"Πρόσω ολοταχώς" στον τομέα των εξαγωγών κινείται η ΕΑΣ Νάξου, με "όπλο" τη Γραβιέρα Νάξου, η ετήσια παραγωγή της οποίας φθάνει τους 900 τόνους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Δημήτρη Καπούνη ο Συνεταιρισμός δεν έχει εκμεταλλευτεί έως σήμερα την διεθνή αναγνώριση που έχουν τα προϊόντα της και κυρίως η Γραβιέρα. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αποκάλυψε στο "R", αποφασίστηκε να ανατεθεί σε γνωστό στέλεχος της αγοράς, η συνολική αποκλειστική διαχείριση των προϊόντων του Συνεταιρισμού στο εξωτερικό.
Προτεραιότητα, σύμφωνα με το πλάνο που έχει οριστεί, είναι να δοθεί βαρύτητα στην Γερμανία, στην Αγγλία, στη Ρωσία και στην Αμερική.Οι συγκεκριμένες αγορές, σημειώνει ο Δημήτρης Καπούνης εκτός του ότι αγαπούν τις ελληνικές γεύσεις έχουν και την αγοραστική δυνατότητα να υποστηρίξουν premium προϊόντα. Σήμερα μόνο οι εξαγωγές σε Γραβιέρα Νάξου φθάνουν τους