slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Fwd: Δελτίο Τύπου Κατερίνα Μονογυιού: «Η πρόληψη του καρκίνου του μαστού είναι ευθύνη όλων μας»


Κατερίνα Μονογυιού: «Η πρόληψη του καρκίνου του μαστού είναι ευθύνη όλων μας»

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κα Κατερίνα Μονογυιού προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
«Αισθάνομαι την ανάγκη, ως γυναίκα και ως εκπρόσωπος του λαού των Κυκλάδων, να απευθυνθώ σε κάθε γυναίκα που δίνει ή έχει δώσει τη δική της μάχη με αυτή την ασθένεια. Η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, μας υπενθυμίζει τη σημασία της πρόληψης και της αλληλεγγύης, καθώς και την αξία της έγκαιρης διάγνωσης, που σώζει ζωές.

Το εθνικό πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», το οποίο δημιουργήθηκε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με γνώμονα τη δημόσια υγεία και την πρόληψη, έχει επιφέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Μέσω της δυνατότητας δωρεάν μαστογραφιών σε γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών, το πρόγραμμα έχει ήδη βοηθήσει περίπου 500.000 γυναίκες, ενώ σε 26.000 περιπτώσεις βρέθηκαν ευρήματα που προωθήθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση. Σημαντικό είναι πως περίπου 2.000 γυναίκες διαγνώστηκαν έγκαιρα με καρκίνο του μαστού, με την έγκαιρη παρέμβαση να αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες ίασης τους.
 
Ως γυναίκα βουλευτής, στέκομαι υπερήφανη για αυτή την πρωτοβουλία και δεσμεύομαι να συνεχίσω να στηρίζω κάθε δράση που στοχεύει στην προστασία και τη βελτίωση της υγείας των γυναικών, γιατί καμία από εμάς δεν είναι μόνη σε αυτή την προσπάθεια. Ενώνουμε τις φωνές μας και στηρίζουμε κάθε γυναίκα που παλεύει, που έχει νικήσει, αλλά και όσες θρηνούμε. Για όλες αυτές, το χρέος μας είναι να συνεχίσουμε, να προχωράμε και να προλαμβάνουμε, ώστε καμία ζωή να μη χάνεται άδικα.»



Κατερίνα Μονογυιού

Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Email : katerinamonogiou@gmail.com
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103709461
Μητροπόλεως 1, Σύνταγμα
http://www.katerinamonogiou.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια: