slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Να εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Στήριξης των απολυμένων ηλικίας 55-64 ετών.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ndpress@nd.gr

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την απαράδεκτη καθυστέρηση της έκδοσης Υπουργικής Απόφασης από το Υπουργείο Εργασίας, σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 74, παρ. 4 και 5 του Ν. 3863/2010, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι απολυμένοι ηλικίας 55 έως 64 ετών, είναι η πιο κρίσιμη ηλικιακή ομάδα για την επανένταξη στην αγορά εργασίας.

Είναι σχεδόν αδύνατο, οι σημερινοί άνεργοι της κατηγορίας αυτής να βρουν εργασία.

Ο Νόμος 3863/2010, στο άρθρο 74, παρ.4, προβλέπει για την στήριξή τους, ότι -ανεξάρτητα αν πρόκειται για ομαδικές ή μεμονωμένες απολύσεις, εφόσον παραμένουν άνεργοι- έχουν το δικαίωμα της αυτασφάλισης, στην χρηματοδότηση της οποίας υποχρεούται – με αίτηση εντός διμήνου - να συμμετέχει ο εργοδότης που τους απέλυσε.

Σήμερα, τρεις μήνες μετά, το Υπουργείο Εργασίας καθυστερεί απαράδεκτα την έκδοση της συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης, με αποτέλεσμα πολλοί απολυμένοι ηλικίας 55-64 να μην μπορούν να κάνουν χρήση της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση της Υπουργικής Απόφασης, ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Στήριξης των απολυμένων ηλικίας 55-64 ετών.

Είναι θέμα εφαρμογής των νόμων.

Είναι ζήτημα Κοινωνικής Ευαισθησίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: