slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δεν μας ... έπεισαν!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Οφείλω να ομολογήσω ότι η χτεσινή ομιλία του κ. Σαμαρά άρχισε εντυπωσιακά με το βίντεο που μας θύμισε το κουτόχορτο που φάγαμε όλοι από τον κ. Παπανδρέου. Πραγματικά πιστεύω ότι αυτό ταρακούνησε πολύ κόσμο με την έννοια ότι τα βίντεο αυτά πέρα από τα blogss και ίσως και την Ελληνοφρένεια του ΣΚΑΙ δεν έπαιξαν πουθενά αλλού μια και ο Πρωθυπουργός απέφυγε σχεδόν ένα ολόκληρο χρόνο να μιλήσει στα Ελληνικά κανάλια.


Βεβαίως όλοι ξέρουμε την αβάντα των μεγαλοκαναλαρχών και μεγαλοδημοσιογράφων στο πρόσωπο του, τόσο που κανένας δεν τόλμησε να του θέσει την προηγούμενη εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη δύο ερωτήματα που είναι στην σκέψη όλων μας δηλ 1ο αν οι προεκλογικές του υποσχέσεις ήταν εσκεμμένα ψέματα ή ψέματα από άγνοια και 2ο αν άλλαξε γνώμη για τις αρνητικές συνέπειες του Δ.Ν.Τ σε μια χώρα!!!

Επανέρχομαι λοιπόν στην ομιλία του κ. Σαμαρά η οποία ήταν καλοδουλεμένη και έδινε μια προοπτική για το μέλλον που όμως είναι συνυφασμένο και εξαρτάτε από το παρόν και το παρελθόν των οποίων είναι η συνέχεια και εκεί ο κ. Σαμαράς δεν μας είπε και πολλά πράγματα.

Δηλαδή δεν μπορείς να λες ότι η Ν.Δ εξαγνίστηκε από τα λάθη της θητείας της χάνοντας τις περσινές εκλογές ενώ τώρα βιώνουμε τα οδυνηρά αποτελέσματα αυτών των λαθών!!! Ο πρώην πρωθυπουργός δεν μιλά και αφήνει μια δικηγορίνα να ρίχνει λάσπη όχι στον Καραμανλή προσωπικά (ουδόλως θα μας ενδιέφερε) αλλά στον Πρωθυπουργό της περιόδου εκείνης με ότι αυτό συνεπάγεται για τον θεσμό και το κύρος του αξιώματος. Κατά την γνώμη μου για το καλό του κόμματος του δεν θα έπρεπε ο κ. Σαμαράς να αποδέχεται με ελαφρά την καρδίαν την άποψη, του να μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός όταν το αποφασίσει. Αυτό αν δεν είναι ύποπτο φαντάζει αφελές γιατί ο καιρός που περνάει βοηθάει τους υπευθύνους να καλύψουν τα ίχνη τους!!! Άρα λοιπόν ένα ξεκαθάρισμα του παρελθόντος σίγουρα θα έκανε τα επιχειρήματα και τον χτεσινό του λόγο πιο πιστευτό!!!

Τα ίδια βέβαια και χειρότερα μπορούμε να πούμε και για τον κ. Παπανδρέου μια και η κυβερνητική θητεία του κόμματος του είναι πολύ μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο κ. Παπανδρέου για να εξαγνίσει το κόμμα του (έχει ξεχάσει ότι διετέλεσε υπουργός σε καίρια υπουργεία όλα αυτά τα χρόνια) γυρνάει την οικούμενη και διαλαλεί πόσο σάπια είναι η Ελληνική κοινωνία που φοροδιαφεύγει, που δεν δουλεύει, που είναι απείθαρχη και γενικά ότι είμαστε ο χειρότερος λαός της υφηλίου.

Τι λέτε κ. Παπανδρέου μαζί εμπνευστήκαμε και ψηφίσαμε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών; Εμένα ο πατέρας μου δεν μου είπε ποτέ είπαμε να κλέψεις αλλά όχι και τόσα; (Θυμάστε όλοι την περίφημη φράση του Ανδρέα για τις μίζες.)

Εμείς πρέπει να πάμε να εισπράξουμε τα χρωστούμενα των μεγάλων επιχειρήσεων; Εμείς ελέγχουμε και παραλαμβάνουμε τα μεγάλα έργα τα οποία πληρώνουμε σε διπλάσια και τριπλάσια τιμή από το κανονικό κόστος; Εμείς επιτρέπουμε στις μεγάλες πολυεθνικές σε σχέση με τις άλλες χώρες να πουλάνε ακριβότερα τα προϊόντα τους εδώ; Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε αλλά θα τελειώσω με το ότι εμείς κ. Παπανδρέου δεν σας ζητήσαμε μαζί με τον εαυτό σας να κουβαλάτε και όλη την κουστωδία του ένοχου παρελθόντος σας.(αποτυχημένα στελέχη και καιροσκόπους συνδικαλιστάδες)

Το συμπέρασμα είναι ότι ευτυχώς για μας δεν μπορείτε πλέον αμφότεροι να μας πείσετε και δυστυχώς για σας θα πρέπει να σκεφτείτε την προοπτική να γκρεμίσετε τα πάντα και να ανανεωθείτε εκ βαθέων με ανάληψη των ευθυνών σας, αποπομπή και τιμωρία των ενόχων και με την προώθηση νέων και άφθαρτων προσώπων που θα έχουν ιδέες και οράματα για μια νέα Ελλάδα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: