Aντιδράσεις από το σύνολο της αντιπολίτευσης προκάλεσε η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του εκπροσώπου Τύπου Γιώργου Παναγιωτόπουλου, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «θεωρεί ακατανόητο το προβάδισμα των ανθρώπων έναντι των αριθμών» και κάνει λόγο για «ακραίο νεοφιλελευθερισμό», φτωχοποίηση του 80% των πολιτών, δώρα προς δανειστές και funds, καθώς και για «άπιαστο όνειρο» δημιουργίας οικογένειας για τους νέους. Το κόμμα προαναγγέλλει την παρουσίαση σχεδίου «απαλλαγής από επαχθές χρέος» στις 11/9 στη ΔΕΘ.
Η Ελληνική Λύση, με δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι επιχείρησε να καλύψει «καταστροφή» και δημοσκοπική πτώση με «αισιόδοξα ψέματα», παραπέμποντας στη ρήση του Μπέρναρντ Σο.
Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ) ανεβάζει τους τόνους απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τη ΔΕΘ, με την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Θεανώ Κουφονικολάκου, να αποδίδει τις επιθέσεις του πρωθυπουργού στον Αλέξη Τσίπρα σε «ένδεια επιχειρημάτων» και «εκνευρισμό». «Πλέον γνωρίζει πολύ καλά πως έχει αντίπαλο», είναι η χαρακτηριστική αποστροφή της, με την ΕΛΑΣ να επιχειρεί να μεταφέρει ήδη τη σύγκρουση στο πεδίο των εκλογών του 2027.
Η Θεανώ Κουφονικολάκου επέλεξε να αντιστρέψει ευθέως το κυβερνητικό αφήγημα, υποστηρίζοντας ότι η επταετής διακυβέρνηση της ΝΔ αποτελεί «χαμένη ευκαιρία» για τη χώρα. «Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε σήμερα γιατί η κυβέρνησή του ήταν μια χαμένη ευκαιρία για τη χώρα και ο ίδιος δεν έχει κανένα ουσιαστικό επιχείρημα προς τον ελληνικό λαό, για να του εμπιστευτεί μια ακόμη τετραετία», ανέφερε.
Κατά την ΕΛΑΣ, ο πρωθυπουργός είχε στη διάθεσή του ευνοϊκές δημοσιονομικές συνθήκες, τις οποίες το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αποδίδει στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και στη ρύθμιση του δημόσιου χρέους επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου