slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μεσαίωνας κλείνουν το Ι.Ε.Κ. Νάξου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ

Δ/νση: Χαλκί, Νάξος, 84300

Τηλ. 22850 32648

Φαξ.: 22850 32134 Νάξος 30 Ιουνίου 2010

Αρ. Πρωτ.:4838

Προς: - Διευθυντή ΟΕΕΚ κ. Άγγελο Αγγελίδη

- Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Νικόλαο Ράπτη

Κοινοποίηση: - Βουλευτή Κυκλάδων κ. Παναγιώτη Ρήγα

- Βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιώργο Παπαμανώλη

- Βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση

- Έπαρχο Νάξου κ. Βασίλη Κορρέ

- Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων

- Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου

- Μ.Μ.Ε.

Θέμα: Διακοπή λειτουργίας Ι.Ε.Κ. Νάξου

Πληροφορηθήκαμε ότι αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του Ι.Ε.Κ. Νάξου, που σε περίπτωση υλοποίησης θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για το νησί μας.

Σας γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο Ι.Ε.Κ. είναι πιστοποιημένο από το 2007 από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πραγματοποιήθηκε μάλιστα, την συγκεκριμένη περίοδο, ένα σχετικό πρόγραμμα με θέμα: «Θετικές Ενέργειες υπέρ των γυναικών»

Με εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια (βιντεοπροβολείς, πίνακες, κ.λ.π.), χωρίς πρόσθετα έξοδα λειτουργίας, μια και φιλοξενείται στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ Νάξου, δίνει τη δυνατότητα σε νέους ή μεγαλύτερους σε ηλικία, που ολοκλήρωσαν το Ενιαίο Λύκειο ή το ΕΠΑΛ και δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ανώτατη ή ανώτερη σχολή, να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ένα τομέα της προτίμησής τους, παραμένοντας στον τόπο τους.

Με τη διακοπή της λειτουργίας του Ι.Ε.Κ., θα πρέπει όσοι ενδιαφέρονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους, να εγκατασταθούν για ένα μεγάλο διάστημα στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη μεγάλη πόλη, που λειτουργεί Ι.Ε.Κ. ή να παρακολουθήσουν μαθήματα σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να απομακρυνθούν από τον τόπο καταγωγής τους και να δαπανήσουν πολλά χρήματα φέρνοντας σε δύσκολη οικονομική θέση τις οικογένειές τους, οι περισσότερες από τις οποίες είναι αγροτικές.

Με πιο εκτενή και μεθοδευμένη ενημέρωση σε αυτούς που ολοκλήρωσαν φέτος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια τις σπουδές τους στα λύκεια του νησιού, θεωρούμε ότι θα συμπληρωθούν αρκετά νέα τμήματα εκπαίδευσης. Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την Αμοργό για δημιουργία παραρτήματος.

Σας καλούμε, λοιπόν, να αναστείλετε, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, την απόφαση αυτή για έξι μήνες με την υπόσχεση ότι θα καταβληθεί, από εμάς, κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σωστή λειτουργία του Ι.Ε.Κ. Νάξου, που τόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει στην ανάπτυξη του νησιού μας.

Ευελπιστώντας στη θετική ανταπόκρισή σας, σας ευχαριστούμε.

Ο Δήμαρχος Δρυμαλίας

Γιάννης Μπαρδάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: