slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η πρώτη επίσκεψη του Περιφερειακού Συμβούλου Μιχάλη Καπίρη στις υπηρεσίες του Επαρχείου της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου



-

Δελτίο τύπου 
Ναξος, 7/2/2024 
Ξεκινώντας την προεκλογική μου εκστρατεία την Παρασκευή 22/9/2023, επισκέφτηκα τις υπηρεσίες του Επαρχείου της Περιφερειακής μας Ενότητας. Η πρώτη μου επίσκεψη σαν υποψήφιος, ήταν συμβολική και έδινε το στίγμα της δίκης μου πορείας ως άνθρωπος και ως πολίτης που αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά. 
Ο συμβολισμός ήταν σαφής και σήμερα πιο επίκαιρος απο ποτέ. Για εμένα οι άνθρωποι που στελεχώνουν το Επαρχείο Ναξου και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο σύνολο της, αποτελούν την κινητήριο δύναμη της επίτευξης των στόχων που τίθενται απο την εκάστοτε διοίκηση, αλλά και γενικότερα απο το περιφερειακό συμβουλίο. 
Οι εργαζόμενοι αυτοί, είναι άνθρωποι που δίδουν προστιθέμενη αξία, επιδιώκουν το καλό του τόπου μας και περιφρουρούν την δημόσια περιουσία. Σε εποχές μάλιστα που το Επαρχείο Ναξου, έχει μείνει με μόλις 30 εργαζόμενους απο τους 45 που είχε το 2014. 
Σήμερα, για ακόμα μια φορά είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τους εργαζόμενους και συγκεκριμένα με τον
ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ  (ΣΥΝΑΝΚ), αυτοί μου εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και επιβεβαίωσαν για ακόμα μια φορά αυτό που είχαμε διαπιστώσει προεκλογικά, ότι το βασικότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή του επαρχείου και γενικότερα της περιφέρειας μας, αποτελεί η υποστελέχωση. 
Άμεσα ,λοιπόν, εγω θα ζητήσω στοιχεία τα οποία θα θέσω υπόψιν του επικεφαλής της παράταξης μας, Νικηφόρου Παπανικόλα, και του συνόλου των Συναδέλφων Περιφερειακών Συμβούλων. Ζητώντας τους να τεθεί ως θέμα στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, απαιτώντας ταυτόχρονα απο την διοίκηση να λάβει μέτρα και να ενισχύσει άμεσα τις υπηρεσίες, όπως οφείλει άλλωστε. 
Πρόθεση μου λοιπόν, είναι στις 20/2, να συζητήσουμε το πρώτο θέμα που είχα θέση ως περιφερειακός σύμβουλος στην πρώτη μου δημόσια επίσκεψη, στο πρώτο περιφερειακό συμβούλιο που τα θέματα θέτει η αντιπολίτευση. 
Δυστυχώς, αφορμή της συζήτησης αυτής στο περιφερειακό συμβούλιο θα αποτελέσει ένα περιστατικό το οποίο έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους του επαρχείου μας μεγάλη αναταραχή, ανησυχία και δυσαρέσκεια. 
Το επίμαχο περιστατικό είναι η μετακίνηση της επι χρόνια προϊσταμένης του τμήματος τεχνικών έργων- εκτελεσης έργων του επαρχείου Ναξου, απο την θέση αυτή στην θέση της προϊσταμένης της υπηρεσίας Βιομηχανίας και Ανάπτυξης. Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε και την σχετική διαμαρτυρία των υπαλλήλων της ΠΕ ΝΑΞΟΥ. Η περιφερειακή αρχή Χατζημάρκου παρά τις δεσμεύσεις της, δεν έχει κάνει ούτε το ελάχιστο για την άρτια στελέχωση των υπηρεσιών της περιφέρειας, αλλά όπως αποδεικνύεται στην πράξη βάζει εμπόδια στους ελάχιστους εναπομείναντες υπαλλήλους που θέλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. 
Εμείς πιστοί στο καθήκον μας, πιστοί στις δεσμεύσεις μας για τη βελτίωση ζωής των νησιωτών θα σταθούμε αρωγοί σε όλους τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων που με πολυ κόπο προσπαθούν να φέρουν εις πέρας το βαρύ φορτίο των υποστελεχωμένων υπηρεσιών και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την άρτια στελέχωση τους. Εγώ απο πλευράς μου δηλώνω παρών και έτοιμος να στηρίξω κάθε δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων.


Μιχαήλ Νεκτάριος Καπίρης
Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Νάξου
Μέλος Περιφεριακής Επιτροπής










Δεν υπάρχουν σχόλια: