slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε ποιες τσέπες πήγαν οι μίζες;

ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΠΤΑ

Ο ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΤΕΛΗΣ είναι το δεύτερο πολιτικό πρόσωπο που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο παραδέχεται ότι «τα πήρε» από...

Σε ποιες τσέπες πήγαν οι μίζες;

Ο ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΤΕΛΗΣ είναι το δεύτερο πολιτικό πρόσωπο που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο παραδέχεται ότι «τα πήρε» από τη Siemens. Ο πρώτος ήταν ο Θόδωρος Τσουκάτος, το «δεξί χέρι» του πρώην πρωθυπουργού, κ. Σημίτη.

ΒΕΒΑΙΑ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, όταν αποκαλύφθηκαν οι δοσοληψίες Τσουκάτου-Siemens, αν και ο πρώτος δήλωνε ότι τα λεφτά τα έβαλε στο ταμείο του κόμματος, προσπάθησε όπως-όπως να τα μπαλώσει, λέγοντας ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν έφτασε τίποτε. Ακόμα κι αν το σημερινό κυβερνών κόμμα θεωρεί τα δύο αυτά πρόσωπα ως «καμένα», ουδόλως μπορεί να υποβαθμιστεί το αναμφισβήτητο πλέον γεγονός ότι επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, οπότε κλείστηκαν οι μεγαλύτερες «δουλειές» του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, μετά τη Μεταπολίτευση, η γερμανική εταιρία «τα έσκαγε» σε κυβερνητικούς και κρατικούς παράγοντες για να πετυχαίνει τους σκοπούς της.

ΜΙΖΕΣ ΠΟΥ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕ ο ελληνικός λαός και τώρα, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, καλείται και πάλι να ξαναπληρώσει. Ο κ. Μαντέλης, βέβαια, σε μια επίδειξη θράσους, ισχυρίστηκε ότι πήρε μόνον διακόσιες χιλιάδες γερμανικά μάρκα. Κι αυτά τα βάφτισε –άκουσον, άκουσον– προεκλογικές «χορηγίες»! Ωστόσο, δεν είχε το θάρρος να αποκαλύψει ποιος πήρε τα άλλα, δεκάδες εκατομμύρια, τα οποία, ως άφησε να εννοηθεί, πήγαν στις τσέπες άλλων συναδέλφων του, ενώ αυτός «πιάστηκε κότσος».

ΚΙ ΟΜΩΣ, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, την περίοδο 1998-2000, οπότε ο επίμαχος τραπεζικός λογαριασμός Μαντέλη δέχθηκε δύο εμβάσματα, η Siemens προώθησε μίζες για την Ελλάδα ύψους 23 εκατ. μάρκων (σχεδόν 12 εκατ. ευρώ). Πού πήγαν αυτά; Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν αρέσκεται μόνον στα φτηνά επικοινωνιακά τρικ, καλό είναι να βγει δημόσια στον ελληνικό λαό και να παραδεχθεί τις ευθύνες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: