slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λιμάνι Νάξου: Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Μυρτιδιώτισσα

 

Καιρός δεν ήταν; Από πέρυσι το περιμέναμε. Ομως, κάτι οι εθνικές εκλογές, κάτι η καλοκαιρινή περίοδος και κάτι οι επόμενες εκλογές, έφεραν την αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού θέματος λίγο πίσω.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι ο Δημήτρης Λιανός μόλις κέρδισε τις εκλογές, ανέφερε ότι θα είναι το πρώτο πρόβλημα που θα επιλυθεί. Μιλάμε για την υποχώρηση του κρηπιδώματος στην χερσαία ζώνη και στο ύψος της Μυρτιδιώτισσας.  

Κι έφτασε η ώρα του.. Από την Δευτέρα είχαμε δει την πλωτή μπίγα στο λιμάνι. Που συνοδεύτηκε από την σχετική ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Νάξου για την αποχώρηση όλων των σκαφών στο αλιευτικό καταφύγιο.

Σήμερα, Τρίτη 6 Φεβρουαρίου είναι η ημέρα ορόσημο υπο την ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου και του νέου προέδρου του, Στέλιου Μαυρογιανοπουλου.

Με το Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό – μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Φώτη Μαυρομμάτη για θέματα υποδομών – να είναι “πάνω από το έργο”, είχαμε την έναρξη εργασιών ώστε να μπει τέλος σε μία άσχημη και επικίνδυνη εικόνα για τους κατοίκους και επισκέπτες...

Τι αναφέρει η ανάρτηση του κου Λιανού; 

“Η αποκατάσταση του κρηπιδώματος στη Μυρτιδιώτισσα είναι ένα αναγκαίο έργο, το οποίο ξεκίνησε σήμερα, προκειμένου να καταστεί το σημείο απολύτως ασφαλές για τους πολίτες και τα αλιευτικά σκάφη.

Το έργο περιλαμβάνει την καθαίρεση του υφιστάμενου και την κατασκευή νέου κρηπιδώματος, συνολικού μήκους 148 μέτρων.

Επιπλέον, προβλέπεται η πλακόστρωση του δαπέδου, η κατασκευή ενός καναλιού για τη διέλευση δικτύων Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων και η εκσκαφή και εκβάθυνση της λιμενολεκάνης, με σκοπό την αποκατάσταση των λειτουργικών βαθών της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι το έργο, ύψους 597.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση, την κατανόηση και τη συνεργασία όλων, για την ομαλή ολοκλήρωση των εργασιών και την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας”.




Δεν υπάρχουν σχόλια: