slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

O Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ Να κατατεθεί στη Βουλή η αλληλογραφία με την τρόικα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπ. Εργασίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις και η αλληλογραφία με την τριμερή ομάδα εμπειρογνωμόνων του Μηχανισμού Στήριξης συνεχίζονται και μάλιστα για κρίσιμα ζητήματα των επικείμενων αλλαγών του Ασφαλιστικού Συστήματος.
Ως εκ τούτου είναι επιβεβλημένο όλα τα σχετικά έγγραφα και η αλληλογραφία με την Ελληνική Κυβέρνηση, για λόγους διαφάνειας και πλήρους ενημέρωσης να κατατεθούν στη Βουλή.
Για το σκοπό αυτό κατέθεσα, σήμερα στη Βουλή το παρακάτω αίτημα:
Εν όψει της επικείμενης μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού Συστήματος από την Κυβέρνηση, παρακαλώ να κατατεθούν στην Βουλή:
1. Όλα τα σχετικά έγγραφα, καθώς και η αλληλογραφία μεταξύ της Κυβέρνησης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τυχόν άλλων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αναφέρονται στις επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μετά την ψήφιση του «Μνημονίου».

2. Η αναλογιστική μελέτη, την οποία επικαλείται ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ως μέσο διαπραγμάτευσης με την τριμερή ομάδα εμπειρογνωμόνων του Μηχανισμού Στήριξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: