slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.

Η επικεφαλίδα του σχολίου είναι λόγια του Αβραάμ Λίνκολν.
Με αφορμή αυτό να πούμε κι εμείς δυο λόγια για τα φούμαρα που ακούμε κατά καιρούς από το ΓΑΠ και την παρέα του σχετικά με επενδύσεις και με πωλητήρια της ελληνικής περιουσίας.
ΟΛΑ μα ΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ. Στο τέλος της σελίδας μας στη δεξιά πλευρά έχουμε αναρτήσει το μνημόνιο που υποθήκευσε την Ελλάδα. Μνημόνιο που υπέγραψαν το ΠΑΣΟΚ το ΛΑΟΣ και η ΝΤΟΡΑ. Τι λέει λοιπόν το μνημόνιο.

Στη σελίδα 4...

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ
3) Οι Δανειστές και ο Δανειολήπτης δεν επιτρέπεται να εκχωρήσουν ή καθ’ οιονδήποτε άλλο τρόπο να μεταβιβάσουν οποιοδήποτε από τα δικαιώματα ή τις υποχρεώσεις τους (ή, όσον αφορά τους Δανειστές, να συνάπτουν συμβάσεις με οποιοδήποτε τρίτο μέρος με σκοπό να μεταβιβάσουν το σύνολο ή μέρος της συμμετοχής τους προς το Δανειολήπτη ή το σύνολο ή μέρος των κινδύνων και των ωφελειών που απορρέουν από την συμμετοχή τους στην παρούσα Σύμβαση) χωρίς την προηγούμενη γραπτή συναίνεση όλων των Δανειστών.

4) Ανεξάρτητα από τις διατάξεις του άρθρου 2 (3) ανωτέρω, ένας Δανειστής έχει το δικαίωμα να εκχωρήσει ή/και να μεταβιβάσει:

(α) μέρος (αλλά όχι το σύνολο) των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών του που απορρέουν από ένα Δάνειο στο πλαίσιο της ανακατανομής των συμμετοχών των Δανειστών (όπως ορίζεται στο Άρθρο 3 (6) κατωτέρω) μεταξύ τους όπως προβλέπεται στο Άρθρο 6 της Συμφωνίας μεταξύ των Πιστωτών, ή


Πιο κάτω στη σελίδα 21...

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ

5)Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος

Με απλά λόγια
1) δεν μπορεί η Ελληνική Κυβέρνηση να προβεί σε επενδύσεις χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών, κάτι που σημαίνει ότι όλα αυτά περί αραβικών, ισραηλινών ή άλλων επενδύσεων πρέπει να το υπογράψει το ΔΝΤ, ειδάλλως άντε γεια που λένε.
2) Ιδιοκτήτης της Ελλάδας όσο διαρκεί το μνημόνιο είναι το ΔΝΤ. Δεν το λέμε εμείς.Το λέει το άρθρο 5 της σελίδας 21 του μνημονίου. Τελεία και παύλα. Και όποιος δεν το καταλαβαίνει θέλει επειγόντως γιατρό.

Και όπως είπε ο Will Durant, Αμερικανός ιστορικός & φιλόσοφος,

Μπορεί να είναι αλήθεια ότι δεν μπορείς να εξαπατήσεις όλους τους ανθρώπους για πάντα, αλλά μπορείς να εξαπατήσεις αρκετούς από αυτούς για αρκετό καιρό, ώστε να κυβερνήσεις μια χώρα

Μανώλης εξ Απειράνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια: