slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στον εορτασμό της 11ης Πανελλήνιας & Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 27.09.2024


Γ. Βρούτσης: «Όλοι μαζί αλλάζουμε την Ελλάδα μέσα από τον Αθλητισμό και όσα πρεσβεύει»

Περισσότεροι από 4.000 μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μαζί με Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και Πρωταθλητές, έστειλαν το μήνυμα «Αθλούμαστε Μαζί, Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή», στο πλαίσιο του εορτασμού της 11ης Πανελλήνιας & Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, στο ΟΑΚΑ.
Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Γιάννη Βρούτση κήρυξαν στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο την έναρξη της αθλητικής ημερίδας «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ», που σχεδιάστηκε ειδικά για τον εορτασμό της σημερινής ημέρας, παρουσία των Υφυπουργών Παιδείας Ζέττας Μακρή και Ιωάννας Λυτρίβη, καθώς και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά.
«Για εμάς ο σχολικός αθλητισμός σημαίνει πολλά, για την ισορροπία της ψυχικής μας υγείας, αλλά και για να καταπολεμήσουμε το bullying στα σχολεία. Από εδώ, από το ΟΑΚΑ, αλλά και από κάθε γωνιά της χώρας που σήμερα πραγματοποιούνται παρόμοιες εκδηλώσεις, στέλνουμε το μήνυμα ότι θα στηρίξουμε τον σχολικό αθλητισμό, με καλύτερες υποδομές και με περισσότερες δραστηριότητες», τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
Ο Γιάννης Βρούτσης υπογράμμισε: «Είναι μια μεγάλη μέρα για τον σχολικό αθλητισμό, για τον ελληνικό αθλητισμό, Εδώ, στην κυψέλη του, στο ΟΑΚΑ, γιορτάζουμε αυτή την ξεχωριστή μέρα, μαζί με χιλιάδες παιδιά, Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες. Μέσα από αυτή την εκδήλωση συνδέουμε αθλητικές Αξίες, Ολυμπιακά Ιδεώδη και Παιδεία. Αυτή είναι η ομορφιά του Αθλητισμού και σχεδιάζουμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα για τον σχολικό αθλητισμό, για όσα έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία μας. Θα παλέψουμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε την Ελλάδα μέσα από τον Αθλητισμό και όσα πρεσβεύει».
Κατά την τελετή έναρξης, στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο οι μαθητές παρακολούθησαν επίδειξη ποδηλατικού αγώνα στο αγώνισμα Κέιριν από αθλητές της Εθνικής ομάδας και συμμετείχαν στον «Μεγάλο Χορό» υπό την καθοδήγηση των Ολυμπιονικών της Ρυθμικής Γυμναστικής Κλέλιας και Άννης Πανταζή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν τα παιδιά για το Εργαστήρι «Αθλητικής Παιδείας, Ιστορίας και Αξιών, Δ. Βικέλας» αλλά και για το άθλημα Μπότσια με τον επτά φορές, Παραολυμπιονίκη Γρηγόρη Πολυχρονίδη, καθώς και για τις επιδείξεις Ξιφασκίας και Τσιρλίντινγκ από αθλητές των εθνικών ομάδων.
Μήνυμα υπέρ του Αθλητισμού, για τον εορτασμό της σημερινής ημέρας, έστειλαν οι Έλληνες Ολυμπιονίκες «Παρίσι 2024», μέσω βίντεο που ετοίμασε η Περιφέρεια Αττικής, με πρωτοβουλία της Βασιλικής Μιλλούση, Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και Ολυμπιακού Ιδεώδους Αττικής και πρωταθλήτρια ενόργανης γυμναστικής.
Στη συνέχεια τα Σχολεία μετέβησαν στο «Τείχος των Εθνών» και στο προπονητήριο Κ2, όπου συμμετείχαν σε βιωματική εμπειρία με αθλητές των Εθνικών ομάδων στα αθλήματα χάντμπολ, βόλεϊ, στίβο, ποδηλασία, ξιφασκία, τοξοβολία, μπόουλινγκ, χόκεϊ επί χόρτου, πυγμαχία, ράγκμπι, μπάσκετ με αμαξίδιο κ.ά.
Στην Πανελλήνια-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, συμμετείχαν μεταξύ άλλων, οι εξής αθλητές:
Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές
Λευτέρης Πετρούνιας (γυμναστική), Αντώνης Παπακωνσταντίνου (κωπηλασία), Απόστολος Χρήστου (κολύμβηση), Θεόδωρος Τσελίδης (τζούντο), Δώρα Γκουντούρα (ξιφασκία), Πέτρος Γαλακτόπουλος (πάλη), Αλεξάνδρα Ασημάκη (πόλο), Κλέλια Πανταζή (ρυθμική), Άννη Πανταζή (ρυθμική), Όλγα Βασδέκη (στίβος), Βασίλης Πολύμερος (κωπηλασία), Βούλα Ζυγούρη -Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (πάλη), Γιώργος Κουτσιούμπας (πάλη), Ξενοφών Κουτσιούμπας (πάλη), Γιώργος Τζελίλης (άρση βαρών), Γιώργος Μαρκούλας (άρση βαρών), Εύη Μωραϊτίδου (πόλο), Χρύσα Μπισκιτζή (κωπηλασία), Νίκος Συρανίδης (καταδύσεις), Γρηγόρης Χατσατουριάν (χάντμπολ), Βούλα Παπαχρήστου (στίβος), Μιχάλης Μουρούτσος (ταεκβοντο), Νίκη Μπακογιάννη (στίβος), Έρρικα Πρεζεράκου (στίβος – Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Αττικής).
Παραολυμπιονίκες
Γιώργος Καπελλάκης -Πρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (κολύμβηση), Γρηγόρης Πολυχρονίδης -Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών (μπότσια), Κατερίνα Πατρώνη (μπότσια – «βοηθός»), Γιάννης Κωστάκης (κολύμβηση), Αλέξανδρος Ταξιλδάρης (κολύμβηση), Αθανάσιος Τσιβίλης (στίβος).
Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να προμηθευτείτε από το παρακάτω λινκ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: