slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κόκκινη γραμμή στην πολιτική αδράνειας της νυν Δημοτικής Αρχής


Δελτίο Τύπου

Ο Δημήτρης Λιανός, Υποψήφιος Δήμαρχος με το Συνδυασμό «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ», έδωσε συνέντευξη σήμερα στους δημοσιογράφους Πόπη Αλιμπέρτη και Μάριο Βουτσίνο και στη διάρκεια της καθημερινής εκπομπής τους «Καλημέρα Κυκλάδες» (9.00 π.μ – 12.00 π.μ.) του ραδιοφωνικού σταθμού “Ραδιοφωνία Κυκλάδων FM 101,3”

Στη διάρκεια της συνομιλίας έβαλε για μία ακόμη φορά την κόκκινη γραμμή που υπάρχει με την νυν Δημοτική Αρχή του νησιού. Ανέφερε ότι είναι δυσαρεστημένος από την πολιτική που άσκησε επί τέσσερα χρόνια ο νυν Δήμαρχος, κυρίως με την κακοδιαχείριση της καθημερινότητας του συμπολίτη μας με αποτέλεσμα αυτή να έχει υποβαθμιστεί. Εξέφρασε τη θλίψη και την οργή του για την οσμή σκανδάλου που αναδύεται μέσω της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, κάτι που ομολόγησε και ο νυν πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νάξου.

Στο θέμα της αγοράς οικοπέδου δίπλα στον νυν ΧΑΔΑ, το κόστος του οποίου ξεπέρασε το διπλάσιο της αντικειμενικής του αξίας, ο υποψήφιος δήμαρχος άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει σκοπιμότητα για την βιαστική και χωρίς ουσιαστική διερεύνηση όλων των παραμέτρων αυτής της ενέργειας. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες δήλωσε ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες (ένσταση) κατά της απόφασης του Δήμου.

Όταν ρωτήθηκε για τις φήμες περί «συναλλαγής» με άλλες παρατάξεις είτε πριν τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είτε στις επαναληπτικές εκλογές μία εβδομάδα αργότερα, ο κ. Λιανός τις χαρακτήρισε ως κακόβουλες και ανάξιες σχολιασμού. Ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι ηγείται ενός υπερκομματικού ψηφοδελτίου μακριά από κομματικές ομπρέλες καθώς θεωρεί ότι η δημοτική αρχή για να είναι αποτελεσματική στο έργο της οφείλει να μην είναι δέσμια των κομμάτων.

Σχετικά με τη κατάρτιση του ψηφοδελτίου μίλησε για την επικείμενη συνεργασία με τους Οικολόγους – Πράσινους καθώς υπάρχει σύμπλευση απόψεων όσον αφορά τις ανησυχίες για το περιβάλλον (σ.σ. το θέμα της ανακύκλωσης που ξεκίνησε ο Δήμος με τυμπανοκρουσίες αλλά το εγκατέλειψε λόγω αδυναμίας διαχείρισης και διάθεσης) και τα κοινωνικά θέματα. Δήλωσε δε ότι έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρχει ανακοίνωση περίπου 45 υποψηφίων τόσο στο κεντρικό όσο και στο τοπικό ψηφοδέλτιο. Όταν ρωτήθηκε για το εάν θα δώσει το παρών στις εκλογές με έμφαση δήλωσε ότι «θα είμαστε de facto στη μάχη για την διεκδίκηση της δημοτικής αρχής».

Στο υποθετικό ερώτημα ποιον θα υποστηρίξει την δεύτερη Κυριακή εάν ο συνδυασμός του δεν έχει προκριθεί, απάντησε «Εμείς θα είμαστε. Εαν βρεθεί και ο κ. Μαράκης εκεί τότε θα μας βρει απέναντί του. Αλλωστε η νυν Δημοτική αρχή αποτελεί τη κόκκινη γραμμή στην πολιτική μας. Οφείλουμε όλοι μαζί να αντιδράσουμε, ως νέοι άνθρωποι που θέλουμε το καλό του τόπου μας και που μέχρι τώρα δεν έχουν δοθεί οι απαραίτητες λύσεις στα προβλήματα του».

Τέλος, σχετικά με τις προτεραιότητες που έχει θέσει ως νέος Δήμαρχος δήλωσε ότι ο Τουρισμός και η αναβάθμιση της ζωής στα ορεινά χωριά της Νάξου αλλά και των μικρών Κυκλάδων είναι στη πρώτη σειρά. Ο τουρισμός μάλιστα αποτελεί αυτή τη στιγμή τη βαριά βιομηχανία των πέντε νησιών που συγκροτούν τον Δήμο κι αυτό γιατί δίνει πνοή σε όλες τις τάξεις των εργαζομένων. Είναι αναγκαία λοιπόν η άμεση αντιστροφή του κλίματος με αύξηση της διαφήμισης εντός κι εκτός συνόρων για την αρτιότερη προβολή ενόψει της επόμενης τουριστικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: