slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μίκης Θεοδωράκης,«αν κυβερνούσε ο Κώστας Καραμανλής, οι προοδευτικές και άλλες δυνάμεις της χώρας θα είχαν κάψει την Ελλάδα».

Μ. Θεοδωράκης: O Γ. Παπανδρέου εκβιάζει τον ελληνικό λαό

Κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, άσκησε ο Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας στον κύκλο συζητήσεων που διοργανώνει το Ίδρυμα Θεοχαράκη

Μεταξύ άλλων ο Έλληνας συνθέτης γνωστοποίησε την απόφασή του να προχωρήσει στην ίδρυση ενός κινήματος ανεξάρτητων πολιτών, εάν ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης οδηγήσει τη χώρα και σε εθνικές εκλογές.

Ο Μίκης Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου με τη χθεσινή διακαναλική συνέντευξή του, εκβιάζει τον ελληνικό λαό, ότι αν δεν ψηφίσουμε τους δικούς του, θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Σε αυτές τις συνθήκες οι εκλογές είναι θάνατος για την Ελλάδα, είμαστε σε διάλυση, θα σταματήσουν τα πάντα».

Ανέφερε επίσης ότι έχει διαπιστώσει πως «αν κυβερνούσε ο Κώστας Καραμανλής, οι προοδευτικές και άλλες δυνάμεις της χώρας θα είχαν κάψει την Ελλάδα».

www.naftemporiki.gr

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πολιτικό και όχι βέβαια καλλιτεχνικό κόμπλεξ του Θεοδωράκη, απέναντι στους Παπανδρέου είναι γνωστό και παλιό και δεν έχουν νόημα οι απόψεις του για τον Γ. Παπανδρέου. Ο Κύρκος τον αποκαλούσε «το εκκρεμές της πολιτικής». Εκλεκτοί του ήταν πάντα οι Μητσοτάκης και Καραμανλήδες. Βέβαια έχει δίκιο ότι η Ελλάδα θα είχε καεί αν τα μέτρα τα έπαιρνε ο Κωστάκης. Αλίμονο αν δεν καταλαβαίνει το απλό. Άλλο είναι να τα παίρνει ο εμπρηστής και υπεύθυνος της χρεοκοπίας και άλλο ο πυροσβέστης και κληρονόμος αυτής της καταστροφής. Απλά και κατανοητά πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Ante re pou exete ta moutra kai milate gia to MIKH...
Sas ethixe to mega megethos tis politikis...
Sa de drepomaste leo ego....gi ayto ftasame eos edo.....eimaste oloi isa ki omoia...

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ......να εχει κομπλεξ πολιτικο ο Μικης το καταλαβαινω....το καλλιτεχνικο δεν καταλαβαινω...μηπως ο Γιωργοσ το εριξε στη μουσικη;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Μη θίγετε το μεγα αρχηγό......Γιώργος είναι αυτός και αυτή τη ώρα μας σώζει....

Ανώνυμος είπε...

Αχ νάτα τα πουλάκια μου, τώρα κόπτονται για τον Μίκη. Στις εξορίες και στη φυλακή τον στέλνανε οι πατεράδες σας των δεξιών κομμάτων και όχι οι πατεράδες μας της δημοκρατικής παράταξης. Ακόμη και τα τραγούδια του απαγόρευαν. Αλλά πάντα ένας μεγάλος σαν τον Μίκη μπορεί να κρύβει μέσα του ένα ζηλιάρικο παιδί. Αυτό δεν είναι και κακό. Αυτός των 16:08 μάλλον δεν ξέρει να διαβάζει.

Ανώνυμος είπε...

Για τον 16:08,
«Οι πατεράδες μας της δημοκρατικής παράταξης» πίστεψέ με μη μιλάς με τόση ευκολία για το παρελθόν σας! Γιατί πολλοί εκ των πατεράδων σας δεν ήταν και τόσο δημοκρατικοί όσο λες! Για ψάξε το!

Ανώνυμος είπε...

sorry για τον 19:29!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ. ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΣ ΙΔΡΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΣ. ΜΕΤΑΛΑΧΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΣΕ ΤΙ? ΤΟ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Προβληματισμένος είπε...

Ποιο κόμμα παραμένει συνεπές με τις ιδρυτικές του αρχές, να το μάθουμε. Μήπως το ΚΚΕ, αλλά ποιο της Λιάνας ή της Αλέκας. Αν είναι δυνατό να εκφράζουν αυτές οι δύο τις αρχές του ιστορικού ΚΚΕ. Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ποιας τελικά συνιστώσας τις ιδρυτικές αρχές. Να τα αφήσετε όλα αυτά. Η ζωή και η πολιτική αλλάζει κάθε μέρα. Αλίμονο στους κολλημένους. Έχουν χάσει το τραίνο της ζωής προ πολλού. Οι επιχειρήσεις πάνε στα Βαλκάνια. Ξέρετε, επειδή το εργατικό μηνιάτικο στις χώρες, που τήρησαν τις ιδρυτικές αρχές των Κ.Κ, είναι 300-400 ΕΒΡΩ. Εδώ το ΚΚΕ λέει, χωρίς να το πιστεύει, ότι αγωνίζεται για βασικό εργατικό μηνιάτικο 1.200 ΕΒΡΩ και εργασία για όλους. Να δούμε πια επιχείρηση θα μείνει τελικά στην Ελλάδα. ΠΑΜΕ και χαθήκαμε.