Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011

Βασιλικό ρεβεγιόν για τον ΠάγκαλοΓιατί τόση χλιδή, κύριε αντιπρόεδρε
Τη στιγµή που η κυβέρνηση δυσκολεύεται να διαχειριστεί πολιτικά και επικοινωνιακά το συνεχές «παραλήρηµα» του αντιπροέδρου και η µουρµούρα στο εσωτερικό της κυβέρνησης γίνεται κραυγή αποδοκιµασίας, φαίνεται πως ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος έχασε κάθε µέτρο συµπεριφοράς.

Σε περίοδο οξύτατης οικονοµικής κρίσης, η οποία γονατίζει τις περισσότερες οικογένειες, επέλεξε να γιορτάσει την Πρωτοχρονιά µαζί µε τη σύζυγό του κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη διαµένοντας στην πιο ακριβή σουίτα, η οποία καταλαµβάνει έναν ολόκληρο όροφο ενός εκ των ακριβότερων και πολυτελέστερων ξενοδοχείων των Αθηνών. Πρόκειται για το «King George Palace» στο Σύνταγµα, συµφερόντων της οικογένειας ∆ασκαλαντωνάκη, οι εκκρεµότητες του οποίου µε το ∆ηµόσιο και τα ασφαλιστικά ταµεία παραµένουν ανοιχτές.

Η τιµή «πόρτας» για τη συγκεκριµένη σουίτα ανέρχεται στις 5.400 ευρώ τη βραδιά, χωρίς να υπολογίζεται ότι τη συγκεκριµένη ηµέρα και τις γιορτές συνολικά οι τιµές στα ξενοδοχεία είναι αυξηµένες έως και 50%. Πέραν της διαµονής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απόλαυσε λουκούλλειο πρωτοχρονιάτικο δείπνο κόστους 380 ευρώ -ανά άτοµο- γιορτάζοντας την αλλαγή του χρόνου µε ποταµίσιες καραβίδες, χαβιάρι και αστακό! ∆ιασταυρωµένες πληροφορίες από το ξενοδοχείο, έγγραφα µε τη λίστα κρατήσεων της συγκεκριµένης βραδιάς και ηχητικά ντοκουµέντα συνηγορούν στο συµπέρασµα ότι ο κ. Πάγκαλος και η οικογένειά του φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο.Ο µέσος πολίτης που πιθανόν να µη διαθέτει την οξυδέρκεια ή την πείρα του κ. Πάγκαλου στη λειτουργία του πολιτικού συστήµατος θα µπορούσε ίσως να σκεφθεί πως το µεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότηµα κάποιο αντάλλαγµα προσδοκά από την κυβέρνηση προσφέροντας ένα τόσο ακριβό δώρο, όταν µάλιστα αντιµετωπίζει συσσωρευµένα προβλήµατα. Είναι αυτονόητο πως ειδικά αυτή την περίοδο η γυναίκα του Καίσαρα, και στην προκειµένη περίπτωση ο ίδιος ο Καίσαρας, όχι µόνο πρέπει να είναι τίµιος αλλά να δείχνει και τίµιος. Και πολύ περισσότερο όταν λέγεται Πάγκαλος, είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, καταγγέλλει τους απλούς εργαζοµένους του ∆ηµοσίου µε βαρύτατες εκφράσεις πεζοδροµίου και είναι εκείνος που κλόνισε την κυβέρνηση Σηµίτη µε αναφορές σε υπουργούς που φιλοξενήθηκαν (τότε) σε κότερα επιχειρηµατιών.

Ακόµη όµως κι αν ο κ. Πάγκαλος πλήρωσε τελικά τον λογαριασµό στο «King George Palace», πρόκειται για απίστευτη πρόκληση σε βάρος του ελληνικού λαού, του οποίου οι αντοχές δοκιµάζονται καθηµερινά. Ο χλιδάτος τρόπος ζωής και η διαµονή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης σε σουίτα 350 τετραγωνικών, όταν στο όνοµα της παρατεταµένης λιτότητας κόβονται µισθοί και συντάξεις, στέλνει λάθος µηνύµατα και υπονοµεύει κάθε σοβαρή προσπάθεια της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση µε σκληρές θυσίες.

Ο κ. Πάγκαλος θεωρεί περίπου ως «προσωπική κατάκτηση» να πηγαίνει κόντρα στο ρεύµα, κινούµενος αντίθετα σε αυτό, υπερασπιζόµενος µε πάθος τις απόψεις του, έστω και αν αυτές δεν συγκλίνουν µε εκείνες των υπόλοιπων στελεχών της κυβέρνησης. Ακόµη κι αν δεχτούµε µια τέτοια αντίληψη όσον αφορά στις πολιτικές θέσεις, οι επιλογές στάσης και προσωπικής συµπεριφοράς δηµιουργούν τεράστια προβλήµατα.

Η διαµονή στο πανάκριβο ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγµατος, προκειµένου να γιορτάσει εκεί την αλλαγή του χρόνου µαζί µε τη σύζυγό του και πρώην υποψήφια για τον ∆ήµο Σαρωνικού κυρία Χριστοφάκη, αποδεικνύεται τεράστιο λάθος, που τον εκθέτει πολιτικά και ηθικά.

Κατέλυσε στην περίφηµη «Royal Penthouse Suite», η οποία θεωρείται το καµάρι του ξενοδοχείου. Με τιµή «πόρτας», όπως προαναφέραµε, τις 5.400 ευρώ τη βραδιά σε περιόδους εκτός εορτών, η βασιλική σουίτα των 350 τ.µ. διαθέτει, µεταξύ άλλων ανέσεων, δύο κρεβατοκάµαρες, πισίνα και τζακούζι στην ταράτσα της και εκπληκτική θέα στον Παρθενώνα µέσα από το σαλόνι της. Καλύπτει µάλιστα ολόκληρο τον ένατο όροφο του ξενοδοχείου. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε check in στο ξενοδοχείο στις 31/12/2010, γεγονός που επιβεβαιώνεται τόσο από τη φόρµα κρατήσεων του ξενοδοχείου της συγκεκριµένης ηµεροµηνίας που δηµοσιεύει σήµερα το «ΘΕΜΑ», αλλά και από υπαλλήλους που εξυπηρέτησαν τον κ. Πάγκαλο και την οικογένειά του. Στη φόρµα των κρατήσεων, στο σηµείο όπου αναγράφεται το όνοµα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, «Pagalos Theodoros family», σηµειώνεται ότι η διαµονή ήταν «complimentary», δηλαδή δωρεάν.

Πώς είναι δυνατόν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να δέχεται ένα τόσο ακριβό δώρο από έναν ξενοδοχειακό όµιλο για τον οποίο όλη η αγορά γνωρίζει τα µεγάλα οικονοµικά προβλήµατα που αντιµετωπίζει, αλλά και τις ουκ ολίγες εκκρεµότητές του µε το ∆ηµόσιο και τα ασφαλιστικά ταµεία; Από την άλλη, αν ο κ. Πάγκαλος κατέβαλε από την τσέπη του το τεράστιο χρηµατικό ποσό που απαιτείται για τη διαµονή µίας και µόνο βραδιάς, τότε έχουµε να κάνουµε µε µια µεγάλη πρόκληση.

Με σαµπάνιες και αστακό

Την παραµονή της Πρωτοχρονιάς ο κ. Πάγκαλος έφαγε στο φηµισµένο εστιατόριο του ξενοδοχείου, «Tudor Hall», οι σεφ του οποίου για την περίσταση είχαν βγάλει µενού κόστους 380 ευρώ το κεφάλι! Τι περιλάµβανε; Καλωσόρισµα µε γαλλική σαµπάνια και ποταµίσιες καραβίδες, χαβιάρι και τερίνα φουαγκρά µε κρασί Porto για πρώτο ορεκτικό, κρέµα παρµαντιέ µε ψητές γαρίδες και βασιλικά χτένια, αστακό µε µανιτάρια ζιρόλ και ντοµάτα, φύλλα ρόκας µε βινεγκρέτ από το κοράλι του.

Ο κ. Πάγκαλος συνέχισε µε καλκάνι µπρεζέ µε ριζότο µιλανέζ και µαύρη τρούφα, για να φτάσουν στο κυρίως γεύµα, για το οποίο, σύµφωνα µε µαρτυρίες, ο κ. Πάγκαλος ζήτησε από τους σερβιτόρους να µεταφέρουν τα θερµά του συγχαρητήρια στον σεφ: τουρνεντό από φιλέτο µόσχου Black Angus µε φουαγκρά και πράσινα σπαράγγια. Οσο για το επιδόρπιο, τα σχόλια περιττεύουν: χρυσό δάκρυ σοκολάτας Manjari µε κοµπότ βατόµουρο και διάφανα ζελέ lemongrass, καθώς και βασιλόπιτα.

Την επόµενη µέρα η οικογένεια του κ. Πάγκαλου εθεάθη να απολαµβάνει το πρωινό της µε τη συντροφιά του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος κ. Νίκου Σηφουνάκη και της συζύγου του κυρίας Μάρι ∆ασκαλαντωνάκη! (Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που πλέον διοικεί ο κ. Νίκος ∆ασκαλαντωνάκης µαζί µε την κόρη του Μάρι, σύζυγο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής κ. Νίκου Σηφουνάκη)

PROTO THEMA

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΓΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ; ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΟΧΙ ΑΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ.