slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα άκουσε Προεδρικά

λόγω Καλλικράτη  ο Ραγκούσης

Τη συζήτηση για τον Καλλικράτη στη Βουλή «χρωμάτισε» και η αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών και τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, με αφορμή την παράκληση του να παραμείνει αυτόνομος ο δήμος Μακεδνών στη Καστοριά, η οποία μάλιστα προκαλεί προβληματισμό και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Πετσάλνικος έβαλε ευθέως κατά Ραγκούση, κατηγορώντας τον ότι «δεν ακούει τη φωνή της κοινωνίας» και ότι «δεν έχει τη δύναμη να διορθώσει λάθη» στον Καλλικράτη για ναλάβει την απάντηση ότι αποτελεί «αδικαιολόγητη εξαίρεση από τον ενιαίο κανόνα που ίσχυσε για ολόκληρη τη χώρα» το αίτημά του να δημιουργηθεί και τέταρτος δήμος στην Καστοριά, την εκλογική περιφέρειά του, που να περιλαμβάνει τη γενέτειρα και τον τόπο κατοικίας της οικογένειάς του.

Ο κ. Πετσάλνικος τελικά δήλωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ του «Καλλικράτη» και αποχώρησε από την αίθουσα, κάνοντας τον υπουργό Εσωτερικών να σχολιάσει για την έξοδο του «η δύναμη ν΄ ακούς αφορά προφανώς όλους μας». Ο πρόεδρος της Βουλής συνέχισε έξω την αντιπαράθεση, λέγοντας σε δημοσιογράφους: «Μαγκιά είναι να ακούς την κοινωνία και όχι τα ινστιτούτα και τους τεχνοκράτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: