slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στη Θεσσαλονίκη ο Καραμανλής για τον αδριάντα


Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθούν από κοινού μεθαύριο Δευτέρα του Αγίου Αντωνίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, εν όψει της τελετής αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του ιδρυτή του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το παρών στη λιτή τελετή που διοργανώνεται από τον δήμο Θεσσαλονίκης θα δώσουν επίσης αρκετοί νυν και πρώην


«γαλάζιοι» βουλευτές.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή που συνοδεύει τις προσκλήσεις που έλαβαν από τον νυν δήμαρχο της συμπρωτεύουσας Γιάννη Μπουτάρη, «η προσφορά του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης είναι γνωστή και έχει σφραγίσει για δεκαετίες την πορεία και την προοπτική της πόλης με μεγάλα έργα. Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, αποτίοντας τον οφειλόμενο φόρος τιμής, αποφάσισε τη φιλοτέχνηση μαρμάρινου ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και την τοποθέτησή του στη Νέα Παραλία».

Το παρών θα δώσει επίσης ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, καθώς το άγαλμα φιλοτεχνήθηκε επί των ημερών του, ενώ κεντρική θέση θα έχει και ο Αχιλλέας Καραμανλής, ο οποίος παρακολουθούσε από κοντά την πρόοδο των εργασιών τοποθέτησης του ανδριάντα του αδελφού του, ως αντιπρόεδρος του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Παρ’ όλα αυτά τα… βάσανα του ανδριάντα δεν φαίνεται να έχουν τελειωμό. Μπορεί να έχει τοποθετηθεί στη Νέα Παραλία, αλλά κανείς δεν είναι βέβαιος ότι θα παραμείνει στην ίδια θέση για πάντα. Αυτή τη στιγμή το άγαλμα του Μακεδόνα πολιτικού έχει τοποθετηθεί δίπλα σε αυτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως είχε αποφασίσει άλλωστε η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Στους σχεδιασμούς του νέου δημάρχου όμως Γιάννη Μπουτάρη είναι να μεταφερθεί κάποια στιγμή περίπου 100 μέτρα μακρύτερα. Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι εάν θα παραστεί στα εγκαίνια και ο νέος πρώτος πολίτης της Θεσσαλονίκης. «Δεν ξέρω ακόμη, θα το αποφασίσω τελευταία στιγμή» απαντάει σε όσους τον ρωτούν. Εάν δεν πάει, θα χάσει τη μάχη των εντυπώσεων και ο προκάτοχός του Βασίλης Παπαγεωγόπουλος θα τον κατηγορήσει για πολιτική μικροψυχία, ενώ εάν παραστεί θα είναι σαν να δικαιώνει την επιλογή του πρώην δημάρχου για την τοποθέτηση του αγάλματος στο συγκεκριμένο σημείο.
Espressonews.gr

1 σχόλιο:

Πατριώτης είπε...

Για φαντάσου και εθνάρχης ο Καραμανλής. Εθνάρχες είναι αυτοί που σώζουν μια χώρα από την χρεοκοπία και την εθνική καταστροφή και μεγαλώνουν το Έθνος. Ποιο από τα παραπάνω έκανε ο συχωρεμένος ο μπάρμπας του Μπούλη. Αντίθετα μίκρανε το Έθνος με τις συμφωνίες της Ζυρίχης, που ήταν ο πρόδρομος της κατοχής της Κύπρου, από την εγκυήτρια, με την υπογραφή του Μπάρμπα Τουρκία. Εθνάρχης ήταν μόνο ένας, ο Μέγας Ελ. Βενιζέλος και κανένας άλλος. Δεν είχε ποτέ η παράταξη σας, των Βασιλοφρόνων και Δικτατόρων μεγάλους Εθνικούς πολιτικούς και ανακαλύψατε τον Μπάρμπα, για να έχετε και εσείς κάποιον. Αν είναι δυνατό. Αυτό είναι προσβολή στην ιστορία και στη εθνική μνήμη του λαού.