slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καραμανλής – «Με φαντάζεστε εμένα με τρόικες πάνω από το κεφάλι;»

«Εμείς τον Οκτώβριο θα παίρναμε μέτρα και δεν θα αντιμετωπίζαμε πρόβλημα δανεισμού. Τα είχαμε συμφωνήσει με την Κομισιόν και τον Αλμούνια», λέει σήμερα σε συνομιλητές του ο Καραμανλής και προσθέτει: «Αυτοί όμως,....

αντί να πάρουν μέτρα, πήγαν μετά τις εκλογές στις Βρυξέλλες και πουλούσαν τσαμπουκά! Ψήφισαν μέχρι και παροχές. Παρά ταύτα, οι αγορές τούς έδιναν δανεικά στις αρχές του 2010 αλλά εκείνοι δεν τα πήραν». Κατά τον τέως πρωθυπουργό, είναι θέμα ερμηνείας να εξηγήσει κανείς την επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει την Ελλάδα…. στην αγκαλιά του ΔΝΤ αν και είχε, όπως πιστεύει, ακόμη διακριτική ευχέρεια κινήσεων.

«Πρόκειται για ερασιτεχνισμό, για κακή εκτίμηση της κατάστασης; Το έκαναν επίτηδες; Τους το υπέδειξαν κάποιοι άλλοι;» Ο ίδιος λέει ότι δεν ξέρει, ωστόσο η μετεκλογική συμπεριφορά της κυβέρνησης Παπανδρέου, σε όλα τα επίπεδα πολιτικής, τον οδηγεί σε σκέψεις. Διάβασε μάλιστα –όπως λένε οι συνεργάτες του– με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times που χαρακτήριζαν τον πρωθυπουργό, λόγω της τόλμης του να προχωρήσει σε γενναίες μεταρρυθμίσεις, ως «τον άνθρωπό μας». Όσο για την κατάσταση της οικονομίας και την εφαρμογή του προγράμματος του ΔΝΤ, δείχνει απαισιόδοξος:
«Δεν πάει καλά το πράγμα» παρατηρεί και φοβάται δυσάρεστες εκπλήξεις στο μέλλον. Κι όταν ερωτάται αν θα μπορούσε να μοιραστεί ως πρωθυπουργός την εξουσία του με το ΔΝΤ, εγκαταλείπει για λίγο το μονίμως σκυθρωπό ύφος που έχει τελευταία και ρωτά: «Με φαντάζεστε εμένα με τρόικες πάνω από το κεφάλι;».

http://citypress-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_5685.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.