Οκτώβριος – Μήνας Ενημέρωσης και Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού
Η πρόληψη δεν μπορεί να περιμένει. Και η πρόσβαση σε αυτήν δεν πρέπει να εξαρτάται από τον τόπο κατοικίας.
Στο Γ.Ν.–Κ.Υ. Νάξου, παρά την απουσία μόνιμου ακτινοδιαγνώστη από τον Ιούλιο του 2025, συνεχίζουμε να διατηρούμε διαθέσιμες τις υπηρεσίες μαστογραφικού ελέγχου.
1.124 μαστογραφίες πραγματοποιήθηκαν μόνο κατά το πρώτο επτάμηνο του 2026, έναντι 722 σε ολόκληρο το 2025 και 801 το 2024.
Πρόκειται για μια σημαντική αύξηση, που αποκτά ιδιαίτερη αξία αν αναλογιστούμε τις δυσκολίες στελέχωσης που αντιμετωπίζουμε.
Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται στη συνεργασία μας με το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, μέσω των μετακινήσεων της ακτινολόγου ιατρού κ.
Ειρήνη Χαρδαλη , καθώς και στην επέκταση της ετήσιας σύμβασης τηλεακτινολογίας ώστε να περιλαμβάνει και την γνωμάτευση εξετάσεων μαστογραφίας.
Ωστόσο, γνωρίζουμε καλά ότι αυτό δεν αρκεί.
Η μαστογραφία αποτελεί βασικό εργαλείο προσυμπτωματικού ελέγχου, ενώ το υπερηχογράφημα μαστών, όπου υπάρχει ιατρική ένδειξη, συμπληρώνει ουσιαστικά τη διαγνωστική διερεύνηση.
Η αδυναμία πραγματοποίησης υπερηχογραφικών εξετάσεων λόγω της απουσίας ακτινοδιαγνώστη αποτελεί ένα σημαντικό κενό, το οποίο αναγνωρίζουμε και επιδιώκουμε να αντιμετωπίσουμε.
Η τηλεακτινολογία είναι πολύτιμη υποστήριξη, όχι όμως υποκατάστατο της φυσικής παρουσίας ακτινοδιαγνώστη.
Η πλήρης στελέχωση του Ακτινολογικού Τμήματος παραμένει σταθερή προτεραιότητα της Διοίκησης. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας, χωρίς να επαναπαυόμαστε στις λύσεις που έχουμε εξασφαλίσει μέχρι σήμερα.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Χαρδαλή, το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και όλους τους εργαζομένους του Ακτινολογικού μας τμήματος που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.

Στόχος μας δεν είναι απλώς περισσότερες εξετάσεις, αλλά ολοκληρωμένες, ποιοτικές και προσβάσιμες υπηρεσίες πρόληψης και διάγνωσης για κάθε γυναίκα στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες.
Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές.
🎗️ Οκτώβριος – Μήνας Ενημέρωσης και Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού
Η πρόληψη δεν μπορεί να περιμένει. Και η πρόσβαση σε αυτήν δεν πρέπει να εξαρτάται από τον τόπο κατοικίας.
Στο Γ.Ν.–Κ.Υ. Νάξου, παρά την απουσία μόνιμου ακτινοδιαγνώστη από τον Ιούλιο του 2025, συνεχίζουμε να διατηρούμε διαθέσιμες τις υπηρεσίες μαστογραφικού ελέγχου.
...Δείτε περισσότερα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου