slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Ναξιακή επικαιρότητα όπως την είδα τα Ναξιακά Ραδιόφωνα

O νομαρχιακός σύμβουλος Φλώριος Μπαρδάνης ανακοίνωσε σήμερα μέσα από την συχνότητα του Ρ/Σ

ΜΠΑΡΔΑΝΗΣ ΦΛΩΡΙΟΣ (ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ) ΤΗΛ:6946078152

Μεσόγειο 105,4fm την απόφαση του να θέσει υποψηφιότητα για την περιφέρεια.


Μεγάλη συνέντευξη έδωσε σήμερα το πρωί στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων ο δήμαρχος Νάξου Νίκος Μαράκης. Όπως είπε, η Νάξος έχει καθυστερήσει απελπιστικά και δε μπορεί να υπάρξει άλλη ο...λιγωρία στο προγραμματισμό του έργου, διότι θα επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα από την Ε.Ε. τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες του νησιού. Ο δήμαρχος Νάξου Νίκος Μαράκης κάλεσε τους αντιδρώντες κατοίκους των χωρίων να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το έργο του ΧΥΤΑ

Παρ' όλα αυτά, ακόμη και σήμερα, ο δήμαρχος Νάξου απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση για την καταλληλότητα ή όχι του προτεινόμενου χώρου στη θέση Κορυφή Ξύδη.

Ο κ. Μαράκης αναφέρθηκε και στο έργο σύνδεσης των παραλιακών οικισμών της Νάξου με τη μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού. Όπως είπε, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των μελετών, υπάρχει πλήρης φάκελος και απομένει η ένταξή και η χρηματοδότησή του στο πρόγραμμα ενίσχυσης που συν...οδεύει το ΕΣΠΑ Ν. Αιγαίου. Για την παράνομη χαβούζα στον Άγιο Αρσένιο, δήλωσε ότι ο Δήμος δεν έχει καμίας απολύτως σχέση με το θέμα και ξεκαθάρισε, ότι υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθούν όλα τα λύματα κατοικιών και επιχειρήσεων στον Βιολογικό Καθαρισμό με βυτίο. Ανυποχώρητοι εμφανίζονται όμως και οι πολίτες των χωρίων που αντιδρούν με την κατασκευή ΧΥΤΑ.

Μιλώντας στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων,. η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλήνης Εμμανουέλα Κουτάτζη, ξεκαθάρισε ότι ο αγώνας που έχουν ξεκινήσει θα συνεχιστεί μέχρι τέλους εκφράζοντας την ελπίδα της ότι θα υπάρξει δικαίωση από το ΣτΕ. Επίσης, άφησε σοβαρές αιχμές το πρόσωπο του δημάρχου Νίκου Μαράκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι από τη στιγμή που και ο ίδιος δεν είναι σίγουρος για την καταλληλότητα του προτεινόμενου χώρου και απλά εκτελεί εντολές της Νομαρχίας, τότε θα ήταν καλύτερο για τον τόπο να παραιτηθεί.


Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Μανιάτη θα πραγματοποιήσουν αύριο τα σωματεία

-

σμυριδεργατών Νάξου(Κορώνου και Απειράνθου) συνοδευόμενοι από τον βουλευτή του νομού Παναγιώτη Ρήγα προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου.


Χωρίς πλοία από τα λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας θα μείνουν την Πέμπτη οι Κυκλάδες, λόγω της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


Ψήφισμα της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ) για την απαράδεκτη εγκατάλειψη και τον ΑΜΕΣΟ κίνδυνο κατάρρευσης του αρχαιολογικού μνημείου ¨ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΜΑΡΟΥ¨ .





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απορώ που ο Μαράκης έγινε κατανοητός, γιατί, όταν μιλάει, συνήθως ούτε ο ίδιος καταλαβαίνει τι λέει! Το κυριότερο που επεσήμανε ήταν ότι φταίνε οι δημότες για την κατάσταση σχετικά με το ΧΥΤΑ (που εσκεμμένα και παράτυπα τον ονομάζει ΧΥΤΥ), και ότι οι δημότες θα κληθούν να πληρώσουν τα πρόστιμα. Ακούσατε; Καμία προσωπική ευθύνη δε φέρει 20 χρόνια μέσα στο Δήμο, καταφέρνοντας το απόλυτο μηδέν!!! Και βέβαια οι δημότες έχουμε την κύρια ευθύνη που ανεχόμαστε να τον ακούμε και να τον ψηφίζουμε. Ελπίζουμε μόνο ότι οι μέρες του στο Δήμο είναι μετρημένες!!!