slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κρίμα!!!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Τελικά φαίνετε καθαρά ότι ο κ. Παπανδρέου υπό το φόβο της αποδοκιμασίας του Ελληνικού λαού λειτούργησε σπασμωδικά κάνοντας το μεγάλο λάθος!

Η τηλεοπτική του εικόνα αλλά και τα λεγόμενα του έπεισαν και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη ότι δεν μπορεί πλέον να ελπίζει σε τίποτα από αυτόν!!! Ο ωμός και ασυγκάλυπτος εκβιασμός του προς σ’ όλο τον ελληνικό λαό 15 μέρες πριν τις εκλογές είναι πρωτόγνωρος και θυμίζει άλλες μαύρες εποχές της Ελληνικής ιστορίας.
Να σας πω την αλήθεια εγώ προσωπικά δεν το περίμενα ότι θα μπορούσε ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο αφού θεωρούσα ότι το Πρωθυπουργικό αξίωμα και ευθύνη περιέχει και ένα στοιχείο αντρισμού που θα επέβαλε μια άλλη τελείως διαφορετική προσέγγιση στο θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Μια προσέγγιση που θα είχε να κάνει με την πρωθυπουργική παραίνεση και συμβουλή “Ψηφίστε τους αξιότερους συμπολίτες σας, ψηφίστε αυτούς που πιστεύετε ότι θα προσφέρουν τα μέγιστα για μια ανθρώπινη πόλη για σας και τα παιδιά σας.”
Όμως δυστυχώς και αυτές οι εκλογές γίνονται υπό το καθεστώς των κομματικών επιδιώξεων και οι περισσότεροι από αυτούς που ζητούν την ψήφο μας είναι προσκολλημένοι και ίσως δεμένοι στα αμαρτωλά κομματικά άρματα!!!
κ. Πρωθυπουργέ προσπαθούσαμε εδώ και καιρό να ξεχάσουμε τις περσινές σας προεκλογικές εξαγγελίες που η μη υλοποίηση τους έδωσε το δικαίωμα σε όλους μας να σας χαρακτηρίζουμε ως ψεύτη. Δυστυχώς όμως με την πρόσφατη τηλεοπτική σας εμφάνιση καταφέρατε να αποκτήσετε άλλον έναν χαρακτηρισμό που ίσως είναι βαρύτερος από τον προηγούμενο δηλ. αυτό του εκβιαστή!!!

Υποσημείωση:
Βέβαια ίσως υπάρχει και η περίπτωση να μη σας ενδιαφέρει η γνώμη και οι χαρακτηρισμοί των Ελλήνων πολιτών μια και τον τελευταίο καιρό μπουχτίσατε …. από τα βραβεία και τους επαίνους των … δανειστών μας!!!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η άποψη των πολιτών αξιοθρήνητε πολιτικάντη Πρεβενιέ, που δήθεν αναδεικνύεις στις αναρτήσεις σου, εκφράζεται στην κάλπη και όχι αναξιόπιστε αναλυτή, από τις επιλεγμένες ερωτο-απαντήσεις των ΜΜΕ. Αντέγραφε τις και πίστευε ότι αγωνίζεσαι από αδέσμευτη ή ανέντακτη αριστερή σκοπιά για τα λαϊκά τάχατες συμφέροντα. Οι αναλύσεις σου, άσχετα με το τι δηλώνεις, ξεπερνούν και τις πιο ακροδεξιές αναλύσεις. Η αποσταθεροποίηση και χρεοκοπία της χώρας θέτε δεν θέτε, σας βολεύει δεν σας βολεύει επικοινωνιακά, δεν πρόκειται να έλθει με πρωθυπουργό τον Γ.Α.Π.

Ανώνυμος είπε...

39η στους 110 κατατάσσεται η Ελλάδα στον παγκόσμιο Δείκτη Ευημερίας
ΛΟΝΔΙΝΟ Η Νορβηγία είναι και εφέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά η πιο ευημερούσα χώρα στον πλανήτη, σύμφωνα με τον Δείκτη Ευημερίας του βρετανικού Legatum Ιnstitute για το 2010...
Ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση άλλες δύο σκανδιναβικές χώρες, Δανία και Φινλανδία, ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται στη 10η θέση. Η Ελλάδα κατατάχθηκε 39η στο πρώτο τρίτο των χωρών της λίστας. Τις δύο τελευταίες από τις 110 θέσεις τις κατέλαβαν το Πακιστάν και η Ζιμπάμπουε.
Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο οργανισμό ερευνών, ο Δείκτης Ευημερίας Legatum είναι «η μοναδική παγκοσμίως αξιολόγηση του υλικού πλούτου και της ευημερίας των πολιτών». Καταρτίζεται από το 2006 από ερευνητές οι οποίοι συλλέγουν και αναλύουν στοιχεία για 110 χώρες που καλύπτουν το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Κατά το Ινστιτούτο, η τελική εκτίμηση περί ευημερίας βασίζεται «σε συνδυασμό του πλούτου και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων σε κάθε κράτος».
Η κατάταξη γίνεται με βάση οκτώ κριτήρια, τα οποία συνδιαμορφώνουν τον «δείκτη»: την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και τις ευκαιρίες, τη διακυβέρνηση, την εκπαίδευση, την Υγεία, την ασφάλεια, τις ατομικές ελευθερίες και το λεγόμενο «κοινωνικό κεφάλαιο»- την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και την εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτών.
Η Ευρώπη κυριαρχεί στην κορυφή καταλαμβάνοντας έξι από τις 10 πρώτες θέσεις, ενώ η Αυστραλία κατατάχθηκε τέταρτη. Ακολουθούν οι Νέα Ζηλανδία, Σουηδία, Καναδάς, Ελβετία, Ολλανδία και ΗΠΑ, οι οποίες έπεσαν μία θέση και κλείνουν εφέτος την πρώτη δεκάδα.
Η Βρετανία βρίσκεται στη 13η θέση, η Γερμανία στη 15η, η Σιγκαπούρη στη 17η, η Ιαπωνία στη 18η και η Γαλλία στη 19η. Η Ιταλία κατατάχθηκε 25η, δύο θέσεις κάτω από την Ισπανία (23η) και μία πάνω από την Πορτογαλία.
Η Κίνα βρίσκεται στην 58η θέση (με χαμηλό σκορ στην ασφάλεια και στις ατομικές ελευθερίες), η Ρωσία στην 63η (με πιο χαμηλή βαθμολογία στη διακυβέρνηση) και η Ινδία στην 88η. Οκτώ από τις 10 τελευταίες χώρες της λίστας βρίσκονται στην Αφρική: Ζάμπια (101η), Καμερούν, Μοζαμβίκη, Κένυα, Υεμένη, Νιγηρία, Αιθιοπία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
http://www.tovima.gr
Α ΡΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ
σαραντα χρονια φουρναρης

Ανώνυμος είπε...

Δεν κάνεις ρε φίλε το σταυρό σου να μείνουμε στην 39η θέση. Τι περίμενες να είμαστε σε καλλίτερη θέση. Οι μπροστά από εμάς έχουν τις λιγότερες κοινωνικές και συνδικαλιστικές συγκρούσεις. Είναι πιο πειθαρχημένοι, πιο ευσυνείδητα εργαζόμενοι και λιγότερο σπάταλοι και καταναλωτικοί. Σε καμιά από αυτές τις ευημερούσες χώρες δεν υπάρχουν τα δογματικά και αναχρονιστικά κόμματα και ομάδες, ΠΑΜΕ, ΣΠΑΜΕ, Κου Λου Μάδες, Χρυσαυγίτες και Αργίτες. Δεν είναι όπου τους βολεύει Ασιάτες και όπου δεν τους βολεύει Ευρωπαίοι. Τους ενδιαφέρει και το αύριο και όχι μόνον το σήμερα, σαν κι’ εμάς.

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση: Ποιος αρθρογράφος που προσπαθεί να "ισιώσει" τον κόσμο είναι συνταξιούχος της Πολιτικής Αεροπορίας (με σύνταξη άνω των 2500€) και κάνει εργολαβίες (με εργάτες άλλους νέους συνταξιούχους) στην Κωμιακή; Αλήθεια κανένα τιμολόγιο κόβουμε ή τα έσοδα του κράτους θα προέρχονται μόνο από τους καπιταλιστές καθώς οι ψευτοκουμμουνιστές τα παίρνουν όλα μαύρα; ΟΥΣΤ βρε εργατοπατέρα αλλά μόνο στον δεξιό ΝΑΞΙΟ θα μπορούσες να γράφεις....

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΟΙ ΠΟΛΙΤΚΟΙ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ. ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΘΑ ΦΥΓΑΔΕΥΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Η ΝΔ ; ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΤΑΝ ΟΤΙ ΠΗΡΕ 1000000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΝΩ ΑΥΤΟ ΑΡΝΕΙΤΕ,ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ; ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΟΠΩΣ Ο ΜΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΑΝΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΤΡΟΧΑΜΑΞΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝ! ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ 1ΜΙΣΗ ΜΕΤΡΟ ΠΙΟ ΦΑΡΔΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ; ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΤΣΙ ;Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ.
σαραντα χρονια φουρναρης