slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Βουλγαράκης: Αδικείται ο Κ. Καραμανλής

Διευκρινίσεις σχετικά με την απόφασή του να ζητήσει την κλήση ως μαρτύρων στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου των κ.κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, και των μετά απ’ αυτόν υπουργών Πολιτισμού (Μ. Λιάπη, Αντ. Σαμαρά και Π. Γερουλάνο) έδωσε σήμερα ο πρώην υπουργός της ΝΔ κ. Γιώργος Βουλγαράκης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, o κ. Βουλγαράκης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει συνομιλήσει με κανέναν από τους προτεινόμενους -από τον ίδιο- μάρτυρες, σημειώνοντας ότι το μόνο που θέλει είναι να ειπωθεί η αλήθεια.

«Από τον κ. Σαμαρά εν προκειμένω, ζητώ να πει, γιατί κι αυτός δεν ακύρωσε τα συμβόλαια, για τα οποία εγώ κατηγορούμαι επίσης ότι δεν ακύρωσα, με τη μόνη διαφορά ότι εγώ παραπέμπομαι στην προανακριτική επιτροπή και κανένας άλλος», ανέφερε, ενώ ερωτηθείς αν αισθάνεται πικρία για τη στάση του προέδρου της ΝΔ σχολίασε: «Ο κ. Σαμαράς, είναι αρχηγός της ΝΔ σήμερα, όπως υπήρξαν αρχηγοί της ΝΔ πολλοί. . Η ΝΔ δεν ανήκει στον κ. Σαμαρά, ανήκει στον κόσμο της».

«Εγώ, ήμουν και είμαι ΝΔ», πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν έχει κάνει συζήτηση με κανένα άλλο κόμμα.

Κληθείς δε να σχολιάσει την υπάρχουσα ατμόσφαιρα γύρω από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, ο κ. Βουλγαράκης εξέφρασε την άποψή του ότι η εικόνα που υπάρχει γύρω του τον αδικεί. Χαρακτήρισε επίσης τον κ. Καραμανλή μεγάλο κεφάλαιο για την κεντροδεξιά, ενώ εκτίμησε ότι στο μέλλον θα κληθεί να παίξει ενοποιητικό ρόλο.

«Πιστεύω ότι πράγματι οι κυβερνήσεις οι τελευταίες έκαναν λάθη, πιστεύω ότι προσέφεραν και πάρα πολύ σπουδαίο έργο, νομίζω ότι το αποτέλεσμα ήταν αναντίστοιχο της προσφοράς που είχε ο Καραμανλής στον τόπο», επισήμανε συμπληρώνοντας:

«Πιστεύω πάντως ότι αυτή η εικόνα αδικεί τον Καραμανλή. Εχω τη βεβαιότητα, ότι ο Καραμανλής σε κάποια στιγμή θα μιλήσει, θα εξηγήσει και νομίζω ότι πολλά πράγματα που σήμερα φαντάζουν ως ανεξήγητα, θα εξηγηθούν».

Αναφορικά πάντως με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ο κ. Βουλγαράκης παραδέχτηκε ότι η ΝΔ χειρίστηκε το θέμα πολύ κακά. «Είναι απολύτως δεδομένο, γιατί πήρε μία τροπή και μία εξέλιξη, που ζημίωσε τη ΝΔ», είπε.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ χαρακτήρισε τέλος εξωφρενικούς τους περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν στον κ. Αγγέλου, λέγοντας: «δεν απαγορεύεις την έξοδο από τη χώρα, σε έναν άνθρωπο που μπορεί αύριο να κάνει θεραπεία αύριο – μεθαύριο στο εξωτερικό. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει σοβαρά ότι ο κ. Αγγέλου θα φύγει από τη χώρα; Ο δικαστής κατά τη γνώμη μου κάνει λάθος».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Βουλγαράκης φαίνεται ότι είναι μεγάλος μαζόχας. Τον εξεφτέλισε ο Χατζηνικολάου κι αυτόν και τον Πελέκη, κι αυτός πάλι εκεί στο Real.
Μπράβο Χατζηλαλάκη ξεφτελισέ τους ακόμη περισσότερο, ότι και να τους πεις δεν τους χάνεις από πελάτες. Βάρα τους να καταλάβουν!!!