετές του ΠΑΣΟΚ: Απέρριψαν ομόφωνα στην επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τα φρουτάκια!!!

Όλα είναι ανοικτά...

Μείζον πολιτικό ζήτημα. Οι βουλευτές του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου (ΚΤΕ) Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ απέρριψαν σήμερα ΟΜΟΦΩΝΑ το νομοσχέδιο για τα “φρουτάκια” που τους παρουσίασε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
“Κάγκελο” ο υπουργός ρώτησε τους βουλευτές αν αντιλαμβάνονται ότι αυτό που κάνουν συνιστά κυβερνητική κρίση
“Το αντιλαμβανόμεθα” απάντησαν οι βουλευτές
Τότε το ζήτημα με υπερβαίνει” απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι “δημιουργείται μείζον πολιτικό ζήτημα
Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο για τα φρουτάκια είχε ήδη εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο, αφού τέθηκε προηγουμένως σε δημόσια διαβούλευση, πέρασε από νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και τελικά κατατέθηκε στην Βουλή.
Πρόκειται δηλαδή για πρωτοφανή πολιτική πράξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Κατά τα άλλα όλοι αντιλαμβάνονται ότι αν δεν υπήρχε η απεργία των ΜΜΕ ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν θα ήταν ήδη υπουργός.
Όπως επίσης όλοι αντιλαμβάνονται τι θα γινόταν αν το νομοσχέδιο είχε πάει στην Ολομέλεια της Βουλής

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ Ψ@ΛΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ...
Στα κάγκελα είναι οι συνάδελφοι του Πάνου Σόμπολου για την απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών να προκηρύξει 4ήμερη απεργία εν μέσω καταιγιστικών πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων. Όπως ημερώθηκε το Fimotro, από το πρωί το τηλεφωνικό κέντρο της... ΕΣΗΕΑ έχει σπάσει από αγανακτισμένους πολίτες που τηλεφωνούν για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία και την οργή τους σχετικά με την σιωπή των ΜΜΕ. Οι τηλεφωνήτριες έχουν τρελαθεί. Δεν προλαβαίνουν να δέχονται τα μπινελίκια των πολιτών αφιερωμένα στους εργατοπατέρες και τον πρόεδρό τους. Δεν μαζεύεται με τίποτα το πράγμα..

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
"ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΠΕΒΑΛΕ Η ΤΡΟΪΚΑ!
Βρήκαν ευκαιρία λόγω της απεργίας των ΜΜΕ για να επιβάλλουν το Μνημόνιο και στον στρατό! Το Συμβούλιο Άμυναςτου Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισε πριν από λίγο την...
κατάργηση δέκα κέντρων εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα προκαλώντας αναταράξεις στις τοπικές κοινωνίες. Στο πλαίσιο του "Καλλικράτη" στις Ένοπλες Δυνάμεις, καταργούνται τα κέντρα Εκπαίδευσης :
Καλαμάτας, Κορίνθου και παραμένει στην Πελοπόννησο μόνο το στρατόπεδο της Τρίπολης. Καταργούνται επίσης τα κέντρα Νεοσυλλέκτων : το κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού στην Άρτα, το 625 Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα, το κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας, το 557 Τάγμα Πεζικού στην Ξάνθη, το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς, ενώ εφεδρικό παραμένει το Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι! Αυτή η απόφαση ήταν η πρώτη από μια σειρά άλλων αποφάσεων για κατάργηση μονάδων και σχηματισμών σε ολόκληρη την Επικράτεια που επιβάλλει η Τρόικα για την λήψη δραστικών μέτρων περικοπής των λειτουργικών εξόδων του δημοσίου. Η κατάργηση των παραπάνω 10 κέντρων, όπως τονίστηκε πριν από λίγο στο Συμβούλιο Άμυνας θα εξασφαλίσει περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ ετησίως! Έχει να γίνει χαμός στις τοπικές κοινωνίες. Ο Καλλικράτης θα καταργήσει και τα... σύνορά μας έτσι όπως το πάει η Τρόικα.
Σ.Σ. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το βράδυ...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το λέω ΛΕΒΕΝΤΙΑ. Αν είχαν και επί ΝΔ τα δεξιά εξαπτέρυγα τη λεβεντια να λένε και κανένα ΟΧΙ ίσως να μην είχαμε φθάσει στην οικονομκή καταστροφή και τη διάλυση του Κράτους.

Ανώνυμος είπε...

ΓΣΕΕ: Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ 22% ΤΟ 2012
Εφιαλτικές προβλέψεις για εκτίναξη της ανεργίας στο 20%-22% το 2012 έκανε ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, Σάββας Ρομπόλης, μιλώντας στην Βουλή.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας και του ΟΑΕΔ...

το 2012 ο αριθμός των ανέργων θα ξεπεράσει το 1.200.000, είπε και τόνισε ότι «με τις υφιστάμενες πολιτικές απασχόλησης δεν έχουμε απόδοση σε αυτό που επιδιώκουμε, δηλαδή την μείωση της ανεργίας.
Ειδικότερα, μιλώντας στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής για την Παρακολούθηση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας σε σχέση με την ανεργία και τις επιπτώσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, ο κ. Ρομπόλης ανέφερε ότι η επίσημη ανεργία από στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας και του ΟΑΕΔ έφτασε το 2010 στο 15%, που αντιστοιχεί περίπου σε 730.000 άνεργους και εκτιμάται ότι θα αυξηθεί το 2012 στο 20-22%, δηλαδή θα ξεπεράσει το 1.200.000 άνεργους.
«Θα περάσει το 2020 για να φτάσουμε στα επίπεδα ανεργίας του 2008», πρόσθεσε.
«Με τις υφιστάμενες πολιτικές απασχόλησης δεν έχουμε απόδοση σε αυτό που επιδιώκουμε, δηλαδή την μείωση της ανεργίας», ανέφερε κ. Ρομπόλης.
Όπως πρόσθεσε: «Μελέτη του Αστεροσκοπείου και του Πανεπιστημίου Αθηνών για την πράσινη οικονομία δίνει ένα περιορισμένο αριθμό, νέων θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης που δεν ξεπερνά τις 97.600».
Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, επεσήμανε την ανάγκη αναθεώρησης της πολιτικής χορήγησης επιδομάτων ανεργίας, ενώ τόνισε ότι μέσα από τα διάφορα προγράμματα του Οργανισμού υπολογίζεται ότι έχουν δεσμευτεί 300.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες θα διατηρηθούν για 18 μήνες.
«Προσπαθούμε να στήσουμε ένα τείχος άμυνας στην αύξηση της ανεργίας, όπως κίνητρα σε επιχειρήσεις σε ότι αφορά ασφαλιστικές εισφορές, ώστε να έχουν ασφαλισμένο όλο το προσωπικό τους», πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι σημαντική επίπτωση στην ασφάλιση έχει η εισφοροδιαφυγή.
Τέλος, η υποδιευθύντρια της Διεύθυνσης Μελετών της Τράπεζας Ελλάδος Δάφνη Νικολίτσα στάθηκε ιδιαίτερα στο «φαινόμενο της μερικής απασχόλησης, δηλαδή των λιγότερων από 30 ώρες εργασίας την εβδομάδα, που έχει αυξητική τάση ιδιαίτερα στις γυναίκες».