slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η (επιστημονική) αλήθεια για το ΙΣΤΑΜΕ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η εμπλοκή του ΙΣΤΑΜΕ (Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών – Ανδρέας Παπανδρέου) στον τελευταίο (προσχηματικό) καυγά σχετικά με το πώς και από πού θα βρεθούν τα 50 δις ευρώ που ανακοίνωσε η τρόικα, δημιουργεί ένα μείζον πολιτικό θέμα.
 
Διότι μπορεί το Ινστιτούτο να απάντησε χθες πως με την μελέτη (Νοεμβρίου 2010) του συνεργάτη του Βασίλη Μαγκλάρα και υπό τον τίτλο «Το πολυσύνθετο πρόβλημα της αξιοποίησης της Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας», δεν προτείνει πώληση δημόσιας περιουσίας, αλλά το ΙΣΤΑΜΕ, αν και χρησιμοποιεί επιστημονικά και ερευνητικά όπλα, παραμένει ένα είδος ιδεολογικού βραχίονα του ΠΑΣΟΚ. Διαφορετικά, γιατί το ΠΑΣΟΚ πληρώνει το ενοίκιο στην οδό Ακαδημίας 4, όπου στεγάζεται το Ινστιτούτο; 

Αν παρακολουθήσει κανείς την δραστηριοποίηση των στελεχών του, αλλά και τις έρευνες που επιλέγει να διενεργήσει, θα δει μια παράλληλη πορεία με την κρατούσα πολιτική κατάσταση στη χώρα, αλλά και με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. 

Θέλει να μας πείσει το ΙΣΤΑΜΕ, του οποίου Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Η. Μόσιαλος, πως έτσι ξαφνικά πέρσι τον Νοέμβριο αποφάσισε να διερευνήσει το «πολυσύνθετο πρόβλημα» της δημόσιας περιουσίας, να εντοπίσει τα προβλήματα και να καταγράψει με απίστευτες λεπτομέρειες τι υπάρχει και πού, ποσοστά καταπατήσεων, εκκρεμή νομικά προβλήματα, καθώς και να προτείνει τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών, όπως η δημιουργία Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και Στέγασης των Δημοσίων Υπηρεσιών. 

Θέλουν να μας πουν ότι ήταν τυχαία η αναφορά σε 598 νησιά πλήρους κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: