slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο ανασχηματισμός απο άλλη οπτική γωνία

www.politizo.gr Επικοινωνία 3η.

Ο εκτεταμένος, και αρκετά τεταμένος, σχολιασμός τού ανασχηματισμού τής Κυβέρνησης , απο τούς δημοσιογράφους, γέμισε πολλές έντυπες στήλες και συζητήσεις και πολλά ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά ρεπορταζ.

Αυτό που παρέλειψαν όλοι να σχολιάσουν είναι το απόλυτο δικαίωμα τού Πρωθυπουργού να αναδομεί, κατά την κρίση του, όχι μόνο τούς Λειτουργούς τής Πολιτείας, αλλά και τα ίδια τα Οργανα τής Πολιτείας.

Δικαίωμα, που δυστυχώς τού δίνει το Σύνταγμά μας, θεωρώντας τον φεουδάρχη Ελλήνων υπηκόων και οχι Πρόεδρο Δημοκρατίας Ελλήνων πολιτών.

Ας αναρωτηθούμε όλοι, τι είδους δημοκρατικό Πολίτευμα έχουμε, όταν ...


η μεν τήρηση τού Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό τών Ελλήνων, αλλά η δομή τής ίδιας τής Πολιτείας τους, αφήνεται στην αυθαίρετη κρίση τού αρχηγού τής όποιας κομματικής περαστικής πλειοψηφίας.
Ο εκάστοτε Πρωθυπουργός μπορεί να αλλάζει εκ βάθρων, χωρίς καμμιά έγκριση απο τον δήθεν Κυρίαρχο Λαό, με την ελεγχόμενη απο τον ίδιο πλειοψηφία τού 42%, όχι μόνο τα πρόσωπα τών κρατικών Λειτουργών, αλλά τα ίδια τα Οργανα τής Πολιτείας (Υπουργεία, Οργανισμούς, Περιφέρειες, , Νομούς, Δήμους, κ.λ.π).
Τι είδους Πολιτεία είναι αυτή που όλο το διοικητικό της σύστημα είναι μόνιμα αναδιαρθρώσιμο, που δεν αλλάζει μόνο η πολιτική ηγεσία, αλλά και οι κορυφές τής δημοσιουπαλληλικής ιεραρχίας. ( Για 10.000 άτομα είχε μιλήσει ο Βύρων Πολύδωρας και το ειρωνεύθηκαν, αλλά είχε πεί την αλήθεια). Διορίζονται αυθαίρετα νέοι επικεφαλής, απολύονται εκλεγμένοι, αναδιαρθρώνεται η δημόσια και ιδιωτική οικονομία, και ό,τι άλλο θεωρηθεί κομματικά χρήσιμο, λες και πρόκειται για σύνολο σκηνών νομάδων που αλλάζει συνεχώς μορφή και τόπο.
Πως είναι δυνατόν να προοδεύσει ένας Λαός, όταν είναι ρευστή η κρατική δομή, και οι Νόμοι αλλάζουν συνεχώς, ανάλογα με τις επιδιώξεις, την διάθεση και τίς ιδιοτέλειες τών εκάστοτε κυβερνώντων..
Ασχολήθηκαν όλοι με το ο,τι ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε μικρό ευέλικτο υπουργικό σχήμα, ενώ τώρα επέβαλε ένα πολυπληθές, αλλά δεν ανέδειξαν το γεγονός τής συνεχούς αναστάτωσης τής κρατικής μηχανής, την οποία οι πολιτικοί απέφυγαν να δομήσουν αξιοκρατικά, με σταθερή ιεραρχία, (μέχρι και υπηρεσιακούς υφυπουργούς θα μπορούσαν να καθιερώσουν). Την θέλουν συνεχώς μεταβαλλόμενη, ώστε να είναι υποχείριο τού εκάστοτε πλειοψηφούντος κόμματος.
Δεν επισημάνθηκε, ακόμη, το οτι το πλήθος τών αναπληρωτών και υφυπουργών δεν ορίσθηκαν για να προωθηθούν διαδικασίες παραγωγής, αλλά για να διευκολυνθεί η συγκέντρωση και παροχή στοιχείων στούς ξένους επιτηρητές τής οικονομίας μας.

Στο www.politizo.gr προτείνονται όλοι εκείνοι οι θεσμοί που θα επιτρέψουν στον Ελληνα να νιώσει οτι είναι κυρίαρχος πολίτης σε μια Πολιτεία με πάγια δομή και σταθερούς νόμους, ώστε να μπορεί να παράγει και να συμβάλει στο να αποπληρώνονται τα δάνεια, χωρίς στερήσεις και θυσίες, και οχι περιθωριοποιημένος υπήκοος, που ξεζουμίζεται για να πληρώνονται οι τόκοι στα χρωστούμενα.
Η συμμετοχή και η συναπόφαση τών πολιτών, στην διαχείριση τής εξουσίας, είναι ο μόνος δρόμος που θα μάς οδηγήσει στην ανάπτυξη και θα φέρει την πρόοδο..

Δεν υπάρχουν σχόλια: