slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη


Η Όλγα Γεροβασίλη από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι ενδιαφέρεται για την ηγεσία του κόμματος, αφήνοντας αιχμές κατά του Στεφάνου Κασσελάκη. Παράλληλα υποστήριξε τον Αλέξη Τσίπρα και μίλησε για την ανάγκη να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά κόμμα διακυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα η Όλγα Γεροβασίλη άφησε αιχμές κατά του Στεφάνου Κασσελάκη, υποστηρίζοντας ότι ο ρόλος του δεν είναι να απειλεί αλλά να ενώνει. Συνέχισε δε τα καρφιά της κατά της νέας ηγεσίας λέγοντας ότι το κόμμα υποχωρεί συνεχώς και δεν υπάρχει η πολυτέλεια για λάθη απειρίας και αλαζονείας, φωτογραφίζοντας ξανά τον Στέφανο Κασσελάκη. Σε εκείνο το σημείο αρκετοί σύνεδροι χειροκρότησαν ενώ άλλοι αντέδρασαν με φωνές αποδοκιμασίας. Η Όλγα Γεροβασίλη συνέχισε να κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη, μιλώντας για ενέργειες εσωστρέφειας και εκμετάλλευση των μελών του κόμματος, με αφορμή το ερωτηματολόγιο του iSyriza. 


Αφού υποστήριξε ότι το νέο δεν μπορεί να έρχεται υπό τη μορφή Μεσσία, η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε παρούσα στη διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου. Και σε αυτό το σημείο υπήρξαν πολλές αποδοκιμασίες εναντίον της, με τον Παναγιώτη Ρήγα να παρεμβαίνει για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Μάλιστα απευθύνθηκε προσωπικά στον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας ότι «Δεν αγαπάς τα μέλη περισσότερα από εμάς τα μέλη του κόμματος». Συνεχίζοντας τόνισε ότι η ίδια είναι περήφανη για την περίοδο διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, μια καθόλου τυχαία αναφορά, καθώς ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός στηρίζει την υποψηφιότητα της για την ηγεσία του κόμματος ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για την παρέμβασή του στα εσωτερικά του κόμματος. 


Τέλος η πρώην υπουργός δήλωσε ότι έχει δώσει μάχες για να μεγαλώσει η παράταξη και θα δώσει ξανά μάχες για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι μεγάλο προοδευτικό μέτωπο που θα κατακτήσει την εξουσία, επισφραγίζοντας ουσιαστικά την υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος. Τόνισε δε ότι αντίπαλος της είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η δεξιά και τα προβλήματα των πολιτών και όχι οι σύντροφοί της στο κόμμα. Το τέλος της ομιλίας της Όλγας Γεροβασίλη συνοδεύτηκε με πολλά χειροκροτήματα από συνέδρους που σηκώθηκαν όρθιοι ενώ έπειτα πολλοί από αυτούς αποχώρησαν επιδεικτικά από τον χώρο του συνεδρίου. Υπήρξαν βέβαια και αυτοί που συνόδευσαν την αποχώρηση της πρώην υπουργού με γιουχάρισμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: