slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ύδρα: Δίωξη για κακούργημα με ενδεχόμενο δόλο στα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού για την φωτιά

Αντιμέτωποι με βαριές ποινές είναι οι 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού από την οποία φέρεται να εκτοξεύθηκαν τα πυροτεχνήματα που άναψαν τη φωτιά στην Ύδρα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις 13:00 της Κυριακής (23/6) στα δικαστήρια Πειραιά. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με ενδεχόμενο δόλο και στα 13 μέλη του πληρώματος.
Οι ίδιοι ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη.


Τα 13 άτομα είχαν οδηγηθεί στο λιμεναρχείο Σαρωνικού και το μεσημέρι μεταφέρθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Για την υπόθεση έχουν συλλεχθεί από το λιμεναρχείο Ύδρας όλα τα στοιχεία των σκαφών που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή με περιπολία από πλωτό του Λιμενικού, καθώς καπετάνιος σκάφους από παρακείμενο όρμο φέρεται να έχει καταγγείλει ότι στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, είχαν πέσει πυροτεχνήματα από κάποιο σκάφος. Ο ίδιος έχει δώσει αναλυτική κατάθεση στην Πυροσβεστική, που αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο και στη συνέχεια της υπόθεσης.


Την προσωρινή κατάσχεση του σκάφους από όπου «έπεσαν» τα πυροτεχνήματα στην Ύδρα προκαλώντας την πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή του νησιού, έχουν ζητήσει οι εισαγγελικές αρχές.


Η ανακοίνωση από το Πυροσβεστικό Σώμα για την διαλεύκανση της υπόθεσης αναφέρει «Συνελήφθησαν από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκατρείς (13) ημεδαποί, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: