slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

250 δημότες απαιτούν

Την ενεργοποίηση και την εφαρμογή του Νόμου 3170/2003 για τα δικαιώματα και την προστασία των ζώων, απαιτούν από το δήμο Νάξου περί τους 250 δημότες, που υπογράφουν σχετικά έγγραφα. Δυστυχώς, πολύ συχνά και πρόσφατα έχουμε δείγματα εγκατάλειψης ή κακοποίησης ζώων στη Νάξο. Φωτογραφίες που σόκαραν όσους τις είδαν δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο, ενώ πρόσφατα και μεγάλο ειδησεογραφικό portal δημοσίευσε καταγγελίες για εγκατάλειψη ή βασανισμό ζώων. Εικόνες και κυρίως πράξεις που αμαυρώνουν τον πολιτισμό, την κουλτούρα και την ευαισθησία, που μας χαρακτηρίζουν ως λαό. Η αδυναμία ή μήπως τελικά η αδιαφορία για την προστασία και την περίθαλψη των ζώων από τη συγκροτημένη πολιτεία δίνουν το δικαίωμα στους ασυνείδητους να συμπεριφέρονται με τρόπο ανεπίτρεπτο. Η ατιμωρησία δε για τέτοιες συμπεριφορές όχι μόνο σκανδαλίζει, αλλά και αφήνει περιθώρια συνέχισής τους!
Οι δήμοι υποχρεούνται να λειτουργούν μονάδες συγκέντρωσης και περίθαλψης ζώων κι όμως τις περισσότερες φορές είτε αδιαφορούν είτε δηλώνουν αδυναμία. Οι Φιλοζωικές Οργανώσεις, αναλαμβάνουν οικειοθελώς το δύσκολο αυτό έργο, χωρίς όμως να έχουν την απαραίτητη υποστήριξη των δήμων, ενώ πολλές φορές αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Οι 250 περίπου δημότες Νάξου, υπογράφουν την απαίτησή τους να εφαρμοστεί ο νόμος για τα δικαιώματα και την προστασία των ζώων και η Naxos News, δημοσιεύει τον μακρύ κατάλογο. Ίσως, αποτελέσει μια αρχή για να ασχοληθούμε ως συγκροτημένη πολιτεία στο πλαίσιο του νέου δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με ένα θέμα που άλλες κοινωνίες το έχουν αντιμετωπίσει χρόνια πριν.

αναρτηθηκε απο Naxos News,

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΡΕΜΑΝΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ. ΡΙΧΝΟΥΝ ΦΟΛΕΣ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΘΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ.ΤΑ ΔΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΝΕ.ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΔΟΧΑΡΟΙ ΤΙ ΚΟΙΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ; ΓΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΑΡΑΕΞΩ ΝΑ ΔΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΜΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ.
Ο ΚΑΠΟΥΝΗΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΖΩΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΞΕΒΓΑΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΟΣΑΡΙΑ ΧΟΙΡΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ.

ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΑΥΤΟΙ.
ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΟΙΡΟΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ΕΧΟΥΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ... ΤΩΡΑ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ "ΖΩΑ" ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ "ΖΩΑ" ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ.