slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αγιογράφοι και Εικονοκλάστες

'Ετσι φιλοτεχνούνται οι πολιτικές αγιογραφίες ! Όπως σήμερα στην στήλη..." Αγιογραφίες " . Από τον κορυφαίο αρθρογράφο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ. Ο οποίος (προς τιμήν του) δεν αφήνει χωρίς κριτική ούτε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Και όμως, η Άννα Διαμαντοπούλου σήμερα παρουσιάζεται ως....Αγία.

Το μυστικό της απρόσμενης αυτής αγιογραφίας βρίσκεται στην προτελευταία παράγραφό της. Εκεί όπου αναφέρεται ότι η υπουργός ...." πετάχτηκε και μέχρι την Σίλικον Βάλει" για να της εξηγήσουν οι ομογενείς τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας. Πρόκειται για πρόσφατο ταξείδι στην Αμερική όπου η υπουργός έμενε σε πολυτελή σουίτα των 660 ευρώ. Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ήταν πρωτοσέλιδο στο Πρώτο Θέμα στις 24-10-10 και ακολούθησε σειρά αποκαλύψεων.

Οι αποδείξεις του πολυτελούς ξενοδοχείου ( στο οποίο η υπουργός πήγε από το αεροδρόμιο με limo πληρώνοντας 200 ευρώ) και τα 55 δολλάρια για πρωινό, με τα οποία ελληνικές οικογένειες πρέπει να περάσουν μια βδομάδα, προκάλεσαν την οργή της κοινής γνώμης.

Όσοι , λοιπόν, στην κυβέρνηση, πιστεύουν ότι αυτή η κοινωνική οργή καταλαγιάζει με μια ... αγιογραφία είναι αφελείς. Βεβαίως, ο πολιτικός νεοπλουτισμός είναι διαχρονική παθογένεια του πολιτικού συστήματος. Μόνον που σήμερα οι πολίτες δεν τον συγχωρούν. Από τους αγιογράφους προτιμούν τους εικονοκλάστες.

http://3.bp.blogspot.com/_kONxc1ElMjk/TMhLKOSv5NI/AAAAAAABavI/rLio-M5PUcc/s1600/1.png

Αργύρης Ντινόπουλος
http://www.protigrami.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: