Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Τάπα Βλαχογιάννη στην Πρωτολάτη για το κλειστό Αρχιλόχου - Μάρπησσας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

27-10-2010

Όλη η αλήθεια…


…για το έργο «κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας»

Με αφορμή τη συζήτηση που έγινε την Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010, στην αίθουσα του Αρχιλόχου στην Παροικιά με τη συμμετοχή του κ. Χρήστου Βλαχογιάννη, της κ. Γρηγορίας Πρωτολάτη, του κ. Κώστα Ροκονίδα και του κ. Μανώλη Ισιγώνη και σχετικά με το θέμα κατασκευής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Βλαχογιάννης διευκρινίζει τα παρακάτω:

ΑΠΑΝΤΉΣΤΕ κ. Πρωτολάτη

Κατόπιν όλων των ανωτέρω τα ερωτήματα που τίθενται και στα οποία πρέπει να απαντήσει η Έπαρχος Πάρου - Αντιπάρου Γρηγορία Πρωτολάτη στους Παριανούς και τις Παριανές, που σε 10 μέρες θα πάνε στην κάλπη για να ψηφίσουν τον-την επόμενο-η Δήμαρχο Πάρου, είναι τα εξής:

Υπεγράφει η προγραμματική σύμβαση;

Αν ναι να μας πει η κ. Πρωτολάτη σε ποια φάση εξέλιξης βρίσκεται.

Αν όχι, γιατί δεν υπεγράφει και στη βάση ποιας λογικής ετοιμάζει μελέτη για να κατατεθεί στην πολεοδομία;

Τέλος, όσοι ζητάμε την ψήφο του Παριανού πολίτη, έχουμε χρέος με τη στάση μας να διαδώσουμε ότι είμαστε υπέρ του πολιτισμένου διαλόγου και της αντιπαράθεσης απόψεων και όχι να καταφεύγουμε σε αναλήθειες και μετά να τρεπόμαστε σε φυγή.

«Στις 12 Σεπτεμβρίου 2008 κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Στυλιανίδη στην Πάρο για τα εγκαίνια των κτιρίων του ΕΠΑΛ Πάρου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, παρουσία όλων και της κ. Επάρχου Πάρου - Αντιπάρου, έθεσα υπόψη του κ. υπουργού την ύπαρξη του κληροδοτήματος «Παναγιώτη Κουτρέλη» το οποίο διέθετε σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 174.000 ευρώ και ζήτησα, μέσω του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, να προωθηθεί η υλοποίηση της κατασκευής της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας.
Ο υπουργός κ. Στυλιανίδης δεσμεύτηκε για την υλοποίηση του αιτήματος».

Στη συνέχεια ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Πάρου Χρήστος Βλαχογιάννης παραθέτει τα έγγραφα που αφορούν το θέμα κατασκευής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και μαθητικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας.

Στις 14 Οκτωβρίου 2008, ένα μήνα περίπου μετά τη σύσκεψη στο Δημαρχείο, από το Δήμο Πάρου - Γραφείο Δημάρχου εστάλει επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον Οργανισμό Σχολικών κτιρίων. Στη επιστολή, με Αριθμ. Πρωτ. 14760, αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμε κύριε υπουργέ
Κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στο νησί μας με την ευκαιρία των εγκαινίων του ΕΠΑΛ Πάρου, θέσαμε υπόψη σας την ύπαρξη κληροδοτήματος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΤΡΕΛΗΣ» το οποίο διαθέτει σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 174.000 ευρώ.
Τα χρήματα αυτά σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 4237/1998 απόφαση του Εφετείου οφείλουν να διατεθούν για την «Ανέγερση αιθούσης πολλαπλής χρήσεως και κλειστού γυμναστηρίου» στο Δημοτικό Σχολείο Αρχιλόχου - Μάρπησσας.
Με δεδομένα τα εξής:
1. Το Δημοτικό Σχολείο Αρχιλόχου - Μάρπησσας είναι ένα σχολείο το οποίο προήλθε από την ενοποίηση των σχολείων Μάρπησσας, Δρυού, Προδρόμου, Μαρμάρων. Εξυπηρετεί δηλαδή τις ανάγκες μιας ευρύτερης περιοχής της Πάρου και φοιτούν σε αυτό περί τους 200 μαθητές.
2. Το Σχολείο διαθέτει μεγάλο και κατάλληλο οικόπεδο για το σκοπό αυτό.
3. Σε όλο το νησί δεν υπάρχει κλειστό γυμναστήριο.
4. Το συγκεκριμένο σχολείο δεν διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, με αποτέλεσμα οι εκδηλώσεις - γιορτές και η γυμναστική να γίνονται στον διάδρομο ή στην αυλή.
5. Επί σειρά ετών τα χρήματα παραμένουν ανεκμετάλλευτα σε λογαριασμό της τράπεζας αντί να χρησιμοποιηθούν προς όφελος της νεολαίας όπως επιθυμούσε ο δωρητής.
6. Ο Ο.Σ.Κ. διαθέτει χρήματα γι’ αυτό το σκοπό όπως μας βεβαιώσατε στη συνάντηση με τους φορείς του νησιού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου,
παρακαλούμε κ. Υπουργέ όπως μεριμνήσετε για την ένταξη του έργου «Ανέγερση αιθούσης πολλαπλών χρήσεων και κλειστού γυμναστηρίου του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας» στον ανάλογο κωδικό του Ο.Σ.Κ. συνυπολογίζοντας τα χρήματα του κληροδοτήματος «Παναγιώτη Κουτρέλη».

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Πάρου
Χρήστος Βλαχογιάννης

Στις 4 Νοεμβρίου 2008, 20 μέρες μετά την επιστολή του Δήμου Πάρου, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, σε έγγραφό του (Αρ. Πρωτ. 490) προς τον τότε Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και με θέμα: «Κατασκευή Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων στην Πάρο και Νάξο» αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,
Κατά την πρόσφατη περιοδεία σας στο Νομό Κυκλάδων δεσμευτήκατε για την ανέγερση Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων σε υπάρχοντα χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας στην Πάρο καθώς και για την κατασκευή Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών κδηλώσεων σε υπάρχοντα χώρο του σχολικού συγκροτήματος του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νάξου.
Ο Ο.Σ.Κ. μετά από εξέταση των υφιστάμενων αντίστοιχων υποδομών, κρίνει απαραίτητο να εντάξει τα ως άνω έργα στον προγραμματισμό του με δυνατότητα σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με την Ν.Α. Κυκλάδων ή τους Δήμους ή με τη χρηματοδότηση των έργων από τον προϋπολογισμό του. Η τελική επιλογή γίνεται με απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Σ.Κ. με συνεκτίμηση αρκετών παραμέτρων.
Παρακαλούμε για την έκδοση της απαιτούμενης Υπουργικής Απόφασης, που να προβλέπει όλες τις δυνατές λύσεις.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Σ.Κ. Α.Ε.
Παναγιώτης Αλ. Παταργιάς

Το παραπάνω έγγραφο κοινοποιείται επίσης, μεταξύ άλλων, στον Νομάρχη Κυκλάδων Δημήτρη Μπάιλα, στον Δήμαρχο Πάρου Χρήστο Βλαχογιάννη και στον Δήμαρχο Νάξου Νικόλαο Μαράκη.


Στις 3 Δεκεμβρίου 2008 από το γραφείο του υπουργού κ. Στυλιανίδη φεύγει έγγραφο, με ημερομηνία 28-11-2008 και Αριθμ. Πρωτ.: 154113/ΣΤ1, προς τον Δήμαρχο Πάρου Χρήστο Βλαχογιάννη. ΟΠ κ. Στυλιανίδης ενημερώνει τον Δήμαρχο Πάρου για την Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία ανατίθεται στον Ο.Σ.Κ. το έργο κατασκευής Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας στην Πάρο.
Πιο αναλυτικά στην Υπουργική Απόφαση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αποφασίζουμε
Αναθέτουμε στον Ο.Σ.Κ. Α.Ε. όλες τις διαδικασίες και ενέργειες που απαιτούνται για την μελέτη, κατασκευή και επίβλεψη του έργου κατασκευή Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας Νήσου Πάρου.
Η χρηματοδότηση του ανωτέρου έργου θα βαρύνει τις πιστώσεις του έργου με αριθμό 1999 ΣΕ 04760004 της ΣΑΕ 047 / 6* του Ο.Σ.Κ. Α.Ε.
Ο Ο.Σ.Κ. Α.Ε. έχει τη δυνατότητα να συνάψει Προγραμματική Σύμβαση με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων για την εκτέλεση του έργου.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

* Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί.

Σχετικά με την παραπάνω υπουργική απόφαση από το Δήμο Πάρου - Γραφείο Δημάρχου εκδίδεται Δελτίο Τύπου με ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου 2008 στο οποίο γίνεται γνωστό στους κατοίκους του νησιού ότι το έργο κατασκευής Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας ανατίθεται στον Ο.Σ.Κ. Α.Ε.
Αναλυτικά το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Πάρος, 3 Δεκεμβρίου 2008
Δημαρχείο Πάρου
Τ.Κ. 84 400 Παροικία
ΠΑΡΟΣ
22840 28506

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας αποφάσισε ο Υπουργός Παιδείας, ανταποκρινόμενος στο αίτημα που του θέσαμε στις 12 Σεπτεμβρίου του 2008, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου.
Στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων ανατίθενται όλες οι διαδικασίες και ενέργειες που απαιτούνται για τη μελέτη, κατασκευή και επίβλεψη του έργου.
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με πιστώσεις του Ο.Σ.Κ. Α.Ε. στον οποίο παρέχεται και η δυνατότητα να συνάψει προγραμματική σύμβαση με τη Νομαρχία Κυκλάδων.
Αυτό το σημαντικό έργο όταν υλοποιηθεί θα καλύψει τις ανάγκες των νέων της περιοχής και σίγουρα θα βελτιώσει και θα αναβαθμίσει το επίπεδο διαβίωσής τους.
Ειλικρινά αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη για την ικανοποίηση του αιτήματός μας.


Τέλος στις 28 Σεπτεμβρίου 2010 ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, κάνει γνωστό ότι κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, που δεν έχει ακόμα απαντηθεί, με θέμα: «Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση κατασκευής των κλειστών γυμναστηρίων Πάρου και Νάξου».
Στο δελτίο τύπου ο βουλευτής αναφέρει τα εξής:

«Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή των Κλειστών Γυμναστηρίων της Πάρου και της Νάξου, ζήτησε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτσης με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την αρμόδια υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής τόνισε ότι πρόκειται για δυο έργα πνοής, συνολικού προϋπολογισμού 4,23 εκατ. ευρώ και για τα δύο νησιά, τα οποία θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής της νεολαίας και παράλληλα στη δημιουργία περισσότερων υποδομών άθλησης και πολιτισμού στη νησιωτική Ελλάδα.
Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε, ότι παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, είχε ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και είχε διασφαλίσει -μέσω του ΟΣΚ- τα χρήματα για την ολοκλήρωση των δυο έργων, αυτά καθυστερούν αδικαιολόγητα. Εγείρονται λοιπόν ερωτηματικά για την τύχη της υλοποίησης των δυο αυτών σημαντικών και αναγκαίων αθλητικών έργων. Η αλλαγή της κυβέρνησης, δεν δικαιολογεί αλλαγή στον προγραμματισμό για την υλοποίηση των έργων.
Η κυβέρνηση, οφείλει να καταθέσει άμεσα πλήρες χρονοδιάγραμμα κατασκευής των έργων ή σε άλλη περίπτωση να δώσει πειστικές απαντήσεις.
«Ας μην ξεχνάνε κάποιοι, τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, για τήρηση της επιταγής του Συντάγματος του άρθρου 101, που επιβάλλει στη διοίκηση να θέτει τη νησιωτικότητα στο επίκεντρο των κυβερνητικών πολιτικών. Το κράτος οφείλει, ανεξάρτητα από την αλλαγή των κυβερνήσεων, να έχει συνέχεια. Ιδιαίτερα, στις τοπικές κοινωνίες της νησιωτικής Ελλάδας, όπου τα μικρά και μεγάλα έργα -ειδικά αυτά που αφορούν τη νεολαία- μπαίνουν σε πρώτη προτεραιότητα».

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2010»

Το γραφείο Τύπου

του συνδυασμού

«ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια :