slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ

Αντιγράφουμε ένα κομάτι από το σημερινό(10-1-2011) άρθρο της φίλης Σοφίας Βούλτεψη από το elzoni.gr, έτσι για να φρεσκάρουμε τις μνήμες ορισμένων αλλά και για να ενημερώνονται οι νεώτεροι. Γράφει λοιπόν η Σοφία η Βούλτεψη ανάμεσα στα άλλα...

... Τον Ιούνιο του 2006, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε να επεκτείνει η Ελλάδα τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια πριν από την προσφυγή στην Χάγη. Αυτό κι’ αν ήταν τουρκοφαγία. Επισκέφθηκε μάλιστα τον τότε πρωθυπουργό κ. Καραμανλή με δέσμη προτάσεων: Ανάληψη πρωτοβουλιών για αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, στο πλαίσιο των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Δημιουργία ενός νέου Ελσίνκι, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας. Αξιοποίηση των «χαμηλών πολιτικών». Άσκηση του δικαιώματος από τη Ελλάδα για επέκταση των χωρικών υδάτων πριν από το συνυποσχετικό για τη Χάγη. Στοχευμένος πολιτικός διάλογος για παραπομπή στη Χάγη μόνο του ζητήματος της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδος. Σύναψη Συμφώνου Ειρήνης και Ασφάλειας με την Τουρκία μετά την απόφαση για παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ισόρροπη μείωση των στρατιωτικών δαπανών Ελλάδας – Τουρκίας, προκειμένου να υπάρξει «μέρισμα ειρήνης».

Και γιατί, λοιπόν, δεν επεκτείνει τώρα τα χωρικά μας ύδατα, που ήλθε στην βασιλεία του; Ε, είπαμε, τουρκοφάγοι, αλλά να μην το παρακάνουμε.

Έναν μήνα μετά, τον Ιούλιο του 2006, ο Παπανδρέου είχε καλέσει την κυβέρνηση να βάλει βέτο για την Τουρκία στην ΕΕ. Και γιατί δεν το βάζει τώρα; Σάμπως έχει αλλάξει τίποτε στην στάση της Τουρκίας;

Μήπως, στο πλαίσιο της τουρκοφαγίας πάντοτε, ζητήθηκε από την Τουρκία να δηλώσει ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και πως δεν αμφισβητείται η ελληνικότητα 150 νησιών; Όχι, βέβαια.


Η Άγκυρα έχει καταθέσει στον ΟΗΕ, από το 2004, κατάλογο 100 νησιών και νησίδων στο Αιγαίο, ισχυριζόμενη ότι έχουν αμφισβητούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ζαμάν, έκθεση δύο καθηγητών ανεβάζει τον αριθμό στα 150! Στην έκθεση αναφέρονται ενδεικτικώς Φαρμακονήσι, Ψέριμος, Ψαλίδα, Σοφράνα, Αστακοπούλα, Λεβιθια, Κίναρος, Λιβάδι, Φούρνοι, αλλά δεν ακούσαμε τον πρωθυπουργό να ζητά να μάθει τι ισχύει από όλα αυτά.


Σύμφωνα με μια άλλη πτυχή της σαββατοκυριακάτικης προπαγάνδας, παραλίγο να μην πάει ο κ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ, επειδή την παραμονή των Θεοφανείων έγιναν παραβιάσεις! Κι’ ότι έγιναν συσκέψεις επί συσκέψεων και ζητήθηκαν εξηγήσεις και άλλα τέτοια ηρωικά.

Και γιατί πήγε, τελικά; Μα για να τους τα ψάλει, θα πει η προπαγάνδα. Και τότε γιατί ζητούσε από τον κ. Καραμανλή να μην πάει στην Άγκυρα τον Ιανουάριο του 2008, επειδή είχε (ξανα)ξεκινήσει ο «πόλεμος της τσιπούρας» και φούντωσαν οι παραβιάσεις στο Αιγαίο;...

Συντρόφια να χαίρεστε τον πρωθυπουργό σας και
Να τον ξαναψηφίσετε βρε...

Μανώλης εξ Απειράνθου

2 σχόλια:

Φυροϊστριώτης είπε...

Νάτος πάλυ ο τύπος με τις σαχλαμάρες του. Έγινε και ειδικός επί των εξωτερικών. Δεν σε πείρε ακόμη χαμπάρι ο Σαμαράς να σε πάρει δίπλα του. Εδώ πείρε τον Βρούτση και εσένα θα άφηνε. Τρέχα Μανώλη, ήντα περιμένεις.

ο δεξιος είπε...

εσυ ποιος εισαι παλι που σε πειραξε ο μανωλης ?θα σας αφησουμε γελιοι να διαλησετε την ελλαδα και να μη σας μιλαμε θα σας αλαξουμε τον αδοξαστο ξεφτιλες