slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δημήτρης Καπούνης: Η λειψυδρία «χτύπησε» την Πατάτα Νάξου, ανεβασμένα τα κόστη του παραγωγού!

Εξ αιτίας της λειψυδρίας η Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε. δεν φυτεύτηκε στο νησί μας τον Σεπτέμβριο όπως γινόταν συνήθως. Αυτό ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, μιλώντας στο «Mega Σαββατοκύριακο».

Όμως, παρότι τα αποθέματα του προϊόντος έχουν εξαντληθεί εδώ και αρκετές ημέρες (ενώ ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται εισαγωγές πατάτας από άλλες χώρες στο νησί μας), ο καταναλωτής βρίσκει κανονικά… Πατάτα Νάξου στις λαϊκές αγορές, με τον Δ. Καπούνη να ζητά, αφ' ενός από τους καταναλωτές να προσέχουν τις… απομιμήσεις και αφ' ετέρου από την Πολιτεία να αυστηροποιήσει τους σχετικούς ελέγχους.

Σαν να μην έφθανε το ότι η Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε. δεν φυτεύτηκε τώρα, ο Ναξιώτης αγρότης έχει να αντιμετωπίσει και τα ανεβασμένα κόστη (λ.χ. σε πετρέλαιο και βενζίνη), τόνισε ο Δ. Καπούνης. «Όσο για το ρεύμα», πρόσθεσε, «η κιλοβατώρα δεν κοστίζει 9 λεπτά, όπως ανέφερε η σχετική εγγύηση που είχαμε πάρει πέρυσι, αλλά σήμερα παραμένει στα 14 λεπτά και παραπάνω»…

Επιπλέον, ο Δ. Καπούνης στάθηκε, για άλλη μία φορά, στο «πάρτι», όπως χαρακτηριστικά είπε, που γίνεται εδώ και καιρό στον ΟΠΕΚΕΠΕ με απάτες με παράνομες δηλώσεις.

Ο Δ. Καπούνης επεσήμανε, εκ νέου, ότι άτομα από την υπόλοιπη Ελλάδα δήλωναν στρέμματα στη Νάξο χωρίς να είναι αυτά δικά τους και, δίχως διασταύρωση στοιχείων, λάμβαναν επιδοτήσεις, στερώντας αυτά τα χρήματα από Ναξιώτες παραγωγούς. Προς απόδειξη του προβλήματος μα και για να εμποδίσει τους «επιτήδειους» από το να προβούν για άλλη μία φορά σε αυτήν την κίνηση, ο Δ. Καπούνης έκανε, στις 3 Οκτωβρίου 2023, τη σχετική αίτηση, δήλωσε 7.661 στρέμματα και είδε να μπαίνει στον λογαριασμό του το ποσό των 16.661 ευρώ δίχως να έχει υπάρξει ο παραμικρός έλεγχος! Αμέσως, ο ίδιος ανέφερε το γεγονός στον εισαγγελέα προκειμένου να αποδείξει το λάθος που γίνεται στην περίπτωσή του και σε άλλες πολλές ανά την επικράτεια και συνάμα επέστρεψε και το ποσό που είχε λάβει. Λίγο καιρό αργότερα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ… του έκανε μήνυση με την κατηγορία της απάτης, ωστόσο, μερικές εβδομάδες αργότερα, πάλι δίχως έλεγχο του τι δήλωσε ο Δ. Καπούνης, του καταβλήθηκαν άλλες 40.877 ευρώ επειδή ακόμα υπήρχε εκείνη η αίτηση που είχε κάνει το 2023!

Δείτε το απόσπασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: