slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καλά, μόνο τόσο έπεσε στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ; Πάλι καλά…

Στις 6 Μαΐου, με αφορμή τη διαγραφή της κ. Μπακογιάννη, ανεβάσαμε ένα άρθρο με τίτλο «Έθεσε εαυτήν εκτός κόμματος…»

Από Factorx

Εκεί, μεταξύ άλλων, σημειώναμε και τα παρακάτω: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κα. Μπακογιάννη παρέχοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Παπανδρέου, επιχειρεί να βλάψει τη Ν.Δ. σε μια φάση που ο Αντώνης Σαμαράς με το «ΟΧΙ» στην υποδούλωση της χώρας στο



ΔΝΤ, εξέφρασε το κοινό αίσθημα. Τα γνωστά διαπλεκόμενα ΜΜΕ θα επιχειρήσουν να μετατοπίσουν τη συζήτηση στα εσωτερικά της Ν.Δ. για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Θα προσφέρουν στην κυρία άφθονο πολιτικό χρόνο. Στο παρασκήνιο, αλλά και στο προσκήνιο θα αρχίσουν να οργιάζουν τα σενάρια για τη διάσπαση της Ν.Δ. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις για τις εφημερίδες της Κυριακής και την «Ανατροπή» της Δευτέρας , πρέπει να έχουν ήδη παραγγελθεί. Η Ν.Δ. θα αρχίσει να …βουλιάζει στις δημοσκοπήσεις….»
Είναι τόσο προβλέψιμοι, που ακόμα και εγώ, που είμαι άσχετος με τη …μελλοντολογία μπορώ να προβλέψω τις επόμενες κινήσεις τους.
Θα παρακολουθήσατε αυτό το promotional blitz της κ. Μπακογιάννη, την εβδομάδα που πέρασε: MEGA, ΑΛΤΕΡ, ΣΚΑΙ , έχασα το μέτρημα! Αν αθροίσετε το χρόνο που αφιέρωσαν τα ΜΜΕ στην κ. Μπακογιάννη τις τελευταίες μέρες, θα είναι περισσότερος απ’ αυτόν που διέθεσαν στον κ. Σαμαρά, από τη μέρα που έγινε αρχηγός της Ν.Δ. Για να έχετε δηλαδή το μέτρο της σύγκρισης.
Σήμερα μαθαίνω ό,τι, φίλια προς τη κ. Μπακογιάννη, μέσα προαναγγέλλουν για αύριο, δημοσκοπήσεις που σημαίνουν το …τέλος της Ν.Δ.
«Καταρρέει η Ν.Δ. του Σαμαρά στο 18%», κραυγάζουν περιχαρείς, ως κύμβαλα αλαλάζοντα.
Παράλληλα, η αντικειμενικότατη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του κ. Αλαφούζου μας λέει περιχαρής ότι τώρα που η Ντόρα έφυγε από τη ΝΔ ο λαός ρίχνει «μαύρο» στις μονοκομματικές κυβερνήσεις στο Βαρόμετρο της Public Issue για την «μετά ΔΝΤ» εποχή.
Για να είμαι ειλικρινής, τους βρίσκω γενναιόδωρους! Περίμενα μονοψήφιο ποσοστό για τη ΝΔ!
Μάλιστα, πάνω στη χαρά τους, διαπράττουν και μια γκάφα ολκής. Λένε, ότι ο κ. Παναγόπουλος της ALCO, που έχει κάνει τη σχετική σφυγμομέτρηση, διάκειται φιλικά προς τη ΝΔ.
Ε, και; Έχουν σημασία τα αισθήματα του ερευνητή για την αντικειμενικότητα της έρευνας;
Εγώ νόμιζα ότι ακολουθούν αυστηρά επιστημονικά κριτήρια.
Μήπως κάνω λάθος;
Παρακολουθώ χρόνια τις δημοσκοπήσεις και τις θεωρώ εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία, ειδικά όταν λένε …δυσάρεστα πράγματα. Για αυτό και αξίζει να τις μελετάει κανείς.
Θυμάμαι, όμως, και την περιπαιχτική διάθεση ενός καθηγητή μου στην πολιτική επικοινωνία: «πες μου τις απαντήσεις, για να σου ετοιμάσω τις ερωτήσεις!»
Για να τελειώνουμε. Η Ν.Δ. βρίσκεται σε μια φάση εσωστρέφειας και αναδιοργάνωσης. Στη φάση αυτή παρατηρείται πάντα αποσυσπείρωση της κομματικής της βάσης. Προέρχεται και από μια μεγάλη ήττα. Κανένας δεν είπε ότι η ανάκαμψη θα είναι εύκολη και γρήγορη. Θα πάρει χρόνο. Δημιουργούνται, όμως, οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που την ευνοούν.
Το έργο του Αντώνη Σαμαρά θα το κρίνουμε στις πρώτες δημοσκοπήσεις του Φθινοπώρου. Όταν θα έχει ολοκληρωθεί το Συνέδριο, θα έχει δημιουργήσει τη δική του ηγετική ομάδα, θα έχει διατυπώσει την πρόταση εξουσίας και η ΝΔ θα πάψει, με λίγα λόγια, να διακρίνεται για επικοινωνιακό αυτισμό.
Μέχρι τότε, καλόν είναι στη Ν.Δ. να μιλάνε λιγότερο, ει δυνατόν να μη γκρινιάζουν καθόλου, να δουλεύουν περισσότερο και να συγκεντρωθούν στη δουλειά τους.
Αδέξιος Δεξιός

Δεν υπάρχουν σχόλια: