slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μήνυμα Φίλιππου Φόρτωμα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

 

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού τα τελευταία χρόνια έχει μια  ιδιαίτερη σημειολογία. Δεν αφορά απλά μια αφορμή για εορτασμούς, μια αναφορά στη βαριά βιομηχανία της χώρας μας ή στις μοναδικές εμπειρίες που μας προσφέρει η εξερεύνηση νέων τόπων, εθίμων, γεύσεων και ιστοριών.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι αφιερωμένη στην ειρήνη. Ο τουρισμός βοηθά στην προώθηση της κατανόησης και της διαφορετικότητας μεταξύ εθνών και πολιτισμών και στη γεφύρωση των χασμάτων, δημιουργώντας πρόσφορες συνθήκες διατήρησης της ειρήνης, της ενότητας και του

αισθήματος της ασφάλειας.

Στην εποχή που η κλιματική κρίση είναι η κύρια πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μας, κυβερνήσεις, θεσμοί, φορείς, κοινωνία πολιτών και επιχειρηματικός κόσμος, η στροφή στη θέσπιση πολιτικών που θα στηρίζουν τον βιώσιμο τουρισμό και το χτίσιμο πράσινης συνείδησης, είναι μονόδρομος.

Τα νησιά μας, οι Κυκλάδες, είναι παγκόσμιοι προορισμοί και επιλογή για διακοπές χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο, κάποια περισσότερο, κάποια λιγότερο.  Το μεγάλο μας στοίχημα είναι το αποτύπωμα όλων αυτών των επισκεπτών να μην είναι επιβαρυντικό για τις κοινότητες μας. Η στροφή στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, στην ανακύκλωση, στις πιο πράσινες επιλογές υλικών και υπηρεσιών στα ξενοδοχεία και τις επιχειρήσεις είναι το κλειδί για τη στροφή προς ένα βιώσιμο μέλλον στο οποίο όλοι μας θα νιώθουμε πιο ασφαλείς.

Με την ευχή αυτή η αλλαγή να μην είναι αποτέλεσμα της αντίληψης του κινδύνου, αλλά μιας νέας συνείδησης που θα γίνει μόνιμος τρόπος ζωής και επιλογής μας!

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: